A VILÁG LEGJOBB CSAPATA MOSONMAGYARÓVÁRON

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.11.05.
Nem túlzás ez a cím, hiszen a Győri Audi ETO KC egészen kiemelkedő szezont tudhat maga mögött, és úgy tűnik, hogy az idén is tartja a formáját. A tizenötödik alkalommal, maximális pontszámmal megnyert magyar bajnoksági cím mellett, hazai és nemzetközi kupagyőzelmet is ünnepelhettek. Zsinórban harmadszor nyerték meg a Bajnokok Ligája sorozatot, így pedig már ötszörös győztesek a legrangosabb európai kupában. Az idén pedig mindez folytatódik, ismét hibátlan mérleggel állnak, azaz nyolc győzelemmel a magyar bajnokságban és négy sikerrel a BL-ben.


A nyáron jelentősen átalakult a Győri Audi ETO KC játékos kerete, amelyet ebben az idényben is Danyi Gábor és stábja irányít. Olyan klasszis kézilabdázók távoztak mint Nora Mörk (CSM Bucurest), Cornelia Groot (Odense), Crina Pintea (CSM Bucurest) és Tomori Zsuzsanna (Siófok). Tehetséges fiatal játékosok is távoztak - Afentaler Sára (Alba), Ács Bianka (Vasas), Bínó Boglárka (Vasas), Gerháth Kincső (Alba), Hársfalvi Júlia (Siófok), Kellermann Dóra (MKC), Pál Tamara (MTK), Szilovics Fanni (Vasas), Varga Emőke (Alba) – ,akik közül azonban többen kölcsönszerződést kötöttek.
Természtesen az érkezők oldalán is vannak sztárok, hiszen Katarina Bulatovic, Beatrice Edwige, Estelle Nze Minko, Amanda Kurtovic, mind tapasztalt, válogatott játékosok. A norvég balkezes átlövő Kurtovic olimpiai-, világ -, és Európa-bajnok valamint BL-győztes, a Győrbe öt év után visszatérő montenegrói jobbátlövő Bulatovic pedig négyszeres Bajnokok Ligája győztes, és szintén kontinens bajnok játékos. A beálló Edwige és a honfitársa, az irányító Nze Minko szintén megnyert már mindent a francia válogatottal és most nagyon készülnek arra, hogy klubszinten is feljussanak a csúcsra. Magyar játéksoként a huszonegy éves jobbszélső, Faluvégi Dorottya érkezett, aki a magyar válogatott egyik legnagyobb reménysége.

A Győri Audi ETO KC 2019/2020-as játékoskerete és mezszámai:
Kapusok: 12. Amandine Leynaud (francia), 16. Tóth Nikolett, 73. Kiss Éva, 85. Kari Aalvik Grimsbö (norvég).
Jobbszélsők: 3. Jana Knedlikova (cseh), 33. Bódi Bernadett, 48. Faluvégi Dorottya.
Jobbátlövők: 5. Kürthi Laura,  24. Amanda Kurtovic (norvég), 32. Katarina Bulatovic (montenegrói).
Irányítók: 15. Stine Bredal Oftedal (norvég), 20. Farkas Johanna, 27. Estelle Nze Minko (francia).
Beállók: 2. Beatrice Edwige (francia), 7. Kari Brattset (norvég), 19. Világos Diána.
Balátlövők: 8. Anne Mette Hansen (dán), 18. Eduarda Amorim (brazil), 21. Veronica Kristiansen (norvég).
Balszélsők: 13. Görbicz Anita, 32. Fodor Csenge, 57. Puhalák Szidónia.

A legjobb formában a győriek skandináv légiósai vannak, akikkel a klub szeptemberben szerződést is hosszabbított. A bajnokságban nyolc mérkőzésen negyvenhat gólt szerző norvég irányító Stine Oftedal és a szintén norvég beálló Kari Bratsett 2022 nyárig, a dán átlövő Anne Matte Hansen pedig 2023-ig írt alá. A magyar bajnokságban 2018 január 26. óta veretlen Győri Audi ETO KC a mostani sorozatban a BL-csoportkörben sem talált legyőzőre. A szlovén Krim Ljubljana gárdáját már kétszer, a svéd IK Savehof és a cseh Banik Most csapatát pedig egyszer verték meg, egészen imponáló magabiztossággal.
Az MKC csapata a tavalyi szezonban háromszor találkozott tétmérkőzésen a Győri Audi ETO KC csapatával. Kétszer az Audi Arénában rendezték meg a mérkőzéseket és legutoljára 2019 január 19-én fogadta az MKC az UFM Arénában az győrieket.

NB I: Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC  19-39
MK: Győri Audi ETO KC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár  35-25
Győri Audi ETO KC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 33-27 

- Az elmúlt idényben kimondottan jó bajnoki találkozókat játszottunk a győriekkel – nyilatkozta Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője. – Az UFM Arénában és a győri Magyar Kupa találkozón is sikerült közönségszórakoztató mérkőzéseket vívnunk velük, de ezeken tíz gólos vereségeket szenvedtünk. Ezért a zárófordulóban lejátszott győri bajnoki találkozóra még szívesebben emlékszem, mert az ottani eredmény volt olyan, amire büszkék lehettünk. Jó lenne, ha hazai pályán, teltház előtt kézilabdázva, ismét méltó ellenfeli tudnánk lenni a címvédőnek, amely a nemzetközi mezőnyben is ritkán játszik szoros találkozókat. Ehhez fontos lesz, hogy le tudjunk játszani játék helyzeteket, játék szituációkat, tudjunk olyan gyorsan visszarendeződni, hogy ne kapjunk sok lerohanás gólt. Tartani akarjuk magunkat ameddig csak bírjuk, ha nem esünk szét, nem lesz komoly hullámvölgy a játékunkban, akkor elérhetjük a célunkat.

Következő mérkőzés:
NB I, 17. forduló
2020.02.22., 18:00 óra.
Érd Aréna, Érd, Velencei út 39-41.
X