A SIÓFOK MINDIG KEMÉNY ELLENFÉL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.28.
Mosonmagyaróváron senkit sem téveszt meg, hogy a Siófok a vártnál talán gyengébben kezdte a bajnokságot. Gyurka János és csapata pontosan tudja, hogy nagy csatára, kemény küzdelemre kell számítani pénteken 17.00 órától az UFM Arénában. Így gondolják ezt az M4 Sport Televízió szerkesztői is, hiszen a találkozót élőben közvetítik majd Mosonmagyaróvárról.

- Nem tükrözi hűen a Siófok erejét a jelenlegi helyezése, hiszen nagyon jó kézilabdázok alkotják a pénteki ellenfelünk játékos keretét - nyilatkozta a bajnoki találkozó előtt Gyurka János az MKC mestere. Mivel egy teljesen új csapatot alkotnak, nehezebb is feltérképezni őket, ráadásul a meglepő vereségek miatt most a mindig nagyon veszélyes sebzett vad helyzetében vannak. Nagyon nehéz találkozóra számítunk tehát, ahol elő kell vennünk a csapategységünket, a pontosságunkat és szinte hiba nélkül kell védekeznünk. Több volt mosonmagyaróvári játékos is az ellenfélként lép majd pályára pénteken, de ennek profi szinten nincs különösebb jelentősége. Sajnos Ana Kojic mellé, Tanja Asanin is feliratkozott a sérültek listájára, de ezt leszámítva jónak, hasznosnak tartom a heti felkészülésünket. Egy vereség után, egy a céljaink elérésében egyértelműen rivális gárda ellen, hazai pályán feltétlenül győzelemmel akarjuk megörvendeztetni a szurkolóinkat. 


A kézilabda szurkolók pontosan tudják, hogy milyen viharos szezont tud maga mögött a Siófok, amelyből különböző okok miatt olyan kézilabdázók távoztak, mint Nerea Pena, Danick Snelder, Laura Van der Heijden, Dinah Eckerle, Szikora Melinda, Tóth Gabriella, Hársfalvi Júlia, Gnonsiane Niombla, Camille Aoustin, Andrea Kobetic, Tamara Horacek és Tomori Zsuzsanna. Ilyen változások után egyértelmű, hogy teljesen új csapatot kell építeni, amelynek a buktatóival a 2021/2022-es bajnokság elején találkoznak is Siófokon. A klub világosan megfogalmazta azokat az irányelveket - gazdasági stabilitás, fiatalítás, többségében magyar játékosok, saját nevelésű kézilabdázók beépítése - amelyek mentén most haladni szeretne. Ennek az irányítását vezetőedzőként a Győrben szép sikereket elérő Danyi Gáborra, akinek a munkáját Zdravko Zovko segíti, akivel zárta, a lehetőségekhez képest stabilizálta a tavalyi idényt a csapat. 
 
A nyáron érkeztek a Balaton-partjára tapasztalt és tehetséges játékosok, Herczeg Lili, Sirián Szederke és Simona Szarková az MKC-ból érkező trió, Lakatos Rita Vácról, Puhalák Szidónia pedig Győrből igazolt Siófokra. Visszatért a szerb válogatott Andjela Janjusevic, szerződtették a szlovén válogatott Maja Vojnovic-ot és a hazájában gólkirályi címet is szerző norvég Malin Holta-t. Az igaz vitathatatlan, hogy volt már a neveket tekintve erősebb kerete a Siófoknak, de a jelenlegi együttes is meghatározó lehet a magyar élvonalban.  

A Siófok 2021/20222-es játékoskerete:  
Kapusok: Csapó Kincső, Herczeg Lili, Maja Vojnovic (szlovén) 
Szélsők: Such Nelli, Simone Böhme (dán), Wald Kíra, Puhalák Szidónia  
Irányítók: Juhász Fanni, Lakatos Rita, Malin Holta (norvég) 
Beállók: Sirián Szederke, Katarina Jezic (horvát)  
Átlövők: Lapos Laura, Simona Szarková (szlovák), Kiss Nikolett, Andela Janjusevic (szerb) 

Ezért semmiképpen sem szabad abból kiindulni, hogy vitathatatlanul rosszul sikerült a rajt a narancssárga-feketéknek. A négy hazai mérkőzésükből csak a Szombathely ellen sikerült győzni, az ETO, a Vác és nagy meglepetésre az újonc Budaörs ellen vereséget szenvedtek. Idegenben eddig két találkozót játszottak, Kisvárdán vereséggel, Dunaújvárosban pedig győzelemmel. Ez a teljesítmény, a megszerzett négy pont egyelőre a hetedik helyhez elég a tabellán, de a Siófok a jelenlegi állapotában is képes bravúros eredmény elérésére. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy hat válogatott játékosuk van, Lakatos Rita (magyar), Katarina Jezic (horvát), Simone Böhme (dán), Andela Janjusevic (szerb), Simona Szarková (szlovák) és Maja Vojnovic (szlovén) személyében. Az erősítésen pedig továbbra is dolgoznak, hiszen ezen a héten, Siófokon készül a korábbi magyar válogatott balátlövő, a szülés után a pályafutása folytatást tervező Debreczeni-Klivinyi Kinga. 

A Siófok a Vácot fogadta az előző fordulóban és hazai pályán szenvedett egy gólos vereséget a következő összeállításban. A nyári felkészülés során pedig találkozott egymással a két gárda, amelynek a jegyzőkönyvét szintén felelevenítjük. 
Siófok KC - Váci NKSE  32 - 33 (16 -  19)  
Siófok, Kiss Szilárd sportcsarnok, 500 néző  
Siófok: Csapó - Böhme 9, Kiss 1, Lakatos 3, Jezic 3, Szarková 4, Wald 2. Csere: Herczeg, Vojnovic (kapusok), Holta 6 (2), Sirián 1, Janjusevic 1, Such 2, Puhalák.  

Siófok KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  27 - 33  (14 - 15)  
Felkészülési mérkőzés - Siófok, Kiss Szilárd Aréna, 300 néző 
2021 augusztus 18. szerda 15.00 óra 
  
Siófok: Herczeg - Such 2, Janjusevic 4 (1), Juhász F. 2 (1), Jezic 3, Szarková 4, Wald 3. Csere: Vojonovic, Csapó K. 1 (kapusok), Sirián 2, Lapos 3 (1), Kiss N. 2 (2), Kadlicsek 1. 
Edző: Danyi Gábor  
Mosonmagyaróvár: Szemerey - Kojic 1, Asanin 5, Tóth G. 3, Konecná 2, Kovács P. 4 (1), Stranigg Zs. 2. Csere: Mistina, Soltész (kapusok), Lancz 3, Csekő 2, Tóth E. 5, Hajtai 3, Pásztor 3, Török. 
Edző: Gyurka János