A HELYES ÚTON

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.04.25.
Magabiztos győzelmet aratott a Motherson-Mosonmagyaróvár a jó formában lévő, a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutott Kisvárda ellen. Az első perctől nagy akarattal kézilabdázó MKC azonban nem csak az ellenfelét, hanem most önmagát is legyőzte.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Kisvárda Master Good SE 27 - 19 (14 - 11) 
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 19. forduló
2021 április 25. vasárnap 18.00 óra
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus 
Vezette: Felhő Ferenc - Öcsi Tamás 

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Katona 3, KOVÁCS P. 3, GYIMESI, Horváth B., HUDÁK, Stranigg Zs. 3. Csere: Herczeg, Soltész K. (kapusok), Tóth E. 5 (1), SZARKOVÁ 6, Lancz 3, Hajtai 1, Sirián 3, Kellermann. 
Edző: Gyurka János  

Kisvárda: Pásztor - UDVARDI 5, Habanková, Bouti, Dombi L., Siska 1, Milosevic 2. Csere: Mátéfi D., Leskóczi (kapusok), Termány 2, Szabó N. 3 (3), MÉSZÁROS-MIHÁLFFY 4, Dombi K. 1. 
Edző: Bakó Botond  

Kiállítások: 8, ill. 4 perc 
Hétméteresek: 3/1, ill. 4/3

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapatába visszatért a koronavírus megbetegedés után Hajtai Vanessza, Herczeg Lili és Maria Holesová. Viszont a legutolsó edzésén megsérült Domokos Dalma, aki most nem tudta vállalni a játékot. A vendégeknél is csak egy hiányzó volt, az a Karnik Szabina, akinek e keresztszalag szakadása miatt már véget ért az idény.
Az már a mérkőzés legelső perceiben érezhető volt, mindkét csapat szeretné megszakítani a rossz sorozatát, mert óriási elánnal kezdték a találkozót. Az első tíz perc rohanása viszont mindössze hat gólt hozott, a két gárda között igazságosan elosztva. A következő szakasz azonban egyértelműen a Mosonmagyaróvárról szólt, amely hatékonyan védekezett, mögötte bravúros Szemerey védésekkel és pontosabban is támadott. Két-három góllal el is tudott húzni a hazai együttes, de a több szerkezeti váltást is végrehajtó Kisvárda, az első játékrész utolsó harmadára vissza tudta állítani a minimális különbséget.
A hajrá azonban ismét a Motherson-Mosonmagyaróvárnak sikerült jobban, így a három gólos előnyért és az első harminc percben mutatott nagyon elszánt játékért is dicséret járt a csapatnak.
 
A második játékrész első percei mindössze egy-egy gólt hoztak, volt viszont kiállítás és kihagyott hetes bőven. Ez pedig sajnálatos volt az MKC részéről, mert komolyabb előnyt szerezhetett volna, a játékban ekkor nem túl meggyőző vendégek ellen.
Tíz perc elteltével így is sikerült ötre növelni az előnyt, amikor végre sikerült a harmadik hetest Tóth Eszternek gólra váltani. Időt is kért Bakó Botond a vendégek mestere és ugye az üres csarnokban azért jobban hallani, hogy nem dicsérte meg a csapatát. Ekkor úgy tűnt, hogy amennyiben erővel is bírja majd az MKC a találkozó utolsó negyedét, akkor megszerezheti a két fontos bajnoki pontot. Különösen a csapat védekezése funkcionált jól, amit az is mutat, hogy a vendégek tizennyolc perc alatt, csak három gólt tudtak dobni.
A Kisvárda megpróbált hét mezőnyjátékossal támadni és ezzel a hadrenddel fel is tudott három gólra zárkózni nyolc perccel a mérkőzés vége előtt.
Ennek a taktikának azonban megvannak a veszélyei és ezeket az okosan kézilabdázó MKC ki is használta. Így problémamentes volt a végjáték, amivel a Motherson-Mosonmagyaróvár bebiztosította ezt a jelen helyzetében nagyon értékes győzelmét.
 
Gyurka János: - Most sem volt zavartalan a felkészülésünk, hiszen válogatott játékosaink csak két napig tudtak velünk edzeni. Viszont így is látszott, hogy végre fel tudtunk készülni a mérkőzésre, ami nyilvánvalóan a fejekben is rendet rakott. Ismét olyan csapategységet láttam, amellyel el tudtuk viselni a technikai hibáinkat, a kihagyott büntetőket. Ehhez pedig párosult ma egy nagyon hatékony, szervezett és agresszív védekezés, amely az alapfeltétele volt a győzelmünknek. 

Bakó Botond: - Három jó mérkőzés után, bizakodva érkeztünk, de el kell ismernünk, hogy most nagyon rosszul kézilabdáztunk. Eddig ilyen gyenge teljesítményt még nem nyújtottunk a bajnokságban, tehát nem is értem, hogy mi történt most velünk. A Mosonmagyaróvár pedig jól játszott, kiválóan védekezett és támadásban is mindig volt eredményes játékosa. A jobb csapat győzött tehát, de sokáig most nem szabad ezzel foglalkoznunk, jönnek sorra a megméretések, ahol ki kell javítanunk a mai hibánkat.


Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.