AHOGY KELL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.20.
Nehéz bajnoki mérkőzésre készült a Motherson-Mosonmagyaróvár a Kisvárda Master Good SE vendégeként. Az előzetes tartás pedig nem is volt alaptalan, hiszen a vesztett pontok tekintetében a Kisvárda nagyon előkelő helyről várta a találkozót. Szombaton este azonban az MKC rendkívül kiegyensúlyozott teljesítménnyel úgy gyűjtötte be a két bajnoki pontot, ahogy kell.


Kisvárda Master Good SE - Motherson-Mosonmagyaróvár 23 - 30 (10 - 17)

NB I bajnoki mérkőzés - 10. forduló 
2021 november 20. szombat 18.00 óra - Kisvárda, Városi Sportcsarnok, 300 néző 
Vezette: Horváth Péter - Marton Balázs  

Kisvárda: Mátéfi - DOMBI L. 6, Szavcsin, Juhász, Karnik 1, RADOJEVIC 10 (5), Stamenic 1. Csere: Shulega (kapusok), Bouti, Udvardi, MÉSZÁROS-MIHÁLFFY 4, Mérai 1, Dombi K, Siska.  
Edző: Bakó Botond  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Kojic 2, LANCZ 7, TÓTH G. 3, PÁSZTOR 6, Kovács P. 1, Hajtai 2. Csere: Mistina (kapus), TÓTH E. 4 (2), STRANIGG Zs. 4, Asanin 1, Mihály, Török, Csekő. 
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 2, ill. 8 perc  
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2 

Udvariasan és nagyon szerényen fogadtak a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát Kisvárdán, kiemelve azt, hogy a vendégeket tartják a mérkőzés esélyesének. Igaz azt is kihangsúlyozták, hogy a Kisvárda Master Good SE fel akarja borítani a papírformát. Az MKC-nál pedig emlékezett mindenki arra, hogy tavaly szeptemberben milyen küzdelmes mérkőzésen sikerült győzni 22 - 21 arányban. Az MKC gárdájában a kezdő hatosban kapott helyett a sérüléséből felépült Ana Kojic és ott volt a kispadon Tanja Asanin is, de betegség miatt hiányzott a beálló Michaela Konecná. A hazai csapat pedig nélkülözte két sérült átlövőjét Veronika Habankovát és Termány Ritát.
Küzdelmes első tíz perccel kezdődött a találkozó, amelynek során a vendégek kétszer is elhúztak két góllal, de az egyértelműen látszott, hogy gólparádéra ezen a találkozón se lehet majd számítani. A csapatok ugyanis feszesen, keményen, szervezetten védekeztek, így ebben a szakaszban szinte kizárólag felállt hatos falakkal szemben tudtak támadni a csapatok. A mosonmagyaróvári csapat az első játérész felénél viszont fel tudta gyorsítani a játékot, aminek következtében öt gólos előnyt tudott szerezni. Erre időkéréssel és cserékkel válaszolt a hazai csapat, de faragni nem nagyon tudott a gyorsan összeszedett hátrányából. Sokkal hatékonyabb volt az MKC védekezése, amely mögött Szemerey Zsófi parádézott a kapuban. A gólszerzés pedig sokkal gyorsabban, gördülékenyebben ment a mosonmagyaróvári együttesnek, mint az ebben a periódusban kicsit körülményes Kisvárdának.      
Így pörögtek le az első félidő hátralévő percei, amelyeket persze a legjobban az a tizenegynéhány mosonmagyaróvári szurkoló élvezett, akik gyakorlatilag keresztül utazták a mérkőzésért az országot. 

Kedvező helyzetből várhatta tehát a folytatást a Motherson-Mosonmagyaróvár, de a két pont megszerzéséhez egy hasonlóan jó második harminc perc is kellett. A hazaiak megpróbáltak kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal támadni, középen a Dombi testvérekkel, Lucával és Katalinnal. A kockáztatás viszont csak részben sikerült, ami azt jelenti, hogy felváltva estek a gólok, hazai oldalon jórész a beállók pozíciójából, az MKC részéről pedig sokszor szép kombinatív támadás variációk után.
Alapvetően nem változott a mérkőzés képe tehát, így az utolsó szakasz előtt az edzők időt kértek. Az MKC magabiztosan vezetett, sőt ami ennél sokkal fontosabb, nyugodtabban is kézilabdázott, mint a kicsit kapkodóan teljesítő hazaiak. A Kisvárda Master Good SE gárdája azonban már sok mérkőzésen bebizonyította, hogy nagyon harcos alakulat, amely soha nem adja fel. A hazai kapuban az orosz Darina Shulega is jobban teljesített, mint a kezdőkapus Mátéfi Eszter és a Kisvárdára visszatérő Tamara Radojevic is értékesített két büntetőt. A hosszú hajrát nyitó vendéglátokkal szemben tehát továbbra is nagy szükség volt az összpontosításra, a hat - hét gólos előny folyamatos megtartására.
Néhány pontatlanul befejezett támadás után a Kisvárda Master Good SE egy kicsit közelebb is lépett, de az utolsó öt percben az MKC újra a kezébe vette az irányítást. Így pedig a vártnál talán könnyebben szerezte meg ennek a nehéznek ígérkező bajnoki találkozónak a két pontját. Pedig a sportban mindenki tudja, hogy ezek a találkozók a legnehezebbek…   

Bakó Botond: - Sokkal komolyabb mérkőzést szerettünk volna játszani, de ma jobb volt a Mosonmagyaróvár, így teljesen megérdemelten nyert. Sajnos nagyon sokat hibáztunk, a remekül védő Szemerey Zsófi is elbizonytalanított bennünket. A második félidőben próbáltunk feljebb kapaszkodni, de a döntő pillanatokban akkor is nagyon bántó technikai hibákat vétettünk. Tanulnunk kell ebből a találkozóból, a bajnoki szünetben pedig fel kell frissülnünk, hogy lényegesen jobban tudjunk koncentrálni.  

Gyurka János: - Pontosan tudtuk, hogy milyen nehéz lesz Kisvárdán játszani és főleg nyerni. Ezért is jöttünk el egy nappal korábban, hogy teljesen felkészülten, a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel tudjunk kézilabdázni. Az volt a célunk, hogy fegyelmezett védekezéssel adjunk egy olyan alapot a játékunknak, ami biztonságot ad a támadásainkhoz. A befejezéseknél pedig megtaláltuk azokat a pozíciókat, ahol értékesíteni tudtuk a lehetőségeinket. Annak pedig külön örültem, hogy ma többen átvették azok közül is a felelősséget, aki eddig ezt kevésbé vállalták.