A gyerekek hétről hétre fejlődtek, és a versenyeken is szép eredményeket értek el

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.08.19.
Az U8-as és U9-es korosztályt Máténé Blahovits Eszter értékeli.

Máténé Blahovits Eszter, a Motherson Mosonmagyaróvár U8-as és U9-es csapatának edzője: „Az idei tanévben is elindította a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatát a Móra Ferenc Általános Iskolában. Az iskola tornaterme minden tekintetben megfelel szivacskézilabda edzések tartásához. Ebben a tanévben is hatalmas érdeklődésnek köszönhetően sokan csatlakoztak a már meglévő csapathoz. Hozzám a 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban született kislányok jártak, ez az U8- és U9-es korosztályt öleli fel. Harminc feletti létszámmal kezdtem dolgozni szeptemberben és nagy örömömre kevesen morzsolódtak le év közben. Az előző évekhez hasonlóan a szülőknek, gyerekeknek egyaránt ez egy nagyon jó lehetőség, hogy a napközi végeztével, itt helyben tudnak sportolni a kisgyerekek. Heti két alkalommal egy órás edzéseket tartottam a lányoknak az iskola tornatermében.”


„Az edzéseken a gyerekek az általános ügyesség-, a mozgáskoordináció-, labdás és labda nélküli ügyességfejlesztésen túl megismerkedhettek a kézilabda technikai és taktikai alapjaival. Elsődleges célom, most is, a mozgás, a sportolás és a kézilabda megszerettetése volt ebben a korosztályban. Az edzések alapja a játék, a játékosság.”

„Idén is minden lehetőséget megragadtam, hogy versenyeken is szerepeljenek a kislányok. Több alkalommal szerepeltünk az ETO által szervezett kétpados és 3+1-es tornákon U8-as és U9-es korosztállyal egyaránt, valamint januártól már az U8-as korosztályú gyerekekkel a szövetség által rendezett bajnokságban is elindultunk. A gyerekek hétről hétre fejlődtek, és a versenyeken is szép eredményeket értek el. Az idei szezont hagyományosan a nyári táborral zártuk, amit most egyből az iskola után tartott az egyesület. A mi csoportunknak ez nagydolog, hiszen mindig nagy lelkesedéssel megyünk az UFM Arénába, valamint az edzőcsarnokba.”

A csoport tagjai: Mandl Mia, Hegyi Tamara, Bieber Emma, Lobesz Laura, Aponyi Lilla, Haszonits Lilien Mia, Patyi Zselyke, Petrekovits Maja, Lakner Boglárka, Lakatos Barbara, Szigony Flóra, Polgár Júlia, Parapatics Mira, Bedő Csenge, Mandl Ada, Nagy Luca, Nescsák Anna, Csávics Olívia, Csehi Nóra, Danka Vivien, Petrekovits Zita, Wandraschek Emília, Rapp Niké, Szabó Véda, Valach Zselyke, Maráczi-Katona Boglára, Bokányi Bora Bolla, Baróti Blanka, Rigó Amina Zoé, Varga Emma, Varga Anna, Valach Zselyke

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó