A PÁLYÁN KÍVÜL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.05.
A felnőtt csapat edzései és a legkisebbek kézilabda tábora mellett az MKC irodákban is gőzerővel folyik a munka. A menedzsment tagjai igyekeznek minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy sikeres legyen a bajnoki év. A háttérmunka értelemszerűen kevesebb publicitást kap, most azonban fontos információkat tudtunk meg Lencse Gyulától az MKC klubigazgatójától.

- Rendben elkezdődött a munka és az első napon a klubvezetés nevében én köszöntöttem a csapatot – mondta Lencse Gyula. A szakmai stábban történő változásokról már beszámoltunk és az új játékosokat is be fogjuk mutatni a szurkolóknak. Egyelőre ezzel a huszonegy fős kerettel kezdődtek el az edzések és zajlik a nyári felkészülés. A legfontosabb az lenne, hogy végre elkerüljenek minket az olyan komoly sérülések, mint most Simona Szarková keresztszalag szakadása, amely a szlovák válogatott edzőtáborában történt.  


Az élvonalbeli csapatok közül az MKC kezdte el a leghamarabb a munkát és nagyon tartalmas a felkészülés programja is.


- Időben kezdtük el a munkát és arra is figyeltünk, hogy legyen idő a csapatnak, a játékosoknak arra, hogy megismerjék egymást. Ezért tartottunk a héten két csapatépítő programot is, amelyek a felkészülés jelenlegi szakaszában kiemelten fontosak. Szeretnénk is megköszönni a Dunakilti Vadvíz Kempingnek és a győri Rioter Games Élmény és Kalandparknak, hogy lehetőséget biztosítottak erre nekünk. Ilyen célt is szolgál a balatonboglári edzőtábor, de ott azért már a fizikai felkészülésen és szakmai munkán lesz a hangsúly. A nyári edzőmérkőzésink összeállítása valóban tartalmasra sikerült, hiszen kiváló ellenfelekkel fogunk majd találkozni. A nyári találkozók közül a Dél – Koreai válogatott és a Rosztov Don elleni mérkőzésre 1.000 forintos jegyeket lehet majd venni július 15. –től a Szellőrózsa ABC – ben. A többi hazai találkozónk megtekintése viszont ingyenes lesz, és sok szeretettel várjuk is szurkolóinkat.


A szurkolói egyesület vezetői már jelezték, hogy idén is sokan érdeklődnek a bérletek, a jegyek vásárlása iránt. Mit lehet tudni erről és van – e még olyan tudnivaló, amit már be lehet jelenteni?


- Az biztos, hogy a bérletek árusítását augusztusban kezdjük el. Addig még sok tárgyalásunk, egyeztetésünk lesz a partnereinkkel, a szponzorokkal és a szövetséggel. Várjuk a július 9. – én történő sorsolást és természetesen figyeljük az ellenfelinknél történő mozgásokat. A csapat továbbra is Adidas felszerelésben fog játszani és a Ziccer Teamsport segítségével beszereztünk a szakmai stáb által igényelt, az edzésekhez szükséges eszközöket. Kétszeresére növeltük a csapat masszőrszobáját, biztosítottuk mindegyik új igazolásunk lakását. Hosszasan sorolhatnám még a kisebb – nagyobb feladatainkat, amelyeket napi szinten meg kell oldanunk. Az idén is tartunk majd szurkolói ankétot és sajtótájékoztatót és a honlapunkon folyamatosan tájékoztatni fogjuk a szurkolóinkat. 


Következő mérkőzés:
NB I, 6. forduló
2019.10.18., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.