A LIGA-KUPÁBAN ISMÉT GÁRDONY AZ EGYIK HELYSZÍN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.09.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a 2020/2021-es szezonban is indul a Liga-kupa sorozatban. Az előző szezonban sikerült a legjobb négy közé jutni, de a járványhelyzet sajnos meghiúsította a sorozat befejezését. Az MKC a csoportmérkőzések során tavaly is az A jelű csoportban játszott, ahol a továbbjutás nem jelentett gondot a másodosztályú gárdák, a Dorogi ESE és a mostani sorozatban is ellenfél Gárdony-Pázmánd NKK előtt.

Az MKC a középdöntőből, a Szent István SE kiverésével lépett tovább, ahová a Hajdúnánás SK, a Kozármisleny SE és a PC Trade Szeged csapatai követték. Az NB I B-ben szereplő gárdák számára az új idényben is kötelező a részvétel, de most az MKC mellett ott van az élvonalból a Dunaújvárosi KKA.  


Az idei sorozatban ismét hat csoportot alakítottak ki, ezekből pedig majd nyolc gárda jut tovább. A csoportgyőztesek, a négyes csoport második helyezett gárdája, valamint a triókból a legjobb második. Ezt követően pedig oda - visszavágós rendszerben kerülnek majd lebonyolításra a nyolcad, negyed és elődöntők, valamint a döntő mérkőzés is. Fontos szabály a Liga-kupa kiírásában, hogy a mérkőzéseken külföldi játékosok nem szerepelhetnek. 

A csoport: Gárdony-Pázmánd NKK, Motherson-Mosonmagyaróvár, Moyra-Budaörs Handball 
B csoport: Gödi SE, Szentendrei NE, VS Dunakeszi 
C csoport: Dunaújvárosi KKA, Pénzügyőr SE, Tempo KSE, Vasas SC 
D csoport: Csurgói NKC, NEKA, Rinyamenti KC 
E csoport: Kozármisleny SE, Mohácsi TE 1888, Szekszárdi FGKC 
F csoport: Kecskeméti NKSE, Orosházi NKC, PC Trade Szeged NKE

A Gárdony-Pázmánd NKK az NB I/B Nyugati tizenkét csapatos csoportjában, hat lejátszott találkozó után a hatodik helyen áll. A Szekszárdi FGKC, a Kozármisleny SE és a Dunaújvárosi KKA U20-as csapatát legyőzte. Vereséget pedig a Mohácsi TE, a Győri Audi ETO KC U20 és a NEKA gárdáitól szenvedett. A Magyar Kupa első fordulójából egy szekszárdi győzelemmel továbbjutott, de a második fordulóban Mohácson kiesett. Erre a találkozóra október 28.-án került sor, azóta pedig a járvány miatt a „Tóparti lányok” sem játszottak mérkőzést.

A csapatot az egykori tizenhatszoros magyar válogatott, kétszeres EHF kupagyőztes irányító-átlövő Virincsik Anasztázia irányítja. A legnagyobb sikereit Debrecenben elérő volt játékosnak azonban rengeteg problémával kell most megküzdenie, hiszen tulajdonképpen a teljes kezdő sora hiányozni fog a szerdai találkozón. Sérülések, betegségek miatt Magyar Nikolett és Bínó Boglárka az ETO kölcsön kapusa, valamint Bocsi Szonja, Czuczu Frida, Győrffy Réka, Vernes Dorottya sem a rendelkezésére. Valamint most nem láthatjuk a pályán a volt mosonmagyaróvári szélsőt Lozsi Ernát sem, aki sajnos ismét keresztszalag szakadást szenvedett.
Velük erősebb lenne a gárdonyi együttes, amelyből így a bajnokságban már 31 gólnál járó volt Alba játékos, Becséri Kittire valamint az Egerben NB I-es rutint szerző Pados Mónikára és Vörös Szimonettára érdemes külön figyelni. A tavalyi sorozatban és azt megelőzően a 2017/2018-as másodosztályú bajnokságban is magabiztos MKC győzelmek születtek, de az eredményél most vélhetően mindkét fél számára fontosabb lesz a játék. 

Liga-kupa 2019/2020 csoportmérkőzések:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Gárdony-Pázmánd NKK  39 - 21 
Gárdony-Pázmánd NKK - Motherson-Mosonmagyaróvár  20 - 26 

NB I B Nyugati csoport 2017/2018 bajnokság:
Gárdony-Pázmánd NKK – Eu-Fire Mosonmagyaróvár  21 – 38 
Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Gárdony-Pázmánd NKK  38 – 15 

A Gárdony-Pázmánd NKK 2019/2020-as játékos kerete:
Kapusok: Bínó Boglárka, Magyar Nikolett, Németh Zsófia
Mezőnyjátékosok: Ágoston Nóra, Becséri Kitti, Bocsi Szonja, Czuczu Frida, Győrffy Réka, Hamuth Lili, Hargitai Dorottya, Hrabovszky Helga, Kuczi Dorina, Lozsi Erna, Nagy Adrienn, Pados Mónika, Pervein Orsolya, Rezneki Fanni, Szűcs Noémi, Vernes Dorottya, Vörös SzimonettaKövetkező mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.