AZ ÉV CSAPATA, AZ ÉV EDZŐJE, AZ ÉV NŐI CSAPATJÁTÉKOSA – DÍJAK, A XIX. VÁROSI SPORTGÁLÁN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.10.
Pénteken kora délután a Flesch Központban került megrendezésre a XIX. Mosonmagyaróvári Városi Sportgála, ahol ismét több értékes díjat kapott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. A 2022-es év csapata a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda gárdája lett, az év edzője címet Gyurka Jánosnak ítélték, az év női csapatjátékosának pedig Pásztor Noémit választották.


Ebben az évben is ünnepélyes keretek között adták át a díjakat Mosonmagyaróvár kiváló sportolóinak. 2019 óta a kategóriajelölteket a sportegyesületek vezetői nevezik és az előző évi teljesítményüket, versenyeredményüket egy öttagú Bíráló Bizottság értékeli. A bizottság tagja ötödik éve Dr. Gyömörei Tamás egyetemi docens, a győri Széchényi István Egyetem Testnevelés és Sportközpontjának vezetője, Staár Katalin, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, Hoffmann Gergely sportmenedzser, Szeitz Tibor sportújságíró, és Dr. Iváncsics János, sportért felelős alpolgármester. 

A díjak most nagyon szép, egyedi készítésű kerámiák voltak, amelyeket a mosonmagyaróvári keramikusművész, Vincze Kornélia Andrea készített. Az elismeréséket pedig olyan illusztris személyek adták át, mint Dr. Árvay István polgármester, Dr. Iváncsics János alpolgármester, Fehérné dr. Bodó Mariann főjegyző, Plutzer István, Stipkovits Pál és Szabó Miklós Mosonmagyaróvár egykori polgármesterei, Pálinger Katalin a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, Duducz Tibor Mosonmagyaróvár testvérvárosának, Somorjának képviselő-testületi tagja és Staár Katalin képviselő. A rendezvényen megjelentek a város egyesületi elnökei, sportvezetői, edzői és Mosonmagyaróvár városához kötődő, az előző években díjazott, sikeres sportolók. 

A kategóriagyőztesek: 
AZ ÉV CSAPATA: Motherson Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata   
AZ ÉV EDZŐJE: Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője

AZ ÉV EGYESÜLETE: az MTE1904 
AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA: Farkas László Kálmán, a NUTU Team Sportegyesület K1-MMA versenyzője 
AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJA: Németh Henriette, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Sárkányhajó szakosztályának versenyzője   
AZ ÉV FÉRFI CSAPATJÁTÉKOSA: Ócsai Máté, az MTE 1904 asztalitenisz szakosztály versenyzője 
AZ ÉV NŐI CSAPATJÁTÉKOSA: Pásztor Noémi, a Motherson Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatának játékosa 

AZ ÉV MASTERS SPORTOLÓJA: Lackmann István, a Magyaróvári Íjász Sportegyesület versenyzője   
AZ ÉV PARASPORTOLÓJA: Nagy Réka, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club és a Trappancs Szervátültetett Gyermekek Egyesületének szervátültetett parasportolója   
AZ ÉV DIÁKOLIMPIKONJA: Demkó Janka, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület versenyzője  KITARTÁSÉRT DÍJ: Nagy Dávid, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület sportolója 
AZ ÉV TÁNCCSOPORTJA: Royal Kolibri - Lil Kolibris Formáció 
AZ ÉV UTÁNPÓTLÁS FIÚ SPORTOLÓJA: Hancz Tamás, a Szenyor Kerékpáros Szabadidő Sportegyesület versenyzője 
AZ ÉV UTÁNPÓTLÁS LÁNY SPORTOLÓJA: Scheili Virág, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club sportolója 
AZ ÉV UTÁNPÓTLÁS CSAPATA: Credobus Mosonmagyaróvár U19 labdarúgó csapata 
(Ebben a kategóriában jelölt volt még az MKC U13 leány kézilabda csapata) 

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS SPORTDÍJASAI 2022-BEN: Vitos Elemér és Vitos Zoltán jégkorong szakedzők
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata jubiláló pedagógusokat is köszöntött, akik több évtizede kezdték testnevelői pályafutásukat. Az idei évben 30 éves jubileumot ünneplő Dr. Tóthné Ruzsa Irén mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium testnevelő tanára, valamint a 40 éves jubileumát ünneplő Baranyi Pál, a Győri Szc Hunyadi Mátyás Technikum testnevelő tanára kapott elismerést. 
A díjak átadása közben látványos műsorbetétek is szórakoztatták a jelenlévőket, amelyek sztárvendége, Bánhegyi Adrien ugróköteles világbajnok volt. Fellépett a Royal Kolibri - Lil Kolibris és az Okay Dance táncformáció. Látható volt a Tűzfészek Társulat LED és UV fénytechnika előadása.
Fotó: Milkovits Péter


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó