AZ ELSŐ GYŐZELEM UTÁN – Bognár Róbert értékeli az egri mérkőzést, és vezeti fel az MTK Budapest elleni bajnoki találkozót

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.19.
Először is gratulálunk a csapatnak a két pont megszerzéséhez, és az edzőnek pedig az első győzelemhez, a női kézilabda élvonalban. Egerben elég nehézkesen indult a mérkőzésünk, de végül magabiztosan sikerült begyűjteni, a két nagyon fontos bajnoki pontot.
"Köszönjük, és természetesen én is köszönöm a gratulációt. Nem volt könnyű megszerezni ezt a győzelmet Egerben, mert a mérkőzés elején valóban indiszponáltan kézilabdáztunk. A lelkes hazai csapat pedig ezt kihasználta, és egy kis szerencsével, néhány gólos vezetést szerzett. Negyed órára volt szükségünk, hogy minden a helyére kerüljön és ezután már kézben tartottuk a találkozót. Rendeztük a védekezésünket és gyors, pontos lerohanásokkal, valamint a büntetőink értékesítésével, megfordítottuk az eredményt. A második félidőben pedig, már magabiztosan és rutinosan tartottuk az előnyünket és így, esélyt sem adtunk a kicsit el is bizonytalanodott hazai csapatnak."

Elsősorban az MKC tapasztalt játékosai hozták ezt a bajnoki találkozót, akik egyrészt nagyon okosan, másrészt nagy akarattal játszottak.

"Teljes mértékben egyetértek ezzel és ki is akarom emelni, hogy közülük többen, igazából félig sérülten is vállalták ezt a mérkőzést. Az öltözőben meg is köszöntem ezt, és nagyon megdicsértem őket, hogy ilyen remek teljesítményt nyújtottak. Nálunk ők és most elsősorban Tilinger Tamarára, Horváth Bernadettre, Farkas Veronikára, Kovacsicz Mónikára és Gyimesi Kittire gondolok, a tudásuk, az élvonalbeli tapasztalatuk miatt, meghatározó játékosok, akik most ezt be is bizonyítottak. Ez pedig komoly sportemberi érték, és én biztos vagyok abban, hogy szükség esetén, a teljes keretünk képes lesz majd erre. Lesz majd olyan mérkőzésünk, amikor a többiek, vagy kimondottan a fiatalok teljesítménye fog majd dönteni."

Ilyen kezdéssel, vagy üres járattal azonban nem biztos, hogy a következő ellenfelek ellen lehet majd pontot szerezni. Hogyan lehetne ezt kizárni a játékunkból?

"Sajnos egyelőre tényleg vannak holtpontok a játékunkban, és ezeket nagyon gyorsan a lehető legrövidebb időre kell csökkentenünk és el kell hagynunk. Segíteni fog ebben, hogy a csapat és mi edzők is tanuljuk, szokjuk az élvonal követelményeit. Beszéltünk erről a lányokkal, sőt most még a bemelegítés menetére is külön figyelünk, mert sok időnk nincsen a javításokra. Egy ilyen gyengébb periódus ugyanis, már az MTK Budapest elleni, pénteki találkozóba sem fér bele. A budapesti csapat ellen, hatvan percig kell nagyon koncentráltan, és magas színvonalon kézilabdáznunk."

Egerben tehát nagyon fontos két pontot szereztünk, de lehet azt mondani, hogy az igazi vizsga most pénteken következik az MTK Budapest ellen?

"Pontosan tudjuk, hogy ez így van, mert ezeknek az idegenben megszerzett pontoknak, akkor lesz igazán értéke, ha most hazai környezetben is győzni tudunk. Akkor is ki kell mondanunk ezt, ha tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy rendkívül nehéz mérkőzésünk lesz pénteken. Az MTK Budapest, évek óta az élvonalban edződik, és sok olyan kiváló kézilabdázóval rendelkezik, akik már megéltek ilyen helyzeteket. Ráadásul ők is két ponttal érkeznek az UFM Arénába, tehát hasonló helyzetből várják ezt a találkozót. Viszont lehet akármilyen jó csapat is az ellenfelünk, hazai környezetben fogadjuk őket, reméljük telt ház előtt, a fantasztikus szurkoló táborunk támogatásával. Az önbizalmunknak is jót tett, hogy már vannak bajnoki pontjaink, és így igaz nagy csatára számítunk, ahol mindent meg fogunk tenni a győzelemért!"
A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG FELFÜGGESZTETTE A VERSENYEIT!

Megértéseteket köszönjük!

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda