A VÉGJÁTÉK NEM SIKERÜLT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.30.
Alba FKC – Motherson-Mosonmagyaróvár 29 - 27 (12 - 13)

Székesfehérvár, NB I. női kézilabda mérkőzés, 1. forduló, 600 néző.
Vezette: Horváth P., Marton

Alba:
Attingre – ZAZAI 5, Walfisch 5, Rózsás, Boldizsár, MENDY 8 (6), PELCZÉDER 5.
Csere: MISTINA (kapus), Sztankovics 3, Szarka 1, Töpfner, Hudra 2 (1).
Edző: Deli Rita


MKC:
DÁNYI – Katona 3, Popa 1, Tilinger 3, Horváth B. 1, DE SOUZA 7 (4), Hajtai.
Csere: Herczeg (kapus), Lancz 3, HUDÁK 5, Holesová 3, Bardi, Kellermann 1, Domokos.  
Edző: Bognár Róbert

Hétméteresek: 10/6 illetve, 4/4, Kiállítások: 8 illetve, 8 perc (piros lap: Hajtai 47. perc)


Az egy teljes szektornyi mosonmagyaróvári ultra igazi meccshangulatot teremtett a székesfehérvári csarnokban. A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata pedig jól kezdte a találkozót és három góllal ellépett a hazai gárdától. Nagy erőket kellett megmozgatnia az Albának az egyenlítésért és ez igaz többször is sikerült, de mégis egy gólos MKC előnnyel zárult a félidő. Nagy szerepe volt ebben a három hétméterest hárító és több bravúrt is bemutató Dányi Bernadettnek, valamit a büntetőket a másik oldalon magabiztosan értékesítő De Souzának.


A fordulás után óriási gólpárbaj következett, amiből a hazai csapat végül két gólos előnnyel jött ki a félidő felénél. Az MKC azonban fel tudott zárkózni, sőt még utoljára a vezetést is sikerült átvenni a vendégcsapatnak. Az utolsó fordulat azonban a hazaiak győzelmét hozta, mert a hajrában több hibát is vétett a Mosonmagyaróvár. Talán ekkor hiányzott a legjobban Tilinger Tamara rutinja, aki nagy fájdalmakkal tudott csak játszani ezen a mérkőzésen, mert az utolsó edzésen meghúzódott a combja.


Deli Rita vezetőedző:
-       Az első félidőben sok problémánk volt a hetesekkel és a lövésekkel, mert Dányi Bernadett parádésan védett. A fordulás után azonban nagyon szépen dolgoztak a játékosok, különösen kritikus helyzetekben. Nagyon örülök ennek, mert a viszontagságos nyári felkészülés után, nem is tudtam pontosan, hogy mire leszünk képesek.


Bognár Róbert vezetőedző:
-       Helyenként jól játszottunk, de ennyi hibával a magyar élvonalban nem lehet mérkőzést nyerni. A székesfehérvári csapat okosabb és türelmesebb volt és kihasználta a mi rossz döntéseinket. Gratulálok az Alba gárdájának és egy kicsit csalódott vagyok, de megyünk tovább és készülünk a jövő heti hazai mérkőzésünkre.

Következő mérkőzés:
NB I, 17. forduló
2020.02.22., 18:00 óra.
Érd Aréna, Érd, Velencei út 39-41.
X