A VÁC KÖVETKEZIK…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.15.
Szerdán 18.30 órakor az UFM Arénában a Váci NKSE csapatát fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár. A bajnokság egyik élcsapata érkezik tehát Mosonmagyaróvárra, ráadásul egy olyan gárda, amelyik ellen eddig nem sikerült pontot szerezni, mióta visszajutott az MKC az NB I-es bajnokságba.

A csapata a remek bajnoki rajt után viszont nagyon szeretne végre változtatni ezen és a bizakodást igazolja, hogy az MKC két játékosát is meghívta a válogatottba a Danyi Gábor - Elek Gábor edzőpáros. 

- A váci csapat az igazán kellemetlen ellenfelek közé tartozik, hiszen összeszokott csapat, technikailag képzett játékosokkal, akik nagyon kevés hibával vezetik végig a támadásaikat - mondta a mérkőzés felvezetésként Gyurka János. - A védekezésükben is szokatlan, hogy már egészen magasan, a kilences környéken kezdik, amivel rendre elbizonytalanítják az ellenfeleiket. A brazil Arenhart pedig szinte már kultikus kapus volt náluk, de én azt gondolom, hogy Triffa Ágnes személyében egy tapasztalt, válogatott kapussal pótolni tudják. Nekünk tehát a saját játékunkat kell játszanunk ellenük, azt a sok futásra, feszes tempóra épülő kézilabdát, amit eddig is produkáltunk. Ebben pedig döntő tényező lesz, hogy nem szabad hibáznunk, minimálisra kell csökkentenünk a technikai rontásokat, az eladott labdák számát. Fizikálisan rendben vagyunk, arra pedig kiemelten figyelünk, hogy a csapat mentálisan is fel legyen készülve erre a fontos hazai találkozóra. Személy szerint nagyon örülök annak, hogy két játékosunk is meghívót kapott a magyar válogatottba, mert rangot, megtiszteltetést jelent a klubnak, valamint visszaigazolást az eddig elvégzett munkáról. 


- Most nem számítottam válogatott meghívóra, ezért nagyon boldog vagyok, hogy gondoltak rám - említette meg Katona Flóra. - Igaz tudom, hogy a Győri Audi ETO KC két jobbszélsője Lukács Viktória és Faluvégi Dorottya Bajnokok Ligája elfoglaltsága miatt kerültem előtérbe. Én azonban szeretném kihasználni ezt a lehetőséget, mert a számomra nagyon komoly motivációt ad, kimondottan feltölt a válogatott szereplés. 

- Nagyon örültem a válogatott meghívónak, amire vártam már egy ideje, de most mégis meglepett - nyilatkozta Tóth Eszter. - A Danyi Gábor - Elek Gábor edzőpáros szeptember 27. és október 03. között tart válogatott edzéseket Budapesten, ahová így most mi is hivatalosak vagyunk Katona Flórával. A decemberi Skandináviában rendezendő Európa-bajnokságra készül a magyar válogatott, ahová természetesen mi is szeretnénk majd elutazni. 

A váci csapat is négy ponttal várja a szerdai mérkőzést, hiszen az FTC-től a nyitófordulóban elszenvedett vereség után, az MTK Budapest gárdáját otthon, az Alba Fehérvár KC együttesét pedig idegenben verték meg. Úgy látszik, hogy sikerült tehát utolérniük magukat azután, hogy több pozitív koronavírus teszt miatt, két hetes csúszással tudták elkezdeni a nyári felkészülést. Igaz nagy játékosmozgás nem is volt az évek óta szinte változatlan kerettel dolgozó dunaparti csapatnál.  A kapuban Triffa Ágnes pótolja a brazil világbajnok Barbara Arenhartot, aki a BL szereplés lehetősége miatt a montenegrói Buducsnoszt Podgorica csapatához igazolt. A 33 éves magyar válogatott kapus visszatért Debrecenből Vácra, ahol 2012 - 2014 között már játszott. A mezőnyben pedig komoly erősítés lehet az Érdből érkező, szintén válogatott, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező beálló Szabó Laura és volt dunaújvárosi jobbszélső Grosch Vivien. A távozók között mindenképpen meg kell említeni, hogy a sok sérülés miatt Mészáros Rea abbahagyta a pályafutását, de rajta kívül csak kiegészítő játékosok - Paróczy Sára, Káldy Lilli - mentek el klubból. A már a magyar felnőtt válogatottban is számításba vett fiatal tehetségek, Kácsor Gréta, Hámori Konszuéla, Kuczora Csenge és Lakatos Rita viszont mind jönnek, így várhatóan egy remek mérkőzést láthatnak majd az UFM Arénába kilátogató szurkolók. 
Nekik pedig itt is jelezzük, hogy a vasárnap 18 órakor kezdődő Alba Fehérvár KC – Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzésre szurkolói busz indul. Az utazás és a belépőjegy ára 3000 forint, jelentkezni pedig a Kobl házaspárnál vagy Roll Zsuzsánál lehet. 

A Váci NKSE 2020/2021-es játékoskerete és mezszámai:
Kapusok: 1. Bálint Anna (román), 12. Bukovszky Anna, 16. Triffa Ágnes 
Szélsők: 2. Sanja Radosavljevic (szerb), 18. Grosch Vivien, 19. Pálffy Anna, 28. Szondi Zsófia, 99. Diószegi Nikolett 
Irányítók: 20. Lakatos Rita
Beállók: 7. Vad Anna, 8. Szabó Laura, 96. Helembai Fanni 
Átlövők: 4. Kácsor Gréta, 5. Hámori Konszuéla, 6. Szeberényi Flóra, 23. Bárdy Noémi, 59. Kuczora Csenge 
Edző: Szilágyi Zoltán  

Alba Fehérvár KC–Váci NKSE 27-30 (13-14)
Székesfehérvár, játékvezetők: Nagy, Túróczy
Székesfehérvár: Dányi, Pijevic (kapusok), Afentaler, Bardi 5, Besszer, Boldizsár, Gerháth 1, Háfra L. 1, Szabó-Májer 3, Szarka 3, Temes 2, Töpfner 1, Triscsuk 6 (3), Utasi 4, Varga 1, Vascsuk. Edző: Deli Rita
Vác: Bálint, Bukovszky, Triffa (kapusok), Bárdy, Diószegi 5, Grosch, Hámori 3, Helembai 4, Kácsor 2, Kuczora, Lakatos 7, Radosavljevic 5, Szabó 4 (4), Szeberényi, Szondi. Edző: Szilágyi Zoltán
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök