AZ ETO AKARATA ÉRVÉNYESÜLT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.01.
Évek óta színvonalas, érdekes, tulajdonképpen izgalmasnak nevezhető mérkőzéséket játszik egymással a Motherson- Mosonmagyaróvár és a Győri Audi ETO KC. Igaz ezek az összecsapások rendre a győri zöld-fehérek sikerével végződnek, ahogy ez most talán a vártnál egyértelműbben is történt.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC 21 - 28 (11 - 17)  
NB I. bajnoki mérkőzés 13. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1.000 néző 
2023 február 01. szerda 18.00 óra 
Vezette: Paska Dániel - Vastag Sámuel


Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Mihály 2, Albek 2, Tóth E. 4 (2), Pásztor 2, IVANCOK 3, Stranigg Zs. 2. 
Csere: Mistina (kapus), TÓTH N., KOVÁCS P. 2, Lancz 2, Sztankovics 1, Tóth G. 1, Bardi, Faragó. 
Edző: Gyurka János  

Győr: TOFT - Győri-Lukács 1, GROS  5 (1), BROCH 4, Haugsted 1, OFTEDAL 3 (1), Fodor Cs. 1. 
Csere: NZE MINKO 4, SCHATZL NADINE 4, BLOHM 3, Ryu 1, Hansen, Despotovic, Farkas J. 1.  
Edző: Ambros Martín  

Kiállítások: 6 perc, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2   

Gyakorlatilag mindkét csapat a teljes keretével várta a mosonmagyaróvári bajnoki találkozót, hiszen a győriek szélsője, Faluvégi Dorottya volt az egyetlen, akit sérülés miatt nem tudott pályára lépni. A két szurkolótábor remek hangulatot varázsolt, igazi rangadó hangulatban, szép gólokkal kezdődött a találkozó. Az MKC átlövésekkel szerzett vezetést, de az ETO gyors lerohanások után fordítani tudott. Az látszott, hogy a vendégek felkészülten, koncentráltam érkeztek, az esélyét is ki akarták zárni a kellemetlen meglepetésnek. 
Ennek következtében el is léptek öt góllal az első tíz perc végére, így Gyurka János időt kért, aminek vélhetően a visszarendeződés javítása is a célja volt. Feszesebbé vált a Motherson-Mosonmagyaróvár védekezése és mivel néhány percig góltalan maradt az ETO, sikerült is felzárkózni három találtra. Ezt azonban ismét a vendégek percei követték, akik elsősorban a védekezésben a magassági fölényüket is jól érvényesítették. 
Sajnos a hazai csapatnál sok volt a technikai hiba, ennek a jelentőséget pedig kiemelte Gyurka János a mérkőzés előtt. Nagy volt az iram, mindkét kapus bravúrokkal segítette a csapatát, az edzők pedig próbáltak cserékkel frissíteni. Talán a gólok száma volt kevesebb a vártnál, de azoknak az elosztása az első félidőt látva, igazságosnak, reálisnak volt mondható. 

Tisztességesen, becsületesen harcolt a második félidő elején is az MKC, de nem tudott közelebb kerülni a vendégekhez. Az ETO csapatában jót játszottak a kulcsjátékosok, és fegyelmezetten, csapatszinten is kevesebb hibával kézilabdáztak. Így lassan a vártnál nagyobb lett a különbség a két gárda között, az ETO akarata, gyors játéka az eredmény tekintetében is megmutatkozott. 
A 40. percben 13 - 23-as állásnál időt kért ismét Gyurka János, aki Tóth Gabriella pályára küldésével is segíteni próbált a mosonmagyaróvári csapatnak. Az MKC azonban nagyon nehezen tudta áttörni a győriek mozgékony, magas hatosfalát, a távoli zónákból érkező lövéseket pedig a jó formában védő Sandra Toft hárította. 
A támadások során viszont már nem volt annyira éles az ETO, így egy jó hajrával megvolt az esélye az MKC-nak, hogy szépítsen az eredményen. A mérkőzés eldőlt, ez már nem volt kérdés, de hazai pályán a tízgólos hátrányból mindenképpen illett lefaragni. Ez maradt az egyetlen kérdőjel a hajrában és az ekkor már többet cserélő vendégek ellen, az MKC-nak sikerült is kozmetikázni az álláson. Sajnos több nem volt benne a játékban, ezen a napon a győri gárda nagyon magabiztosan érvényesítette a papírformát, az önmagához képest többet hibázó Motherson-Mosonmagyaróvárral szemben.  

Gyurka János: - Gratulálok és sok sikert kívánok az ETO csapatának, amely ma olyan tempóban kézilabdázott, amit ma nem tudtunk felvenni. Kiváló volt a védekezésünk, távol tartottak bennünket a kapujuktól, a gyors lerohanásiakból pedig könnyű gólokat szereztek. Küzdött, harcolt a csapatom, próbáltam megfelelő időt is adni a játékosoknak, de ezen a találkozón nem sikerült közelebb kerülni a jól játszó vendégekhez.  

Ambros Martin: - Nagyon felkészültünk erre a találkozóra, hiszen tudtuk, hogy Mosonmagyaróváron nem könnyű győzni. Boldog vagyok, hogy sikerült és büszke is csapatomra, amely ma remekül dolgozott. Az volt a kulcs, hogy az MKC gyors átmeneteit hatvan percig kontrolláltuk, egy szakaszban pedig úgy domináltunk, ami el is döntötte a találkozót.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó