AUSZTRIÁBÓL ÉRKEZIK AZ MKC MÁSODIK ÚJ IGAZOLÁSA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.03.27.
Osztrák válogatott átlövővel erősödik a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata a következő idényben. A 23 éves, 182 cm magas Ines Ivancok 2015-ben debütált a „sogórok” nemzeti csapatában, így évek óta állandó csapattársa Kovács Patríciának az osztrák válogatottban.

- Bécsben születtem 1998 április 14.-én és a szülővárosomban kezdtem kézilabdázni az MGA Fivers Wien csapatában - mutatkozott be a mosonmagyaróvári szurkolóknak Ines Ivancok. – A testvérem Lena is kézilabdázó, ő védte a Lokomotiva Zagreb csapatának kapuját az MKC elleni Európa-liga mérkőzéseken. Nemzetközi tapasztalatom azonban nekem is van, mert 2017 és 2019 között a német SG BBM Bietigheim csapatában szerepeltem, amely Bajnokok Ligájában és EHF kupa résztvevő volt. Az elmúlt két szezonban is Németországban kézilabdáztam a HSG Bensheim/Auerbach Flames csapatának játékosa voltam. Az osztrák válogatottban eddig 44 mérkőzésen szerepeltem és ezeken 116 gólt sikerült szereznem.  


Hogyan került képbe a magyar bajnokság és ezen belül is a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata?
- A magyar bajnokságot a világ egyik legerősebb sorozatának tartom, így az ide igazolásomat a pályafutásom következő szakmai kihívásának tekintem. A németországi tapasztalataim után szeretném megmutatni, hogy megállom a helyem egy ilyen színvonalas bajnokságban is, ezért írtam alá egy + két év opciót tartalmazó szerződést. Kovács Patríciával sokat beszélgettünk, sok hasznos tanáccsal látott el, de a klubnak és a szakmai stábnak is köszönettel tartozom, mert olyan jó érzéseket keltettek bennem, amelyek nagyon megkönnyítették a döntésemet. Nagyon várom tehát a következő idényt Magyarországon, a közös munkát, az edzéseket, a mérkőzéseket a lányokkal, akikkel remélem, hogy sikerül majd szép sikereket elérnünk.


Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA
2022.10.12., 18:00 óra.
Videók
összes videó