Ankét, csapatbemutató, szerződéshosszabbítás a Mothersonnal

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.08.27.
Az MKC ultrák által szervezett pazar bevonulással, szépszámú közönség előtt tartotta a Motherson Mosonmagyaróvár szezonnyitó szurkolói ankétját, és hivatalos csapatbemutatóját. Az eseményt a Wittmann Bisztróban rendezték, ahol az is kiderült, hogy a Motherson két évvel meghosszabbítja névadó szponzori szerződését a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubbal.
„Egy klubot működtetni hatalmas teher - kezdte Szász-Fejér István, az MKC klubigazgatója. A mi életünkben is nagyon fontosak a támogatók, a szponzorok, és óriási megtiszteltetés, hogy a Motherson már három éve névadója a felnőtt csapatnak, és az is, hogy továbbra is közösen tervezhetjük a klub jövőjét. Az új szerződés értelmében a régió egyik legnagyobb vállalatának nevét nem csak a felnőtt, hanem az utánpótlás csapataink is felveszik, ezzel is erősítve a Motherson ismertségét, ázsióját."

A Motherson nem csak egy nagyvállalat, amely hét magyarországi telephelyen 3600 munkavállóval dolgozik - mondta Tibori-Pál Levente, a cégcsoport Németországért és Kelet-Európáért felelős alelnöke. A Motherson egy értékrend, egy közösség, egy család. És ez a család, a cég, a dolgozóink és az MKC is otthonra talált Mosonmagyaróváron. Az elmúlt négy évben folyamatosan fejlődött a csapat, jobbak, erősebbek, és összetartóbbak lettetek. Ennek a fantasztikus csapatnak, az eredményeiteknek köszönhető, hogy a Motherson és az MKC folytatja a közös munkát. Azért harcolunk, hogy közösen még fényesebb sikereket érjünk el."

Tibori-Pál Levente ezt követően egy a Motherson logójával ellátott molinót adott át a csapatnak, amely elkíséri majd a lányokat az idegenbeli mérkőzésekre.

A szerződéshosszabbítás aláírása után a hivatalos csapatbemutató következett. A MKC 17 játékossal (14 mezőnyjátékos, 3 kapus) vág neki az új idénynek.

„Nagyon nehéz alapozáson vagyunk túl, de mi a munkában hiszünk - mondta Tóth Eszter, a Motherson Mosonmagyaróvár csapatkapitánya. Lehetne beszélni sérülésekről, és arról, hogy kevesebb edzőmérkőzést játszottunk, de ez akár még jól is elsülhet. Éhesek vagyunk, várjuk a szezon kezdetét, és igyekszünk minél jobb eredményeket elérni."

Gyurka János elsőként a szurkolóknak mondott köszönetet.
„Örülök, hogy ilyen sokan kilátogattatok erre az eseményre, jó érzés, hogy ennyien szorítotok nekünk - mondta a vezetőedző. Két tézisünk van. Az egyik az, hogy meghatározzuk, hogy merre akarunk menni, a másik pedig, hogy miből nem engedünk. Ebből a kettőből, egy olyan elegyet próbálunk gyúrni, amiből egy elismerésreméltó eredményt lehet kihozni. Okos, céltudatos, és eredménycentrikus játékosaink és stábtagjaink vannak, akik nem fognak megelégedni a középszerűséggel."

A beszédek sorát dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár alpolgármestere zárta.
„Amikor 10 éve megfogalmazódott bennünk, hogy Mosonmagyaróváron kellene egy NB I-es női kézilabda klubot csinálni, akkor még nem tudtuk, hogy mi lesz a dolog vége - mondta Iváncsics János. Hadfi Gréta említette az imént, hogy az volt az álma, hogy ide kerüljön. Hozzá tudok én is csatlakozni: nekünk is ez volt az álmunk, hogy erre a szintre kerülhessünk. Köszönet ezért mindenkinek!"
A Motherson Mosonmagyaróvár szeptember 2-án, a Budaörs otthonában kezdi meg a bajnokság új szezonját.

Fotók: MKC, Kerekes István
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó