Álomból valóság Mosonmagyaróváron

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.09.07.
Szenzációs győzelmet aratott a Motherson Mosonmagyaróvár a Győri Audi ETO KC felett.

A 33-30-as MKC sikerrel végződő találkozó után nem sok idő jutott az ünneplésre, hiszen csütörtökön reggel csapat és egyéni fotózás várt a lányokra, délután pedig már a regeneráción volt a hangsúly.

„Még mindig nehezem tudom elhinni, hogy győztünk az ETO ellen – mondja Tóth Nikolett, aki öt gólt lőtt a szerdai bajnokin. Ez egy csodával ér fel a számunkra. Ebben a sikerben mindenkinek megvolt a szerepe, csapatként értük el. Fegyelmezettek voltunk, és megcsináltuk azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk a felkészülés alatt. A meccsen én végig arra koncentráltam, hogy élvezzem a játékot, és kihozzam magamból a maximumot. Az eredményt nem is nagyon figyeltem, és igazából az utolsó három percben tudatosult bennem, hogy meglehet a győzelem."

Fotó: Zengő Ferenc

Az elmúlt 10 évben a Ferencváros mellett a Siófok volt az egyetlen csapat, amely a bajnokságban le tudta győzni a Győrt. Ehhez a szűk körhöz csatlakozott most az MKC.

„Elképesztő volt, még mindig felfoghatatlan számomra ez a győzelem – ezt már Schatzl Natalie meséli, aki az ETO ellen három, a Budaörs ellen pedig hét gólt szerzett. Nagyon sokat dolgoztunk a felkészülés alatt azért, hogy ilyen játékra legyünk képesek. Szerintem a második félidő felénél lehetett az a pont, amikor elhittük, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, és onnan már a szívünk vitt minket előre.”

Schatzl Natalie arra is kitért, hogy mit mondott neki a meccs után nővére, Szőllösi-Schatzl Nadine, az ETO balszélsője.

„A lefújás után megölelt, gratulált, megdícsért minket, és azt mondta, hogy nagyon megérdemeltük a győzelmet. Bővebben nem beszéltünk a dologról, nem firtattuk a mérkőzést.”
Fotó: Zengő Ferenc

Gyurka János több történelmi tettet is végrehajtott a mosonmagyaróvári együttessel. Bronzérem a bajnokságban, nemzetközi kupamérkőzések, idegenbeli Debrecen elleni siker, Fradi elleni bravúrpont, és most az ETO legyőzése.

„Tisztában vagyok a játékosok képességeivel, de még engem is meglepett a tegnapi teljesítmény, főleg úgy, hogy az elmúlt időszak sok nehézséget tartogatott a számunkra – meséli Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. A csapat sokat érett az elmúlt időszakban, ennek is köszönhető ez az eredmény, de azzal is tisztában kell lenni, hogy előfordulhatnak a mi életünkben is hullámvölgyek. Azzal a céllal léptünk pályára, hogy a minket jellemző játékot és hozzáállást produkáljuk, és olyan elemeket mutassunk meg, amiket jól begyakoroltunk. Nem mindennapos egy ilyen nagy győzelem, ahol mindenki nagyon magasra tette a lécet. Ennek a sikernek akkor lesz igazán értéke, ha a kötelező győzelmeket is be tudjuk gyűjteni, ami szintén nem lesz egyszerű. Úgy gondolom, meg kell élni ezt a győzelmet, kicsit ki kell élvezni. Szerintem a lányok a helyén tudják kezelni a sikert, de mi is foglalkozunk még ezzel.”
Fotó: Zengő Ferenc

A MKC szeptember 13-án újabb tévés rangadót vív. Gyurka János együttese a Ferencváros otthonában lép pályára a 3. fordulóban.

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó