A GYERMEK BAJNOKSÁGOKBAN IS MKC SIKEREK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.09.
A tavaszi fordulókkal folytatódott az U12 –es és az U13 – as korosztályok gyermekbajnoksága a Tóth László régióban.
A hétvégén a mosonmagyaróvári UFM Aréna volt a helyszíne a fordulónak, tehát hazai rendezésű tornáról számolhatunk be. Kránitz János az MKC utánpótlás edzője foglalta össze a két korosztály mérkőzéseinek eredményeit, hiszen ezeken a tornákon ő irányította a csapatainkat.

"A kislányok nagyon lelkesen és elszántan kézilabdáztak a hazai tornáinkon és úgy gondolom, hogy mindkét csapatunk az elvárásoknak megfelelőn teljesített –értékelt Kránitz János az MKC U12 és U13 utánpótlás edzője. Ezekben a korosztályokban sajnálatos módon csak a végeredményeket rögzítik és ezért a bajnokságról részletes beszámolót nem tudunk készíteni. Az azonban biztos, hogy az MKC U13 négy győzelemmel zárta a mosonmagyaróvári tornát. Így a mi számításaink szerint ezzel kiváló tavaszi kezdéssel, az MKC U13 felzárkózott a gyerekbajnokság éllovas csapatai mögé. Az egész csapat nagyon jól játszott, de a jók közül is kiemelkedett Bertalan Nadin, Bíró Luca és Buga Réka."

MKC U13 eredmények:
MKC – Büki TK                41 –   8
MKC – KK Ajka                29 – 18
MKC – KSE Bősárkány      33 – 13
MKC – Sz. Haladás           29 – 19

"Az U12 – es korosztályban két győzelem és két vereség lett az MKC mérlege. Az viszont jelentős előrelépés az őszi fordulókhoz képest, hogy a Győri ETO KC és a Szombathelyi KKA erősebb csapataival szemben is sikerült nagyon tisztességesen helytállni. Ezeken a találkozókon lényegesen több gólt dobott a csapatunk, mint a korábbi mérkőzéseken. Így az ilyen gyermek bajnoki találkozókon való részvétel, nagymértékben segíti ezeknek a kis játékosoknak a fejlődését. Ezen a rendezvényen Lengyel Zsófia, Schuttovits Kamilla és Tolnai Fanni voltak a legjobb teljesítményt nyújtó MKC játékosok. Azt azonban szeretném kiemelni, hogy a csapat nagyon sok mindent alkalmazott azokból a játék elemekből, amelyeket az edzéseken folyamatosan tanulunk és gyakorolunk."

MKC U12 eredmények:
MKC – Szombathelyi KKA III          28 – 18
MKC – Büki TK                              30 – 15
MKC – Győri ETK KC II                  27 – 42
MKC – Szombathelyi KKA I            17 – 24
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó