A MÉRKŐZÉS UTÁN AKARUNK ÜNNEPELNI!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.05.10.
Nagy várakozás előzi meg az EU Fire Mosonmagyaròvàri KC NB I-es nôi kèzilabdacsapatànak utolsó hazai bajnoki mérkőzését, amelyen mindenki győzelmet vár a csapattól.

Ez persze tökéletesen érthető a szurkolók részéről és összecseng a játékosok és a szakmai stàb elvárásaival. Az MKC vezetőedzője, Bognár Róbert is egyértelműen fogalmaz, de azt is kiemeli, hogy most is meg kell majd dolgozni a sikerért.

„Rengeteg okunk van arra, hogy megnyerjük a péntek esti találkozót, hiszen először is szeretnénk győzelemmel búcsúzni hazai pályán a szurkolóinktól - mondta Bognàr Ròbert.  - Vissza szeretnénk vágni a Békéscsabán elszenvedett vereségért, és ahhoz is szükségünk van a két bajnoki pontra, hogy biztosan megőrizzük a jelenlegi tizedik helyezésünket. Látom a lányokon, hogy elszántak, s megfelelő önbizalommal készülnek a mérkőzésre. A Békéscsaba megtorpant egy kicsit az elmúlt hetekben, de nekünk nem szabad ebből kiindulnunk. Ugyanarra a fegyelmezett és szervezett játékra lesz szükség most is, amivel sikerült nyernünk a Dunaújváros, a Kisvárda és az Alba ellen.”


- Ki kell kapcsolni tehát a külső körülményeket és kizárólag a játékra, az ellenfélre és a mérkőzésre kell figyelni.

„Mi is szeretnénk együtt ünnepelni a szurkolókkal, de erre kizárólag a mérkőzés után kerülhet sor. A jelenlegi formák alapján, mi vagyunk a pénteki találkozó esélyesei, de ezt be is kell bizonyítanunk a pályán. Meg akarjuk szerezni a két pontot, de ehhez nyugodtan, minden görcs és feszültség nélkül kell kézilabdáznunk. A Békéscsaba kellemetlen stílusú ellenfél és a januári bajnoki mérkőzésünkön kiderült, hogy azonnal kihasználja a hibáinkat. Oda kell figyelnünk tehát és hatvan percen keresztül kézben kell tartanunk a találkozót, hogy utána már valóban együtt örülhessünk az MKC szimpatizánsokkal. Hallottuk, hogy még kaphatóak jegyek a mérkőzésre, de reméljük, hogy pénteken telt ház előtt játszhatunk majd, ami mindig óriási segítség a számunkra.”

- Egy hosszú és fárasztó szezon végéhez érkezett a csapat. Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen állapotban vannak a játékosok?

„Ebben az időszakban már mindenki az utolsó erőtartalékait használja fel, ezért mi most több pihenőt is adtunk a játékosoknak. Szerencsére szinte a tejes keret a rendelkezésünkre áll,  csak a megműtött Gyimesi Kitti hiányzik. Megpróbáljuk majd forgatni a csapatot pénteken, mindig friss játékosokat a pályára küldeni. Ha kell, összeszorított fogakkal, de ezt a két hátralévő mérkőzést még, az eddigiekhez hasonló küzdeni tudással kell lejátszani. A fiatalok számára pedig most hosszú lesz a hétvége, hiszen szombaton ifi bajnoki mérkőzés lesz, vasárnap délelőtt pedig egy igazi rangadót játszanak majd az NB II – ben, a Szombathelyi KKA csapata ellen.”


Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X