Botond, a siker hátterében

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.19.
Az elmúlt hónapok eredményei azt bizonyítják, hogy az MKC csapata erővel remekül bírja a mérkőzéseket. Ez pedig az egyik meghatározó tényezője a sikereinknek, hiszen a kézilabdázás tökéletes fizikai felkészültséget igényel.
Nagy segítséget ad ehhez a Botond Fitness edzőterem, ahová heti rendszerességgel járnak erősíteni a csapatunk játékosai. Az 1994 óta családi vállalkozásként működő fitness centert, idősebb és ifjabb Freimann Sándor vezeti. Ők pedig, a szó jó értelmében vett megszállottként, folyamatosan fejlesztik az erősítő programjaikat és az edzőtermüket.

"Több erőfejlesztő sportág képviselőjével és versenyzőjével közösen raktunk össze egy programot, amelyet végül én raktam össze – számol be a legújabb, az MKC kézilabda csapatának közreműködésével készülő fejlesztésről ifjabb Freimann Sándor. A „Cutler Power Challange” az edzőteremben végzett sportágak rendszere, de a kialakításban nem csak erőemelők, hanem úszók és atléták is részt vettek. A sportolók testsúlyuk megállapítása után kapják meg az ehhez kilogrammban megfelelő eszközöket és így csinálják végig a gyakorlatokat. Ezek guggolásból, fekve nyomásból, felhúzásból, mellről nyomásból, helyből távol ugrásból és futásból állnak. Percekben és centiméterekben vannak megadva a minősítési szintek és az ismétléseket pedig pontokban számoljuk. Egy nagyon pontos képet lehet így kapni az általános erőállapotról, amihez lehet igazítani az edzésmunkát."

Az MKC több játékosa is elvégezte a napokban ezt a gondosan összeállított gyakorlat sort. Milyen eredményeket értek el a lányok és milyen tapasztalatokat mutatott a rendszer?

"Ennél az erősítő programnál is a szintek beállítása a legnehezebb és a legtöbb odafigyelést igénylő feladat. Ebben a pedig nagyon sokat segítettek most az MKC kézilabdázói, akik így feltöltötték az adatbázisunk alapját. Élvezték a felmérést, hiszen azonnal versenyezni kezdtek önmagyukkal és egymással is. Az eredményeiket pedig csak dicsérni lehet, mert mi magasra állítottuk a szinteket és ők most megmutatták, hogy nem sokat tévedtünk. Jó hangulatú és látványos volt tehát ez a program, ami után e nagyon jó vissza jelzéseket kaptunk. Volt egy eszmecserénk Danyi Gáborral és Holanek Zoltánnal az ETO kézilabda szakembereivel, akik szeretnék, ha a győri csapat is elvégezné ezeket a felméréseket. Bognár Róbert és Dr. Hoffmann László beszámolója után pedig, a magyar kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen is megkeresett és jelezte, hogy a nemzeti csapatnál is használnák a rendszerünket."

Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X