A JÓ MÁSODIK FÉLIDŐ MAGABIZTOS SIKERT HOZOTT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.11.
A Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es bajnoki mérkőzés esélyese a mosonmagyaróvári csapat volt. Kézilabda berkekben azonban mindenki pontosan tudja, hogy a dunaújvárosi sportcsarnokból soha nem könnyű elhozni a pontokat. A DKKA az első félidőben meg is szorongatta Gyurka János csapatát, de a második félidő jó teljesítménye végül is magabiztos MKC sikert eredményezett.

Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár 30 - 40 (16 - 18)  
NB I. bajnoki mérkőzés 16. forduló - Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 400 néző  
2023 március 11. szombat 17.00 óra  
Vezette: Dáné Rita - Marton Zsófia       


Dunaújváros: Bartulovic - Arany 2, Krupják-Molnár, SZALAI B. 5, Nick 1, POCZETNYIK 8, Kazai.  
Csere: Oguntoye (kapus), FARKAS J. 6, Weisheitel 2, Lakatos, Fodor N. 2, Horváth P. 3, Agócs 1, Matucza. 
Edző: Rapatyi Tamás  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Sztankovics 3, LANCZ 5, Tóth G. 4, Pásztor 1, Tóth E. 3 (1), STRANIGG ZS. 5. (1). 
Csere: Mistina (kapus), IVANCOK 4, TÓTH N. 7, Csire 1, KOVÁCS P. 4, Bardi 3, Faragó.  
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 16 perc, ill. 2 perc  
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2   

A mosonmagyaróvári csapatból hiányzott a térdműtétre váró, volt dunaújvárosi jobbszélső Mihály Petra. Nem tudott játszani Albek Anna sem, akinek a neve ugyan szerepelt a jegyzőkönyvben, de az átlövő már csapatok bemutatásánál sem lépett a játéktérre. Hazai oldalon a napokban szerződést hosszabbító Borgyos Anna számított új sérültnek és azt is kiemelték, hogy többen betegen vállalták a játékot.   
Mindezek ellenére, minden óvatoskodás nélkül, erős tempóban kezdődött el a találkozó. Tizennyolc gólt dobtak a csapatok az első tizenöt percben, ami rendkívül nyílt játékot hozott. A vezetést ekkor még rendre a DKKA tudta megszerezni, de a Motherson-Mosonmagyaróvár mindig egyenlíteni tudott. A hazai oldalon Poczetnyik Luca, a mosonmagyaróvári együtteseben pedig Lancz Barbora voltak a leggólerősebbek. Viszont a védekezésére egyik csapat sem lehetett büszke, amit vélhetően meg is elégelt Gyurka János, aki először kért időt. A kapuban Mistina Kitty váltotta Szemerey Zsófit és a rövid megbeszélés után is jól látszott, hogy rendezettebb lett az MKC csapatjátéka. 
Továbbra is szoros maradt az eredmény, de ebben a szakaszban már az MKC vezetett egy - két találattal, tehát a hazai csapat küzdött az egálért. A Dunaújvárosi KKA nagyon bátran, egy kicsit talán „minden mindegy” alapon kézilabdázott, ami egy ki-ki félidőt eredményezett. Ezért is volt nagyon fontos és örömteli, hogy az utolsó percekben az MKC mégis ki tudott alakítani egy kis előnyt, kétgólos vezetéssel zárta ezt a játékrészt. 

A második játékrész elején sikerült egy kicsit jobban elhúzni az MKC-nak, a vendégek ugyanis négyre növelték az előnyüket. A hazai csapat percekig gólképtelen maradt, sőt egy kicsit úgy tűnt, hogy megfogta őket az első harminc perc rohanása.  Öt perc elteltével időt is kért Rapatyi Tamás, de a tanácsai nem sokat segítettek, mert a mosonmagyaróvári gárda tartani tudta az előnyét. Szervezettebb volt a vendégcsapat védekezése az ellenfelénél és az első félidőben látottaknál is. Támadásban is pontosabb volt a Motherson-Mosonmagyaróvár, így az első félidőben bravúrokat bemutató Bartulovic kapus sem tudott már sokat segíteni. Rövid időn belül másodszor is összehívta a csapatát a Dunaújváros, ahol a szakmai igazgató Bulath Anita is nagyon aktív volt az időkérésnél.
A találkozó utolsó negyede hétgólos mosonmagyaróvári vezetéssel kezdődött, Gyurka János csapatának tehát jó esélye kínálkozott az újabb két bajnoki pont begyűjtésére. Természtesen igyekezett, próbálkozott felzárkózni a DKKA, de ebben a tempóban sok technikai és koncentrációs hibát vétett. 
Az MKC viszont nagyon okosan, szervezetten kézilabdázott, hatékony volt a csapat védekezése és jól is sáfárkodott a helyzeteivel. Ezért az 52. percben már rá is számolhattak a lelkes MKC szurkolók az ellenfélre, hiszen 33 - 23 arányban vezetett az MKC. Izgalom mentesen teltek tehát a találkozó utolsó percei, egyértelművé vált a jobb csapat, a Motherson-Mosonmagyaróvár sikere. A játékosok néhány igazán szép megoldást is bemutattak, így az MKC B közép boldogan énekelhetett a „móvári úthengerről”. A küzdelmesebb első félidő után, a Motherson-Mosonmagyaróvár idegenben is, az esélyeshez méltó módon szerezte meg a győzelmet.   

Rapatyi Tamás: - Az első félidőben meg tudtuk oldani, amit elterveztünk, az a játérész tulajdonképpen rendben volt a részünkről. A második félidőt viszont nagyon rosszul, figyelmetlenül kezdtük és később sem tudtuk már úgy felvenni a harcot, ahogy kellett volna. Az MKC jól használta ki a fizikai fölényét, mi pedig elsősorban a védekezésben elfáradtunk. A cserék sem tudtak igazán segíteni, a második játékrészben gondot jelentett, hogy többször meggondolatlanná vált a játékunk. A jobb csapat győzött, de szerettem volna, hogy kisebb különbségű a vereségünk.  

Gyurka János: - A sebességében jó mérkőzést játszottunk, de az első félidőben a pontosságban nem jeleskedtünk. A folytatásban, a második játékrészben azonban megtaláltuk a ritmusunkat és akkor már jól kamatoztattuk az Európa-Liga tapasztalatinkat is. A válogatott szünet alatt voltak hiányzóink, így nem lehetett maradéktalanul elvégezni azt a munkát, amit szerettünk volna. Gratulálok a lányoknak, hiszen hatvan percig nagyon jól küzdöttek és bízom abban, hogy állandósítani fogjuk a második harminc perben nyújtott játékunkat.


Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA
2023.12.20., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó