A REMÉNYEK TELJESÍTVE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.02.08.
Több visszapillantót is olvashattak már az MKC – Kisvárda bajnoki találkozóról, ami érthető, hiszen nagyon szép sikert ért el a csapatunk. A következő néhány sorunk is erről a mérkőzésről szól, de véleményünk szerint egy kicsit túl is mutat ezen.
A mosonmagyaróvári szurkolók előzetes várakozásait foglaltuk össze, amelyek a mérkőzést követően is rendkívül tanulságosak. Soha nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a sport elsődleges célja az, hogy kiszolgálja, szórakoztassa a közönséget, a szurkolókat. Reményt adjon, izgalmakat hozzon és örömet okozzon azoknak, akik szeretik a csapatukat.

"Nagyon drukkolok a lányoknak, mert nehéz feladat lesz pontot szerezni a kisvárdai csapat ellen – mondta a mérkőzés előtt Fazekas Imre, aki már elfoglalta a helyét a kapu mögötti szurkolótáborban. Válogatott játékosok, külföldi profik egész sorát tudják felvonultatni, akiket csak óriási szívvel lehet legyőzni. Jósolni nem tudok, de képesnek tartom a csapatunkat a bravúrra, amit mi szurkolók is szeretnénk elősegíteni a buzdításunkkal."

"Harcolt és jól is játszott a csapat a Dunaújváros ellen és ennek meg is lett az eredménye, de hangsúlyozom, hogy a Kisvárda erősebb csapat – vélekedett Vura József a sok élvonalbeli és nemzetközi csatát megélt edző, aki jelenleg az MKC serdülő csapatát irányítja. Jobb játékos anyaggal rendelkezik a Kisvárda és így velük csak akkor lehet felvenni a versenyt ha szinte tökéletesen védekezik a csapatunk. Reálisan nézve kevés az esélyünk a pontszerzésre, de az MKC komoly dicsérete az, hogy mégis bízni tudunk ebben."

"Nekem meggyőződésem, hogy a mi csapatunk a bajnokság közvetlen élmezőnyén kívül, bármelyik csapatot le tudja győzni itt az UFM Arénában – folytatta Segesvári Zsolt a mérkőzés hangos bemondója és hangulat felelőse. Én ugyanis elég közel vagyok ahhoz, hogy lássam, milyen elszántsággal játszanak a lányok. Így volt ez a Dunaújváros ellen is és biztos vagyok abban, hogy így lesz a Kisvárda elleni találkozón is. A közönség buzdítása, a csarnok atmoszférája ugyanis megsokszorozza a lányok erejét és így képesek erőn felül is teljesíteni."

"A két gyermekemmel együtt fogok drukkolni a csapatnak – latolgatta tovább az esélyeket az MKC egyik támogatója, Sztranyovszky Tamás az IT Forever KFT tulajdonosa. Abban bízunk, hogy nagyon szoros lesz a mérkőzés, és a hajrában ismét mi leszünk a győztesek. Persze tudjuk, hogy ez nem mindig sikerülhet és ezért akkor is elégedettek leszünk, ha a lányok most is mindent megtesznek azért, hogy ma is egy igazán jó mérkőzést lássunk."

Négy személyt szólaltattunk meg tehát a csapathoz közel álló szurkolók közül és ők meg is fogalmazták a várakozásukat, a mérkőzéshez fűződő reményeiket. Az MKC csapata pedig mindezeket maradéktalanul teljesítette és legyőzte az esélyesebbnek tartott ellenfelét. Óriási szívvel és elszántsággal, remekül védekezve, megint a hajrában dobott gólokkal szerzett két nagyon értékes bajnoki pontot. Sokszor kérdezik tőlünk, hogy miért van ilyen fantasztikus közönsége, szurkoló tábora az MKC gárdájának és nehéz erre felelni. Az álmaink, a legszebb reményeink beváltása azonban alighanem a legjobb válasz erre a kérdésre.