A LÉGIÓS JOBBSZÁRNY

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.12.04.
A nyáron együtt jelentettük be a szerb jobbszélső Ana Kojic és a jobbátlövő Tanja Asanin Mosonmagyaróvárra érkezését. Ezért most úgy gondoltuk, hogy ismét egyszerre szólaltatjuk meg a két külföldi játékost. Ana és Tanja egymástól teljesen függetlenül kapták meg ugyanazokat a kérdéseket, amelyek az MKC csapatára, a magyar bajnokságra, a saját teljesítményükre, valamint az Európa-ligára és a világbajnokságra vonatkoznak.


Ana Kojic:
- Örömmel válaszolok erre a kérésre, mert velem minden rendben van itt Mosonmagyaróváron. Ez a harmadik külföldi klub a pályafutásom során, de most először érzem úgy, hogy szinte otthon vagyok. Élvezem a mérkőzéseket, az edzéseket, mert itt minden játékos szereti a kézilabdát. Ezért folyamatosan a legjobbat próbáljuk adni, a maximális teljesítményre törekszünk. Egyre jobban megismerjük egymást, már képesek vagyunk együtt harcolni, ha pedig kell, tudunk együtt lélegezni. Ezért én biztos vagyok abban, hogy egy kis idővel, igazán komoly eredményekre leszünk képesek.

Tanja Asanin: - Nagyon jól érzem magam Mosonmagyaróváron, ami igaz kicsi, de nagyon szép város, kimondottan kedves, barátságos emberekkel. Nagyon lelkesen tanulok magyarul, de még keveset tudok kommunikálni velük, de így is örülök minden találkozásnak. A csapat szurkolótáborának pedig meg is szeretném köszönni a fantasztikus támogatást, rajongást. Egészen különleges érzés nekünk az UFM Arénában kézilabdázni, ahol ilyen atmoszférában, ilyen közönség előtt kettőzött erővel tudunk küzdeni. 

Ana Kojic: - A magyar bajnokság rendkívül érdekes, mert minden találkozón száz százalékot kell nyújtani. Látjuk, hogy ellenkező esetben milyen kellemetlen, váratlan meglepetések érhetik a csapatokat. Az eddigi eredményeinkkel tulajdonképpen elégedett vagyok, de a jövőben még többet várok magunktól. Új csapat vagyunk, korábban nem ismertük egymást, de most már olyan gyorsan játszunk, mint egy régóta együtt kézilabdázó gárda. Ez pedig nagyon bíztató, mert ebből a tempóból még sok győzelmet tudunk majd szerezni. 

Tanja Asanin: - Fiatal csapat vagyunk, amelyet nagyon tehetséges, nagyon jó képességű játékosok alkotnak. Kiváló edzők foglalkoznak velünk, keményen dolgozunk és a hangulat is jó, megnyugtató a klubban. Eddig elég jó eredményeket sikerült elérnünk és én úgy érzem, hogy meccsről-meccsre javul, fejlődik is a játékunk. Persze azért még bőven van min dolgoznunk, sok hibát kell kijavítanunk, de ebben a csapatban minden a lány a legjobbat akarja az edzéseken, a mérkőzéseken. A magyar bajnokságtól pedig azt kaptam, amit vártam, erős, kiegyensúlyozott, megerőltető, sok kiváló együttes alkotja, de ez engem boldoggá tesz. 

Ana Kojic: - A saját játékomról soha nem beszélek szívesen, mert önmagammal szemben nagyon kritikus vagyok. Sokkal jobban szeretem, ha az edzők értékelnek, de most annyit szeretnék elmondani, hogy még nem a legjobbat nyújtottam. Pedig én mindig erre törekszem, de most megnyugtat, hogy még sok mérkőzésünk lesz, tehát lesz alkalmam megmutatni, hogy tudok jobban kézilabdázni. Nagyon rosszul ereztem magam a bokasérülésem miatt is, nehéz időszak volt a számomra az az időszak, amikor nem tudtam segíteni a csapatnak. Bízom benne, hogy nagyon hamar vissza tudom szerezni a sérülés előtti kondíciómat, formámat. Többet várok magamtól tehát, hiszen nagyon szeretem azt az agresszív, lendületes, gyors játékot, ami mi játszunk. 

Tanja Asanin: - A számomra nagyon sok újdonságot hozott a nyári klubváltás, ami mind pozitív, de kellett, kell egy kis idő, hogy ezeket alkalmazni tudjam a játékomban. Azt nem mondom, hogy elégedetlen lennék a teljesítményemmel, hiszen voltak jobban sikerült mérkőzéseim, de stabilabb, kiegyensúlyozottabb játékot várok magamtól. Bízom is ebben, mert valóban jól érzem magam a csapatban, ami nagyon fontos a számomra. Mindent megteszek tehát azért, hogy segítsek az MKC-nak abban, hogy elérje a céljait a bajnokságban és a hazai valamint a nemzetközi kupában. 

Ana Kojic: - Az Európa-liga csoportkörébe nagyon jó kézilabda csapatok jutnak el, így jó vagy rossz sorsolásról felesleges beszélni. Nagyon jól fel kell készülnünk, keményen kell dolgoznunk azért, hogy sikerüljön tovább lépnünk. Izgatottan várom ezeket a nemzetközi kupatalálkozókat, kíváncsi vagyok arra, hogy francia és norvég ellenfelek ellen, hogy tudunk teljesíteni, de nagyon bízom a csapatban. A szerb válogatott egy nagyon megfiatalított kerettel, sok újonccal utazik a világbajnokságra. Ezért igazán kiugró eredményre most nem is számítunk, de azt mindenképpen meg akarjuk mutatni, hogy van potenciál a válogatottunkban. 

Tanja Asanin: - Óriási lehetőségnek tartom azt, hogy az Európa-liga csoportkörében szerepelhet a Motherson-Mosonmagyaróvár. Erős ellenfeleink lesznek, elég kemény csopelőször szerepelheteortba kerültünk, de így is biztos vagyok abban, hogy igazi élmény lesz mindegyik találkozónk. Jósolni nem szeretnék, de azt megígérhetem, hogy mindent megteszünk majd a tovább jutásért. Nagyon számítunk arra, hogy a szurkolóink ott lesznek majd a hazai mérkőzéseinken, mert a támogatásukkal sikerülhet bravúros eredményeket elérnünk. Kicsit ehhez hasonlónak tartom a válogatott csapatom helyzetét is a most kezdődő világbajnokságon. Nekünk sincs egyszerű helyzetünk a csoportunkban, ezért kettőzött erővel fogunk küzdeni. Én először szerepelhetek a montenegrói válogatottal ilyen rangos világversenyen, szeretném tehát bebizonyítani, hogy helyem van a válogatottban. Nagyon motivált vagyok, óriási erőt ad nekem, hogy a hazámat képviselhetem a világbajnokságon.