A MEGYEI NAPILAP ÍRT AZ MKC SZURKOLÓKRÓL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.10.
„A nyolcadik játékos a pályán” címmel jelent meg írás a mosonmagyaróvári szurkolókról a Kisalföld újságban, amelyet örömmel jelentetünk meg a honlapunkon is. Az alkalmat pedig szeretnénk is megragadni, hogy megköszönjük a közönségünknek, a szurkolóinknak a buzdítást, amelynek óriási szerepe van a sikerekben.

Közösséggé formálódott az MKC szurkolói tábora Mosonmagyaróváron, mely országosan is kiemelkedő.
Büszkék vagyunk a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatára és az edzőkre is – vallja Vitéz Péter, az MKC szurkolói egyesületének elnöke. Az Altenburg Ultras közösséggel összefogva adnak hangot véleményüknek a meccseken és buzdítják a kézilabdás lányokat, jelentősen hozzájárulva a jó hangulathoz.


Aki rendszeres vendége a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club meccseinek, de az is, aki legalább egyszer látta itthon játszani a lányokat, tudja, hogy hihetetlen jó szurkolói táborral rendelkeznek. Ez egy igazi nagy család, egy közösség, amelynek a „szíve” a kézis csajokkal együtt dobog.

– Az MKC-nak már 2014-ben kialakult egy törzsszurkolói gárdája, mely a mosonszolnoki meccsekre eljárt. Magam fél év után kerültem ebbe a csoportba. Jelentkezett az az igény, hogy ne csak szurkoljunk, hanem egy erősebb közösséggé alakuljunk. Így született meg 2015-ben az egyesület, mely mára mintegy százötven tagot számlál. Az Altenburg Ultrashoz pedig mintegy hatvanan tartoznak, az életkor is színes: a 10 évestől a nyolcvanasig minden korosztály képviselteti magát – tudtuk meg Vitéz Péter egyesületi elnöktől, aki trombitájával is szurkol. A civil szervezet vezetője szerint feladatuk egyrészt a kommunikáció a klubbal és a szurkolókkal, továbbá utazások, ankétok szervezése és adományok gyűjtése. 

- Mi a lányokért és a szurkolókért vagyunk – teszi hozzá Vitéz Péter.
Hencz János alelnök szerint egy jó szurkolói közösség a nyolcadik játékos a pályán. – Minket az érdekel, hogy mi van a kétszer harminc percben a pályán, és hogy a legjobb hangulatot hozzuk ezen idő alatt – hangsúlyozza Hencz János, aki családjával nem hiányzik soha a hazai meccsekről, fia dobbal járul hozzá a mérkőzések emelkedett légköréhez. 

Az egyesület vezetői elmondták, a tagdíjak mellett támogatásokból tartják fenn magukat: ebből nemcsak a belépődíjat fedezik a mérkőzésekre, hanem a szurkoláshoz szükséges eszközöket, a hangszerek mellett molinókat, zászlókat vásárolnak, vagy éppen az idegenbe való utazásokhoz járulnak hozzá. 
– Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, az edzőre és a stábra, akik nélkül nem lehetne hasonló sikereket elérni. Nagyon szépen köszönjük minden szurkolónak, hogy ellátogatnak a meccsekre és szurkolnak szeretett csapatunknak, és buzdítjuk azokat is, akik eddig ezt még nem tették meg. Ha eljönnek egy mérkőzésre, biztos ők is megfertőzödnek a csapat iránti rajongással – fűzte hozzá Vitéz Péter. Egy jó szurkolótábor pedig igazi dopping a lányoknak, akiknek most nemcsak az NB I-es meccseken kell bizonyítaniuk, hanem az Európa-liga mérkőzésein is.

– Szeretnénk, ha minden mosonmagyaróvári szívű ember magáénak érezné a klubot – tették hozzá az egyesületi vezetők. A szurkolói csapatban barátságok szövődnek, egy összetartó közösség. A jótékonyság sem áll távol tőlük: gyűjtöttek adományokat, óvodákat is támogattak. Legutóbb pedig tartós élelmiszert gyűjtöttek rászoruló családok javára, melyeket a Példa egyesület juttat el hozzájuk.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó