A VISSZAVÁGÓVAL KEZDŐDIK AZ ELŐREHOZOTT LIGA-KUPA DÖNTŐ

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.03.29.
Kicsit furcsa a cím, de a mosonmagyaróvári szurkolók pontosan tudják, hogy igaz, hiszen Dunaújvárosban kezdődött volna az MKC - DKKA Liga-kupa negyeddöntő. A párharc első mérkőzése azonban a járvány miatt halasztásra került, így kedden 18.00 órakor először találkozik majd ebben a sorozatban a két élvonalbeli gárda. A dunaújvárosi visszavágó időpontja április 10. szombat 13.00 óra lesz, amikor kiderül majd, hogy melyik csapat jut a legjobb négy közé a Liga-kupában.


A Motherson-Mosonmagyaróvár számára a 2020/2021-es szezonban sem jelenlett gondot a továbbjutás a Liga-kupa csoportból, megelőzve a másodosztályú Budaörs és a Gárdony csapatait. A negyeddöntőben pedig a sorozatban induló másik élvonalbeli gárda, a Dunaújvárosi KKA lesz az ellenfele, tehát egyértelműen kijelenthető, hogy az előrehozott döntőnek felel meg ez a párosítás. 
A legjobb négy közé jutás két mérkőzésen dől el, tehát oda - visszavágós rendszerben kerülnek lebonyolításra az elődöntők, valamint a döntő mérkőzés is. Fontos szabály a Liga-kupa kiírásában, hogy a mérkőzéseken külföldi játékosok nem szerepelhetnek. A Kozármisleny SE csapata már biztosította a helyét az elődöntőben és a Kispest NKK-Vajk gárdája is előnyös helyzetből várhatja a második találkozóját. 

Liga-kupa negyeddöntő mérkőzések: 
NEKA - Kozármisleny SE  25 - 25 
Kozármisleny SE - NEKA  25 - 20 

Gödi SE - Kispest NKK-Vajk  25 - 36
Kispest NKK-Vajk - Gödi SE 

Vasas SC - GBB Zrt. Kecskeméti NKSE 
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE - Vasas SC 

Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA 
Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár 

A bajnokságban jelenleg a kilencedik helyen áll a DKKA, tizenkét bajnoki pontot összegyűjtve. A Liga-kupa C csoportjában hibátlan teljesítménnyel előzték meg a Vasas, a Pénzügyőr és a Tempó KSE csapatait. Márciusban pedig négy bajnoki találkozót is játszottak, amelyek között az ETO és az FTC elleni tervezhető vereségek mellett, az Alba Fehérvár és a Siófok ellen győzni is tudtak. 
Február harmadikán, bajnoki mérkőzésen találkozott egymással a két csapat, amikor a vendég MKC nagy csatában tudta legyőzni a Dunaújvárost. A Magyar Kupából viszont az előző fordulóban mindkét gárda kiesett, így a Liga-kupa szereplés értéke jelentősen felértékelődött.  

Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár  29 - 34  (11 - 15)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 12. forduló  
2021 február 06. szombat 17.00 óra  
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, zárt kapus  

Dunaújváros: Hlogyik - Horváth G. 1, Ferenczy 2, BULATH 9 (4), Nick 1, Szalai B. 4, KAZAI 7. Csere: Babovic, Wéninger (kapusok), Mihály 2, Dabevska 2, Román 1 (1), Fodor N., Barján 1. Edző: Vágó Attila  
Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Katona 4, Gyimesi 1, Horváth B. 2, SZARKOVÁ 7, KOVÁCS P. 4, Hajtai 4. Csere: Herczeg (kapus), TÓTH E. 8 (4), Lancz, Hudák, Stranigg Zs. 3, Domokos 1. Edző: Gyurka János 

A Dunaújvárosi KKA 2020/2021-es játékos kerete:
Kapusok: Anastasija Babovic (montenegrói), Hlogyik Petra, Wéninger Alexa 
Szélsők: Fodor Neszta, Horváth Gréta, Husti Hanna, Kazai Anita, Mihály Petra, Schatzl Natalie, Takács Cecilia  Irányítók: Krupják-Molnár Beatrix, Román Dorina, Szalai Babett, Sziráki Boglárka 
Beállók: Sanja Dabevska (észak-macedón), Moutsogianni Theodóra 
Átlövők: Barján Bianka, Bulath Anita, Ferenczy Fruzsina, Jovovity Jovana, Nick Viktória 
Edző: Vágó Attila


Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.