Az első félidei parádé eldöntötte az MTK elleni meccset

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.05.15.
A Motherson Mosonmagyaróvár utolsó előtti hazai mérkőzésén az MTK-t fogadta.
A két csapat legutóbbi mérkőzése 77 gólt hozott, december végén 42-35-re győzött az MKC. Gyurka János együttese most is nagy sebességgel játszva kezdett, és gyorsan ki is építette magabiztos előnyét. A 10. percben 9-5-re vezetett az Óvár és folyamatosan nőtt az előny. Pásztor Noémi elemében volt, az első félidben 7 gólt szerzett, de Szemerey Zsófi is jól védett. A hazaiak a szünetre el is döntötték a találkozó sorsát, hiszen 26-13-ra vezettek. A második félidőre egy rendezettebb MTK jött ki, és jelentősen nem is változott a különbség a csapatok között. A 49. percben mínusz tízre visszajött a fővárosi csapat, de a Mosonmagyaróvár így is könnyed győzelmet aratott. A hazaiak két beállója Faragó Luca és Pásztor Noémi egyaránt hét-hét gólt lőtt, de Ines Ivancok is hatig jutott. Gyurka János együttese végül 42-28-ra győzött, így zsinórban ötödik meccsét nyerte meg, és ezeken a találkozókon mindig eljutott minimum(!) 42 dobott gólig.

Folytatódik az erőltetett menet, hiszen a Motherson Mosonmagyaróvár szombaton a Vác otthonában lép pályára.
Női kézilabda NB I

Motherson Mosonmagyaróvár - MTK Budapest 42-28 (26-13)

V.:
Hargitai, Markó
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző

MKC: SZEMEREY - Udvardi 1, Albek 1, Tóth E. 3, PÁSZTOR 7, IVANCOK 6, Stranigg 2 (1). Csere: HADFI (kapus), VARGA E. 4, Lancz 3, Sztankovics 2, FARAGÓ LUCA 7, Schatzl Natalie 3, TÓTH G. 3. Vezetőedző: Gyurka János

MTK:
Győri - ANDRÓCZKI 5 (2), Mészáros-Mihálffy 2, Dakos 3, Weisheitel, Farkas 5 (2), Fekete 1. Csere: Szőke (kapus), Kezezovity 3, FERENCZY 3, Poczetnyik 3, Pelczéder, Kobela, Papp D. 1, Török 1, Bari 1.  Vezetőedző: Vágó Attila

Kiállítások:
8 perc, ill., 10 perc.
Hétméteresek: 1/3, ill., 5/8.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 4-2, 10.p: 9-5, 23.p: 19-9, 28.p: 24-12. 37.p: 30-16, 49.p: 36-23, 52.p: 36-26.  

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Tizenöt nap alatt ez volt az ötödik mérkőzésünk, de így is nagy tempót tudtunk diktálni. Az utolsó húsz perc volt egy kicsit lassabb, de ez az MTK érdeme is, hiszen jól megszervezték a játékukat. A második félidőben kijött, hogy mentálisan megterhelő ez az időszak, de mindenki nagyon akart ezúttal is."

Vágó Attila, a MTK Budapest vezetőedzője: „Az első félidőben mutatott óvári sebességet nagyon kevés csapat bírja lekövetni. Nehéz volt a visszarendeződés, hiába beszéltük át a dolgokat. Gyorsan lett közte 10-12 gól, de annak örülni tudok, hogy nem adtuk fel, és a második félidőben mutatott teljesítményünk már rendben volt. Nem feltett kézzel léptünk pályára, de ma nem tudtuk megnehezíteni a hazaiak dolgát."

Faragó Luca, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa: „A mérkőzés nagy részében nagy tempót tudtunk menni, ez a második félidőben inkább csak szakaszosan volt meg. Igyekszünk tartani ezt a sebességet a hátralévő mérkőzéseken."

Ferenczy Fruzsina, az MTK Budapest játékosa: „Nehéz volt felvenni azt a ritmust, amit az óváriak diktáltak. Hiába videóztunk sokat, a gyors játékot nem tudtuk levédekezni. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, és sikerült javítanunk a teljesítményünkön."
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó