A SZÍV CSATÁJA…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.11.24.
Hosszú idő után folytatódik a magyar NB I-es női kézilabda bajnokság, a Motherson-Mosonmagyaróvár számára fővárosi mérkőzéssel. Az MTK Budapest az új otthonában, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban fogadja a csapatunkat. A mérkőzés 2022 november 26.-án szombaton, 17.00 órakor kezdődik és érdemes figyelni az MTK Youtube csatornáját az online közvetítés miatt.


A budapestiek, Vida Gergő vezetőedzővel kezdték a bajnokságot, de október 17.-én szerződést bontottak a Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányi kinevezése után a csapatot irányító szakemberrel. Az MTK Budapest női kézilabdacsapata, amely az előző bajnokságban a nyolcadik, azt megelőzően pedig a hatodik végzett, négy forduló után, nulla ponttal az utolsó előtti helyen állt. A Békéscsaba ellen már a szerb-magyar Marinko Kekezovity ült a kispadon, aki balszélsőként több magyar élvonalbeli csapatban kézilabdázott, a legnagyobb sikereit a Pick-Szeged csapatában érte el. A sportolói karrierje befejeztével, 2022 júniustól dolgozott az MTK utánpótlásban, a felnőtt gárda edzőjeként pedig a bajnoki siker után, a Magyar Kupában is győzelemmel mutatkozott be. Ő a férje a korábban 41-szer az orosz válogatottban is szerepet kapott jobbátlövő, Anna Kekezovity, leánykori nevén Anna Punyko-nak, aki a jelenlegi MTK Budapest egyik legeredményesebb kézilabdázója. 

NB I bajnoki mérkőzés: 2022. október 21.
EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - MTK Budapest 25 - 27 (14 - 13) 
MTK Budapest: Győri - Grosch 2, Kekezovity 2, Mazák-Németh, Szabó L. 2, Koronczai 6, Pelczéder 3. Csere: Suba (kapus), Román 2, Szabó K. 3, Pál T. 6 (3), Dakos 1, Sallai, Simon P. 

Magyar Kupa III. forduló: 2022. november 10.
Oxxo Energy Orosházi NKC - MTK Budapest 20 - 48 (10 - 21) 
MTK Budapest: Győri - Grosch 3, Román 4, Mazák-Németh, Szabó L. 2, Koronczai 7, Pelczéder 4. Csere: Suba (kapus), Pál T. 6 (3), Dakos 2, Szabó K. 1, Simon P. 5 (1), Sallai 7, Juhász E. 7. 

A jelenleg a bajnokság 11. helyén álló budapestieknek, öt mérkőzés után két pontjuk van, amit tehát Békéscsabán szereztek. Kisvárdán, Debrecenben és Dunaújvárosban, valamint az eddigi egyetlen hazai pályán lejátszott mérkőzésükön az Alba Fehérvár KC ellen vereséget szenvedtek. 

- Az MTK Budapest csapata egy kicsit beragadt a bajnokság elején, de ez minket nem téveszt meg - nyilatkozta a mérkőzés felvezetéseként Gyurka János az MKC vezetőedzője. - A kék-fehéreknek erős csapatuk, kiváló játékosaik vannak, ráadásul az edzőváltás után az első bajnoki győzelmüket is megszerezték Békéscsabán. A megbízott edzőnek, Marinko Kekezovity-nek pedig most volt ideje, lehetősége, hogy felkészítse a csapatát, hiszen több hétig dolgozhatott együtt a teljes játékoskeretével. Ezt mi nem mondhatjuk el magunkról, felesleges lenne tagadni, hogy nem tudtuk elvégezni azt a munkát, amire most szükség lett volna. Az természetes, hogy kiszolgáltuk a válogatottakat, de ez a helyzet most elvitte a felkészülésünket. Sajnos nem a legjobb állapotban, kisebb - nagyobb sérülésekkel érkeztek vissza a játékosaink, így nehéz előre megítélni, hogy szombaton mire leszünk képesek. Viszont a játékosaink, Ines Ivancok kivételével mindannyian ott lesznek, ismét be fogják bizonyítani, hogy céltudatos, jó mentalitású kézilabdázók. Az MTK Budapest elleni hétvégi mérkőzés ugyanis a szív csatája lesz! 

A két csapat legutolsó találkozóinak eredményei is ezt igazolják, az elmúlt években rendre nagy csatákat, szoros találkozókat hoztak a Motherson-Mosonmagyaróvár és az MTK Budapest összecsapásai.   

MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár  32 - 33 (18 - 18)  
NB I bajnoki mérkőzés - 3. forduló  
2020 szeptember 12. szombat 18.00 óra - Budapest, Elektromos csarnok, zárt kapus   

MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár  31 - 29  (17 - 16) 
TIPPMIX Magyar Kupa - 4. forduló  
2021 február 19. péntek 18.30 óra - Budapest, Elektromos csarnok, zárt kapus   

Motherson-Mosonmagyaróvár - MTK Budapest  28 - 24  (14 - 9)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 23. forduló  
2021 május 19. szerda 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző  

MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár  33 - 33  (14 - 17)  
NB I. bajnoki mérkőzés 3. forduló – Budapest, Elektromos Csarnok, 300 néző  
2021 szeptember 25. szombat 18.00 óra  

Motherson-Mosonmagyaróvár - MTK Budapest  32 - 27  (16 - 16) 
NB I. bajnoki mérkőzés 16. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző  
2022 február 25. péntek 18.00 óra  

A kék-fehérek csapatában egyaránt jelen van a rutin és a fiatalos lendület. A tapasztalat szempontjából Dakos Noémi, Anna Kekezovity és Mazák-Németh Csilla a kulcsjátékosok, az ifjú tehetségek közül pedig a magyar válogatott bő keretében szereplő Pál Tamara és a junior válogatott Simon Petra meghatározó kézilabdázó az MTK Budapest gárdájában. 

Az MTK Budapest 2022/2023-as játékoskerete: 
Kapusok: Győri Barbara, Suba Sára
Szélsők: Grosch Vivien, Juhász Eszter, Pelczéder Orsolya, Sallai Nikolett, Szücs Réka   
Irányítók: Pál Tamara, Román Dorina, Szabó Kitti 
Beállók: Dakos Noémi, Simon Petra, Szabó Laura   
Átlövők: Anna Kekezovity (orosz-szerb), Koronczai Petra, Mazák-Németh Csilla, Mészáros-Mihálffy Adrienn, Marija Rnic (szerb-magyar) 
Megbízott vezetőedző: Marinko Kekezovity