A VISSZATÉRŐ

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.11.29.
Katona Flóra két idényben volt már az MKC játékosa és az elmúlt másfél szezont a Kisvárda Master Good SE csapatában töltötte.
A huszonegy éves jobbszélső azonban az utóbbi időben nagyon kevés játéklehetőséget kapott az inkább a külföldi légiósokra építő kisvárdai NB I – es gárdában. Katona Flóra viszont játszani akar és ezért napokban visszatért Mosonmagyaróvárra és a következő fél évben kölcsönszerződéssel ismét az MKC játékosa lett.

"Nagy reményekkel igazoltam Kisvárdára, ahol sajnos igazából csak perceket játszottam. Az eredeti elképzelések szerint a magyar válogatott Orbán Adriennel szerepeltünk volna a jobbszélső poszton. Ez azonban nem így történt, sőt többször egy horvát nemzetiségű lány játszott helyettünk, pedig ő jobb kezes játékos. Engem igaz minden mérkőzésre beneveztek, de az egész csapatra jellemző volt, hogy a montenegrói edzőnk sokkal jobban bízott a külföldi kézilabdázókban. Nekem pedig nagyon hiányzott már a játék és ezért úgy döntöttem, hogy nem maradok tovább Kisvárdán."

Egyértelmű volt, hogy visszatérsz Mosonmagyaróvárra vagy voltak más lehetőségeid is?

"Több csapat is érdeklődött irántam, de én elsősorban visszajönni szerettem volna és ezért örültem annak, hogy Bognár Róbert az MKC vezetőedzője megkeresett. Nagyon jól éreztem magam Mosonmagyaróváron és Bardi Fruzsinával, Bízik Rékával, Gyimesi Kittivel, Hajtai Vanesszával és Kopecz Barbarával már játszottam együtt. A második évem végén már néhány bajnoki találkozón már az UFM Arénában játszottunk is így tudom, milyen fantasztikus hangulatot tudnak ott teremteni a szurkolóink. Egy kicsit olyan ez, tehát mintha hazatértem volna és ezután a rosszul sikerült kisvárdai időszak után, ez a számomra megnyugtató érzés."

Az MKC helyzete a bajnokságban azonban nem olyan stabil, mint a szabolcsi csapaté. Felkészültél arra, hogy itt nagyon komoly nyomás alatt kell játszania a csapatunk játékosainak?

"Bízom abban, hogy tudok segíteni a csapatnak abban, hogy az élvonalban maradjon és ezért mindent meg is fogok tenni. A nyáron már szabadon igazolható játékos leszek, és természetesen az NB I – ben tervezek hosszabb távra az Mosonmagyaróvár Kézilabda Club  csapatával. Ellenfélként láttam az élvonal jelenlegi mezőnyét és azt gondolom, hogy az MKC el tudja érni a céljait. Ebben pedig az néhány közös edzés is megerősített, amit a héten a csapattal töltöttem, mert megtapasztaltam, hogy rutinos, kiváló kézilabdázók alkotják az MKC jelenlegi keretét. Az pedig külön öröm a számomra, hogy most még Kovacsicz Mónikától is tanulhatok majd, aki mindent tud a szélsőjátékról."

Az élvonalban a Vác ellen mutatkozol be újra MKC játékosként, ahol szintén játszottál már az élvonalban. Előtte azonban elképzelhető, hogy NB II – es bajnoki találkozókon is pályára fogsz lépni?

"Én Budapesten születtem és tíz évig az FTC utánpótlásában nevelkedtem, ahol a junior csapatig jutottam. Ezután igazoltam Vácra és ott mutatkoztam be az élvonalban, majd onnan kerültem Mosonmagyaróvárra. Fiatal kézilabdázóként mindig próbáltam arra figyelni, hogy állandó játéklehetőséghez jussak. Ez a folyamat tört meg most Kisvárdán és ezért most én nagyon szívesen játszom az NB II –es csapatunkban is. Fizikálisan rendben vagyok, de a játékhiány most nagyon érződik rajtam és így hasznos lesz nekem, ha minél több tétmérkőzésen játszom."
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó