AZ ELLENFÉL TISZTELETE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.16.
Mosonmagyaróváron senkit sem téveszt az idei bajnokságban újonc Békéscsaba eddigi bajnoki szereplése. Igaz, hogy régen találkozott egymással a két csapat, de élénk az emlék 2020-as évről, amikor keményen meg kellett harcolni a két bajnoki győzelemért. A felek közel két év után ismét összecsapnak, a szombati találkozó 18:00 órakor veszi kezdetét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Dáné Rita és Marton Zsófia lesznek.

Elég csak az utolsó napok eredményeit felidézni, hogy lássuk mennyi meglepő eredmény születik a magyar bajnokságban - mondta a Békéscsaba elleni találkozó felvezetéseként Gyurka János. - Egyáltalán nem foglalkozunk tehát az ellenfelünk bajnoki helyezésével, kizárólag arra törekszünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a szombati találkozóra. A csapatunk lendületben van, de úgy is kell fellépnünk, hogy ezt a pályán érvényesíteni tudjuk. Arra is figyelnünk kell, hogy ismét hosszú utazás vár ránk, ami nem könnyíti meg a helyzetünket. Ezért a héten a gyakorlás mellett, a frissítésre is törekedtünk, hiszen nagyon komoly terhelés volt a romániai Európa-Liga visszavágó. A csapatot viszont feldobta a siker, jó hangulatban vannak a lányok, így bízunk abban, hogy ezt a teljesítményt, morált tudjuk még fokozni  

A Békéscsaba 2020 szeptemberében is pont nélkül, az utolsó helyről várta a mosonmagyaróvári találkozót, ami vártnál mégis sokkal szorosabbra sikerült. A legutolsó összecsapásra az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában került sor, mert a parketta hibái miatt, akkor még nem lehetett a felújított Városi Sportcsarnokban játszani.  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Békéscsabai ENKSE  30 - 26 (15 - 15)  
NB I bajnoki mérkőzés - 7. forduló  
2020 szeptember 27. vasárnap 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 850 néző  


Békéscsabai ENKSE - Motherson-Mosonmagyaróvár  23 - 30 (12 - 15)  
NB I bajnoki mérkőzés - 8. forduló 
2020 december 30. szerda 17.00 óra  
Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium Sportcsarnok, zárt kapus  

Békéscsaba: MISTINA - Andróczky 2, Csepregi, Török F. 1,  J. Agbaba 1, BUCSI 7 (6), Kukely K. 2. Csere: Szabó D. (kapus), KUKELY A. 6, Iván 3, Giricz 1. Edző: Vida Gergő  
Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - KATONA 6 (1), Tóth E. 6, KOVÁCS P. 4, Horváth B., SZARKOVÁ 10, Hajtai 1. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Stranigg Zs. 1, Domokos 1, Sirián, Hudák, Lancz 1. Edző: Gyurka János 

A két akkori összeállítás érdekessége, hogy azóta Mistina Kitty már Mosonmagyaróváron, Gyimesi Kitti és Hajtai Vanessza pedig Békéscsabán készül a szombati mérkőzésre. 

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre ENKSE 2022/2023-as játékos kerete: 
Kapusok: Madera-Domokos Claudia, Marina Razum (horvát), Szabó Dóra 
Szélsők: Andróczki Flóra, Hajtai Vanessza, Horváth Gréta, Kukely Klára, Pétervári Tamara 
Beállók: Bencsik Bojána, Giricz Laura Gerda, Mayer Szabina 
Irányítók: Borbély Márta, Török Fanni, Vámosi Panna 
Átlövők: Bucsi Lili, Gyimesi Kitti, Kiss-Walfisch Mercédesz, Marija Agbaba, Termány Rita, Zsemberi Zóra  Vezetőedző: Papp Bálint 

Az újonchoz a nyáron nagyon rutinos kézilabdázók érkeztek, Marija Agbaba (jobbátlövő, Vasas), Horváth Gréta (jobbszélső, Dunaújvárosi KKA), Termány Rita (balátlövő, Kisvárda Master Good SE), Marina Razum (kapus, MKS Lublin) és nemrég Hajtai Vanessza (balszélső, Motherson-Mosonmagyaróvár). Viszont távozott egy alapember Kukely Anna (irányító, FTC-Rail Cargo Hungaria) és hiányzik a csapatból az anyai örömök elé néző gólerős átlövő Kiss-Walfisch Mercédesz. 

Az NB I B tavalyi bajnoka, hat mérkőzés után még pont nélkül áll, az utolsó helyen a bajnokságban. Eddig hazai környezetben a Vác, a Fehérvár, és az MTK ellen, idegenben pedig Dunaújvárosban, Balatonbogláron, és legutóbb, december hetedikén Győrben sem sikerült egyetlen egységet sem szerezniük. Ennek ellenére mégis van mibe kapaszkodnia Papp Bálint tanítványainak, hiszen az Európa-Bajnokság ideje alatt két hasznos felkészülési mérkőzést játszottak a román első osztályú Zalau ellen. 

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - HC Zalau (román) 2 - 18 (11 - 7) 
EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - HC Zalau 29 - 29 (16 - 15) 

Sőt egy sikert is már elkönyvelhettek az ősz folyamán, ezt a Magyar Kupában érték el, ugyanis a Kisvárdán elért 25 - 25-ös döntetlen eredménnyel továbbjutottak a negyedik fordulóba. 

Kisvárda Master Good SE - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 25 - 25 (14 - 12)
Kisvárda, 2022 november 23. - Magyar Kupa 3. forduló 
Békéscsaba: Razum - Andróczki 1, M. Agbaba 6 (1), Bucsi 1, Mayer Sz. 1, Gyimesi 1, Hajtai 2. Csere: Giricz L. 4, Termány 3, Török F., Horváth G., Borbély M. 3, Kukely K., Vámosi 3 (3), Bencsik. 

A két gárda egymás elleni mérlegét nézve, azonban egyértelműen az MKC felé billen a mérleg nyelve, hiszen a csapatok tizennégy első osztályban lejátszott mérkőzésén négyszer lila-fehér, kilencszer pedig óvári győzelem született, egy alkalommal meg pontosztozkodással zárult az összecsapás.


Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó