A MEGSZOKOTT NAGY CSATA UTÁN, MAGABIZTOS GYŐZELEM

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.01.
Mosonmagyaróváron mindenki pontosan tudta, hogy az elmúlt fordulóban az MTK Budapest otthonában megszerzett bajnoki pont értékét most pénteken lehet majd megbecsülni. A bajnokságban jól kezdő, az idén is nagyon masszív Dunaújváros legyőzésével szerezhető pontokkal ugyanis a számok tekintetében is jól zárta a 2021/2020-es idény első szakaszát az MKC.


Motherson-Mosonmagyaróvár- Dunaújvárosi KKA  37 - 29  (17 - 14) 
NB I. bajnoki mérkőzés 4. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző 
2021 október 01. péntek 18.00 óra 
Vezette: Őri Erika - Pozdena Erika  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Kojic 4, Lancz 3, PÁSZTOR 5, KOVÁCS P. 2, TÓTH G. 5, Stranigg Zs. 1. Csere: Mistina (kapus), TÓTH E. 11 (7), Asanin 3, Hajtai 3, Mihály, Csekő.   
Edző: Gyurka János  

Dunaújváros: BARTULOVIC - Kukucska 2, Borgyos 2, Weisheitel 2, BULATH 8 (1), SZALAI B. 8, Fodor N. 2. Csere: Wéninger (kapus), Polics, Sustková 1, Farkas J. 1 (1), Kazai 1, Mrmolja 2. 
Edző: Vágó Attila  

Kiállítások: 8, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 8/7, ill. 3/2 

Megfontolt játékkal kezdtek az egyrészt egymást jól ismerő, másrészt sok új játékossal felálló csapatok, a bajnokság negyedik fordulójában. Hét perc alatt csak öt gólt sikerült szerezni, mert a kapukban Szemerey és Bartulovic is bemutatott néhány bravúros védést. Az MKC tábor szüntelen bíztatása mellett főként a Motherson-Mosonmagyaróvár tudta megszerezni a vezetést. Tóth Gabriella duplájával és Pásztor beálló pozícióból szerzett találatával a tizedik percben három góllal sikerült elhúzni. Időt is kért gyorsan Vágó Attila a vendégek mestere, de továbbra is könnyebben, pontosabban tudta befejezni a támadásait az MKC. 
A horvát válogatott kapus Gabrijela Bartulovic ismét hárított néhány hazai gólhelyzetben, Bulath és Szalai góljaival pedig megpróbált felzárkózni a DKKA. A hazai csapat azonban most nagyon figyelt a hetesekre, Tóth Eszter mindhárom büntetőjét gólra váltotta, Így az MKC húsz perc játék után is tartani tudta a két együttes közti három gólos különbséget. A félidő utolsó tíz perce is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, amiben nem is volt semmi meglepő. Előnnyel várhatta tehát a második félidőt a Motherson-Mosonmagyaróvár, de a DKKA, mint mindig, most is kemény ellenfél volt. 

A második játékrész első percei azt mutatták, hogy alighanem az fogja majd eldönteni a találkozót, hogy mennyire bírják majd a terhelést a csapatok kulcsjátékosai. Persze fontos volt az is, hogy milyen segítséget, támogatást kapnak a társaktól, amiben negyven perc játék után kicsit erőteljesebbnek tűnt az MKC. Imponáló volt a hazai csapatkapitány Tóth Eszter hat értékesített büntetője, de a másik oldalon is el kell ismerni, hogy az örökifjú Bulath Anita is szerzett nyolc gólt. 26 - 23-at mutatott az eredményjelző az utolsó negyedóra előtt, amit a kézilabdázásban nem lehet meghatározó előnynek nevezni. Az MKC lerázni nem tudta tehát az ellenfelét, de abban bízhatott, hogy továbbra is gyorsabban tudta gólra váltani a helyzeteit, a kicsit statikusabb vendégeknél.
A hajrában most is minden befejezett vagy kivédekezett támadásnak, sőt labdaszerzésnek óriási szerepe volt. Az idő azonban a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdáját támogatta és azzal nagyon ügyesen is sáfárkodtak Gyurka János tanítványai. A lelátóról úgy látszott, hogy erővel is jobban bírták a hajrát és természetesen a szurkolók, a közönség buzdítása is sokat segített. Nagyon fontos két pontot szerzett tehát az MKC csapata, amely mellett azt is ki kell emelni, hogy a játékban is stabilabb volt a mosonmagyaróvári gárda, egy kimondottan erős vendégcsapat ellen.  

Gyurka János: - Azzal szeretném kezdeni, hogy nagyon szépen köszönjük a „nyolcadik játékosunk” folyamatos bíztatását. Olyan hangulatot teremtettek, amelyben a mérkőzés hajrájára teljesen felszabadultak a gátak és így nagyon magabiztos győzelmet sikerült aratnunk. Stabilabb volt ma a teljesítményünk támadásban és védekezésben is léptünk előre, amelyekben külön szeretném kiemelni a remekül kézilabdázó Pásztor Noémi teljesítményét. Jó hangulatban mehetnek a játékosaink a válogatottakhoz, ami után folytatjuk a munkát, hogy még gyorsabb, koncentráltabb legyen a játékunk.  

Vágó Attila: - Nem volt ekkora a különbség a két csapat között, de a mérkőzésen végig ott volt a két-három gólos mosonmagyaróvári előny. A hajrában megpróbáltunk ezen szerkezeti átalakítással is változtatni, ami viszont sajnos nem sikerült. Sok a fiatal, tehetséges kézilabdázónk, akik még ebben a tempóban, hangulatban olyan főként technikai hibákat vétettek, amelyek végleg eldöntötték a mérkőzést. Gratulálok a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának a megérdemelt győzelméhez.