A HAJRÁIG BÍRTUK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.16.
Az első tíz perc nagy rohanása után, a támadásait hatékonyabban befejező junior válogatott ellépett három góllal.
Bognár Róbert időt is kért és a védekezésben több mozgást, a támadásoknál pedig bátrabb lövéseket kért a játékosoktól. Ezzel valamennyire sikerült is lefékezni a korosztályos válogatott, nagyon gyors és elsősorban a lerohanásokra épülő játékát. A félidő második felében Kopecz Barbara két villanása után sikerült egyenlítenünk és így a félidei eredményt illetően, az utolsó támadások döntöttek. A junior válogatott két próbálkozását, Herczeg Lili bravúrosan hárította, nálunk viszont Katona Flóra betalált.

A második harminc perc első felében kimondottan magas színvonalú, élvezetes és kombinatív kézilabdát láthattunk. Végig fej – fej mellett haladtak a csapatok, azaz egyiknek sem sikerült, két gólra növelni az előnyét. A mérkőzés utolsó tíz percéhez, azaz a hajrához is így érkeztünk el, ami mindenképpen az MKC dicsérete. A junior válogatott ugyanis az NB I – es ellenfelei közül, a Kisvárdát, a Székesfehérvárt, a Békéscsabát és a Debrecent is több góllal megverte. A legutolsó budaörsi mérkőzésükön pedig úgy értek el döntetlen eredményt, hogy az ETO és az FTC játékosai hiányoztak a keretükből. Most viszont teljes volt a junior válogatott játékos állománya és ez, a találkozó végén, amikor már sokat cseréltek az edzők, el is döntötte a találkozót.

Magyar Junior Válogatott – Eu-Fire Mosonmagyaróvár  30 – 26  (12 – 13)

Felkészülési mérkőzés 
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok 200 néző  
2019. április 16. kedd, 17.00 óra.
Játékvezetők: Marton Zsófia – Szabó Eszter   

Magyarország: Tóth N. (ETO) – Arany (DVSC) 3, Afentaler (ETO), Pál T. (ETO) 9 (5), Ács B. (ETO) 2, Kácsor (Vác) 3, Stranigg (MTK) 1. Csere: Csapó K. (kapus), Albek (Graz) 1, Bánfai (MTK) 1, Háfra L. (FTC) 1, Kellermann D. (ETO) 2, Szilovics (ETO) 2, Tóth N. (FTC) 2, Vámos Petra (NEKA) 3, Zámori (Szent István SE). Vezetőedző: Vlagyimir Golovin    

MKC: Herczeg L. – Katona 2, Hudák, Tilinger 4 (1), Bardi 2, Szarková 5, Bízik R. Csere: Dányi (kapus), Horváth B. 2, Hajtai 2, Kopecz 4, Vukcevic, Domokos 3, Szalai Zs., Tóth M. 2, Márczy. Vezetőedző: Bognár Róbert

Hétméteres: 6/5, ill., 3/1
Kiállítás: 4 perc, ill., 8 perc

Vlagyimir Golovin: "Ma nem voltam igazán elégedett a mérkőzésen látottakkal, mert elég fásultnak láttam a csapatomat. Talán csak jó sebességgel játszó Vámos Petra és a büntetőket magabiztosan értékesítő Pál Tamara volt az, aki az átlagon felül teljesített. Át is kell beszélnünk ennek a mérkőzésnek a tanulságait, mert ennél sokkal jobban kell teljesítenünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat."

Bognár Róbert: "A mérkőzés utolsó szakaszáig teljesen nyílt mérkőzést játszottunk a junior válogatott ellen. Ez pedig azért örömteli, mert nekem kimondottan erősnek tűnt ez az U19 – es válogatott csapat. A hajrában, a sok csere miatt már nem tudtunk velük menni, de nekünk most fontosabb volt a fiatalokat is kipróbálni. Hasznos mérkőzés volt, mert sokat futottunk és gyakorolhattuk a védekezést egy nagyon gyors csapat ellen."

Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X