A legjobb csapat, a legjobb közösség

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.09.02.
Bardi Fruzsina már öt éve a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosa, aki így a szintén a 2014 2015- ös idény előtt érkező Gyimesi Kittivel, a csapat rangidőse”.

Neki tehát van lehetősége arra, hogy összehasonlítsa az MKC elmúlt évi csapatait és a beszélgetésünk elején erre is kértük.

"Egyértelműen a jelenlegi a legerősebb csapat, amelyben én itt Mosonmagyaróváron játszottam – mondta a mindig mosolygós és jó kedélyű Bardi Fruzsina. - Most játszanak itt a legnagyobb tudású és legtapasztaltabb kézilabdázók, és több nagyon tehetséges fiatal játékosunk is van. Azt pedig szeretném külön kiemelni, hogy a jelenlegi csapatunk alkotja a legjobb, legegységesebb társaságot is, és ez szintén nagyon fontos. Én tehát nagyon jól érzem magam Mosonmagyaróváron, imádom a csapatot, valamint a fantasztikus szurkoló táborunkat.


- Személy szerint neked is gratulálni szeretnénk az elmúlt két bajnoki mérkőzéshez. Ezeken a találkozókon is a tőled megszokott alázattal játszottál. A szerepköröd azonban mintha kicsit megváltozott volna?

"Óriási élmény volt a számomra ez a két mérkőzés és nagyon szépen köszönöm a gratulációt. Én alapvetően beálló vagyok, de valóban az elmúlt időszakban egyre több szerepet kapok belső védőként. Gyimesi Kitti kiesése után kerültem erre a posztra és egyre jobban tettszik nekem ez a szerepkör. Én mindig úgy készülök, hogy a lehető legtöbbet tudjak segíteni a csapatomnak. Most pedig úgy érzem, hogy védőként valóban hasznosan tudok játszani. Az elmúlt két fordulóban igazi csapatként tudtuk legyőzni az egyéni képességeket tekintve erősebbnek tartott ellenfeleinket."

- Ha nem a saját szememmel láttam volna, akkor most így veled beszélgetve el sem hinném, hogy milyen keményen kézilabdáztál a Kisvárda elleni találkozón.

"Az biztos, hogy a magánéletben a légynek sem tudnék ártani, de amikor elkezdődik a mérkőzés, akkor egyszerűen bekattan nálam valami. A kézilabda nagyon intenzív sportág, így megköveteli az elszántságot, a keménységet és a bátorságot. A Kisvárda ellen nekem is sikerült maximálisan felpörögnöm, s így jól teljesítenem. A győzelmen kívül pedig egyrészt azért is nagyon örültem ennek, mert én eredetileg Kisvárdáról származom. A másik okom pedig az, hogy a találkozó előtt lázas beteg voltam, még infúziót is kaptam azért, hogy egyáltalán pályára tudjak lépni."

- A most megszerzett négy bajnoki ponttal megnyugtatóbb az együttes helyzete a bajnokságban, de ennek a sorozatnak messze van még a vége…

"Egy percig sem fogunk megállni, hiszen tudjuk, hogy pontokat kell még szereznünk a folytatásban. Ezek a győzelmek felszabadítottak minket és így a nehezebb időszakok után új erőre kaptunk. Azt pedig nem győzöm hangsúlyozni, hogy nekünk a megszokottnál is nagyobb előnyt jelent a hazai pálya, az UFM Aréna közönsége. Úgy érzem, előttük olyan erősek vagyunk, hogy mindegyik csapatnak neki tudunk menni. Az idén az a célunk, hogy megőrizzük az élvonalbeli tagságunkat, mert egyértelműen úgy érezzük, hogy nekünk ebben a bajnokságban van a helyünk. Ez a csapat azonban így együtt maradva és ezzel a tűzzel, már merészebb terveket is megfogalmazhat a következő szezonban."

Következő mérkőzés
NB I, 4. forduló
2019.09.20., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
MKC - vs - Érd