A Dunaújvárosi vezetők figyelmébe és szurkolóink megnyugatására

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.01.25.
A Dunaújváros megóvta az MKC ellen elveszített találkozót.
A DKKA hivatalos honlapjának Imre Vilmos korábbi szövetségi kapitány, a Dunaújváros sportigazgatója a következőket nyilatkozta:

"Az óvásunk oka egyértelműen az, hogy a mérkőzés 59. perc 39. másodpercében, 22-22-es mérkőzés állásnál a hazaiak vezetőedzője, a zöld időkérő lapot egyértelműen letette a zsűriasztalra, ezzel kikérte csapata harmadik jogos idejét. A mérkőzés hivatalos időmérője nem szakította meg a játékot, a hazaiak akciója tovább folytatódott, melynek következében hétméterest ítéltek a játékvezetők a Mosonmagyaróvár javára, illetve kétperces büntetéssel sújtották együttesünket. Az álláspontunk szerint a versenybírói mulasztás döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, ezért folyamodtunk ahhoz, hogy végül megóvjuk az összecsapást" - árulta el Imre Vilmos.

Az újvárosi vezetőség figyelmébe ajánlanánk a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos játékszabályzatát, ami a következőképpen rendelkezik:

Amennyiben az időmérő vagy a játékvezető elmulasztotta megadni a kért holtidőt - nem óvási ok.

Az MKC-nak és szurkolóinak tehát a szabályok szerint nem kell aggódni az óvás eredményét illetően. Az viszont probléma, hogy hétközi ellenfelünk vezetői nincsenek tisztában a szabályokkal, és így próbálják megtámadni a mérkőzés végeredményét...

Bognár Róbert egyébként nem tette le az időkérést jelző lapot az asztalra, és a versenybíró sem jelzett. A játék a szabályok szerint folytatódott, a jogos hétméterest és kiállítást nem kell indoklni.

Véleményünk szerint a bajnoki találkozóknak nem a zöld asztalnál, hanem a pályán kell eldőlniük. Csapatunk szerdán 23-22-re legyőzte a Kohászt, és ezt senki sem veheti el tőlünk!

Hajrá MKC!

/Horváth Péter/
Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.