A KÖTELEZŐ FELADAT KIPIPÁLVA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.01.12.
Budaörsön folytatta a Liga-kupa csoportmérkőzéseket a Motherson-Mosonmagyaróvár, ami tulajdonképpen „döntőnek” is számított az A csoportban. A Moyra-Budaörs Handball ugyanis kétszer legyőzte már a csoport harmadik tagját, a Gárdony-Pázmánd NKK csapatát.


Moyra-Budaörs Handball - Motherson-Mosonmagyaróvár  21 - 37 (14 - 18) 
Liga-kupa csoportmérkőzés - 4. forduló 
2021 január 12. kedd 18.00 óra  
Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, zárt kapus  
Vezette: Dáné Rita - Gyimesi Metta


Budaörs: Sipeki - SZALAI-SZITA 5, Szabadfi 1, Hornyák Á. 2, Kiss M., Pálos-Bognár 2, KISKARTALI 4.
Csere: Böle, Tóth B. (kapusok), Palotás, Horváth L. 5 (4), Smid 1, Kovács N. 1 (1), Ekker.  
Edző: Buday Dániel  

Mosonmagyaróvár: Szemerey 1 - KATONA 5, TÓTH E. 8 (2), Kovács P. 2, Horváth B. 3, Lancz 3, Hajtai 2. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi 1, Hudák 3, Sirián 2, STRANIGG ZS. 6, Domokos 1, Kellermann.  
Edző: Gyurka János 

Kiállítások: 2, ill. 10 perc  
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2 


A Motherson-Mosonmagyaróvár a teljes keretével érkezett Budaörsre, hiszen csak a két szlovák játékos hiányzott, akik nem léphetnek pályára ebben a sorozatban. A mérkőzést megelőzően, a budaörsi csarnokban tartotta az utolsó hazai edzését a magyar férfi kézilabda válogatott, az Egyiptomban rendezendő világbajnokságra utazás előtt. A budaörsi csapat tartalékosabb volt, mert Braun, Hajduch és Zsigmond sérülés miatt hiányzott, Bódi Bernadett pedig pihenés céljából hagyta ki a Liga-kupa csoportmérkőzést.
Az első negyedórában a mosonmagyaróvári gárda tökéletesen érvényesítette az osztálykülönbséget és magabiztosan tartotta kézben a találkozót. Ezt követően azonban lankadt a figyelem és a fegyelem és elsősorban a gólerős szélsőinek köszönhetően, feljött két gólra a Budaörs. Gyurka János időt is kért, rendezte a csapatát és így helyreállt a rend a pályán, ami négy - öt gólos vendég vezetést jelentett. 

A szünetben azért vélhetően több szó is esett a koncentrációról és a nagyobb tudás érvényesítéséről, mert egy összeszedettebb MKC érkezett a pályára. Tíz perc elteltével már nyolc találatra nőtt az élvonalbeli csapat előnye, és ami még ennél is fontosabb, gyorsabb, pontosabb is volt a játék. A csereként beálló mosonmagyaróvári kézilabdázók is jól szálltak be a mérkőzésbe, így a találkozó utolsó negyedére már tíz gólosra duzzadt az MKC vezetése. A kötelező feladatát teljesítette tehát a Motherson-Mosonmagyaróvár, ami gyakorlatilag továbbjutást jelent a Liga-kupa A csoportjából, hiszen két hazai találkozója maradt még a sorozatból. Ezt is felülírja viszont annak az értéke, hogy mérkőzés szituációban, egy lelkes, sokat dolgozó csapat ellen gyakorolhatott, a nagyobb feladatokra készülő MKC.  

Buday Dániel: - Kicsit megtapasztaltuk azt a tempót, sebességet, amelyen a magyar élvonalban játszanak, ami természetesen tanulságos volt. Ez azon most még nem a mi harcunk, különösen ennyi hiányzóval, ilyen hosszú kényszerű szünetekkel Voltak jobb periódusaink, akkor csináltunk is szép dolgokat, de erővel még nem bírunk egy ilyen találkozót.  

Gyurka János: - Jól kezdtünk a mérkőzésen és tulajdonképpen a második félidőben is elfogadható volt a csapatunk teljesítménye. Negyedóra után volt egy figyelmetlen, szétszórt időszakunk, ami viszont nem tetszett. Az egész találkozón pedig ismét érződött, hogy nagyon hiányoznak a kizárólag a mérkőzéseken szimulálható éles szituációk. Megpróbáljuk tehát hasznosítani ezeket a kupamérkőzéseket, felpörgetni a megfelelő hőfokra a csapatot, a játékosokat.