A legjobb nyolc között ért véget a kupakaland

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.02.13.
Nehéz feladat várt az Eu-Fire Mosonmagyaróvárra a címvédő Győri Audi ETO KC-val találkozott a Magyar Kupa legjobb 8 csapata között.

Ráadásul Bognár Róbert csapatából hatan is hiányoztak. Gyimesi Kitti, Zana Maric, Scholtz Andrea és Lucia Gubiková sérülés, Horváth Bernadett és Kovacsicz Mónika betegség miatt nem léphetett pályára.

Villámrajtot vettetek a hazai pályán játszó győriek, akik a 4-0-ával indítottak. Az első óvári gólt Hajtai Vanessza szerezte az 5. perc végén, aki lerohanásból volt eredményes. A hazai kapuban Kiss Éva jól védett, elől pedig Pintea volt tarthatatlan. A román beálló az első félidőben 17 perc alatt hét góllal terhelte az MKC kapuját. A 14. percben 12-2 volt az állás. A NEKA-tól kölcsönvett Herczeg Lili egy hétméteres hárításával mutatkozott be az óvári csapatban, és később is több bravúrja volt. A két csapat között állandósult a 9-10 gólos különbség, a szünetben 17-7-re vezetett a Győr.

Bardi Fruzsina két gólt is szerzett a második játékrész elején, de így sem sikerült közelebb zárkózni az ETO-hoz. A világ legjobbjai ellen becsülettel küzdött a Mosonmagyaróvár, amely villanásokra volt elég. Bognár Róbert sok fiatalnak is játékjlehetőséget adott, akik meghálálták a bizalmat. Herczeg Lili bátran és ígéretesen mutatkozott be az Óvárban, Bardi Fruzsina pedig ezúttal négy gólt is szerzett. Mellettük fiatal kora ellenére Katona Flóra, Domokos Dalma és Márczy Tekla is bevállalósan játszott. A Győri Audi ETO KC végül 35-25-re győzött, és ezzel címvédőként bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amit Debrecenben rendeznek március 16-án és 17-én.


Győri Audi ETO KC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár  35 – 25  (17 – 7)

Női Magyar Kupa 5. forduló
Győr, Audi Aréna – 2.800 néző
2019 február 13., szerda 17.30 óra.
Játékvezetők: Paska Dániel – Vastag Sámuel

Győri Audi ETO KC: Kiss É. – Knedlikova 2, Tomori, OFTEDAL 3, PINTEA 7, Kristiansen 2, Puhalák 1. Csere: Grimsbö, Tóth N. (kapus), HANSEN 5, Bódi 3, AFENTALER S. 4 (1), Görbicz 2 (1), Pál T. 2, Groot 3, Brattset 1. Vezetőedző: Danyi Gábor

Eu-Fire Mosonmagyaróvár: Dányi – KATONA F. 4 (2), Bízik B. 3, Tilinger, Vukcevic 1, Szarková, Hajtai 1. Csere: Herczeg L. (kapus), Farkas V., Domokos 2, Márczy 2 (1), Hudák 2, BÍZIK R. 3, Kopecz 2, BARDI 4, Tóth M. 1. Vezetőedző: Bognár Róbert

Hétméteres: 4/2, ill., 4/3
Kiállítás: 2 perc, ill. 10 perc

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: „Az első félidővel elégedett voltam. Koncentrált volt a védekezésünk és a támadásunk is. A második félidőben nem kértem, hogy vegyünk vissza, ennek ellenére megtettük. Örülök Afentaler Sára teljesítményének, aki az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta. Az óváriak felszabadultan játszottak, és szerintem mindkét csapatnak hasznos volt a találkozó.”

Afentaler Sára, a Győri Audi ETO KC játékosa:Nagyon élveztem a játékot, örülök, hogy gólokkal tudtam segíteni a csapatot. A második félidőben nem játszottunk tökéletesen, de a lényeg a továbbjutás.”

Bognár Róbert, az Eu-Fire Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Az első húsz perc nem tetszett, így nem lehet kezdeni. Egy kicsit megilletődöttek voltunk az elején, de a folytatásban már jobbak teljesítettünk. Szeretném kiemelni a két fiatal kapusunkat, Lili 18, Berni 20 éves. Mindketten remekül állták a sarat. Sok fiatallal játszottunk a mai találkozón, akik rengeteget tanulhattak. Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével.”

Bardi Fruzsina, az Eu-Fire Mosonmagyaróvár játékosa:Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A folytatásban már jobban játszottunk, nem volt rajtunk nyomás. Megtettünk mindent, és nem is vallottunk szégyent.”