AZ MKC EGYIK ÍGÉRETE – Jázmin kivirágozhat

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.05.08.
Nem könnyű, unalmas sablonok és közhelyek nélküli riportot készíteni egy a pályafutása legelején járó, tizenéves sportolóval.
Egy kézilabda klub honlapján viszont valahogy meg kell ezt oldani, hiszen a saját utánpótlás, nagyon komoly érték lehet. Ezért beszélgettünk az MKC és a magyar junior válogatott felkészülési mérkőzése után Lázár Jázminnal. A mosonmagyaróvári ifjúsági és U22 – es csapatának átlövőjét pedig kemény kérdések elé állítottuk.

Néző voltál ezen a találkozón, miközben a korosztályodból többen a válogatottban szerepelnek és az MKC is próbálgatja a fiataljait…….

"Minden nap gondolok arra, hogy milyen jó lenne a felnőtt csapatunk keretéhez tartozni. Ez az évem azonban eddig nem sikerült túl jól és ennek sajnos az okát sem tudom. A szüleim válása igaz megviselt, hiszen erősen kötődök mindkettőjükhöz, de már megbékéltem ezzel. Sokat segített ebben Balogh Sándor az edzőnk, akivel olyan viszonyban vagyok, hogy erről is beszélgettünk. Ezért úgy érzem, hogy kifelé jövök a hullámvölgyből és remélem, hogy a bajnokságok hajrájában be is tudom bizonyítani."

Az elmúlt hetekben a Példa Egyesület, „Dobj egy labdát” kampányának az arca voltál és ezért gyönyörű ajándékot is kaptál. Ennek igazán motiválnia kellene téged!?

"Az a Roll Up amit apa cégétől kaptam, felállítva áll a szobámban és így valóban folyamatosan figyelmeztet arra, hogy mit is akarok elérni. Nagyon örültem tehát ennek az ajándéknak, mert feldobott és talán kellett is nekem valami, ami előre mozdít. Tudom, hogy néhány fiatal játékos, az NB I – es kerettel kezdheti el a nyári felkészülést és én szeretnék köztük lenni. Paróczai Eszterrel, egy hónapja, három napig dolgoztunk már a felnőtt csapattal és az remek volt. Hihetetlenül kemény munkát végeztünk, de mégis mindenki jó hangulatban és nagyon lelkesen edzett."

A szakmai stáb alaposan átgondolja majd, hogy kik lesznek az igazán alkalmas fiatalok. Győzelmek, gólok, jó játék kell tőled és erre minden lehetőséged megvan az ifjúsági és az NB II – es bajnokságban.

"Az U22 – es csapatban jobban megy a játék, mert ott Hudák Emma és az első osztályú keretből visszajátszó játékosok összefognak miket. Az ifiből talán pont ez hiányzik, mert ott nagyon szélsőségesen teljesítünk. Az utolsó fordulókban azonban mindkét csapatunknak fontos találkozói vannak és ezeket meg akarjuk nyerni. A csapataim is az én egyéni érdekem tehát most párhuzamosan haladnak előre. Én pedig egy ideje már külön edzéseket is tartok, kondi terembe járok, futok valamint szökdelek és ezeknek már érzem is a jótékony hatását. Két alkalommal pedig külön is gyakoroltam Tilinger Tamarával és tőle rengeteg nagyon hasznos tanácsot kaptam."

Bemutattunk az MKC tehetségei sorozatban és most is készül veled egy interjú. Megpróbálunk tehát felpiszkálni téged azzal, hogy érted veszekszünk és nem ellened…..

"Teljesen világos a számomra, hogy ki kell lépnem a komfortzónámból, mert különben örökre csak egy tehetség maradok. Azt pedig már a bemutatkozó riportban is elmondtam, hogy profi játékos akarok lenni. Én lehetnék az első tősgyökeres mosonmagyaróvári kézilabdázó a felnőtt csapatban. Nagyon megnyomom tehát a hátralévő időszakot és ezt nyugodtan vehetjük ígéretnek!"

A most megszólaltatott Lázár Jázmin egy játékos az MKC utánpótlás csapatainak tehetségei közül. A klub pedig akkor lenne a legboldogabb, ha ezek a fiatalok ott dörömbölnének az első csapat ajtaján. Ezért is készülnek ilyen beszélgetések, amely után Jázmin most be is tartotta az ígéretét, amit az azóta lejátszott bajnoki találkozók eredményei egyértelműen bizonyítanak.

NB II. 20. forduló:                 Győri ETO KC U22 – Mosonmagyaróvári KC U22   26 – 30
NB I. Ifjúsági 23. forduló:     Mosonmagyaróvári KC – DSE Nemesvámos            36 – 23
NB I. Ifjúsági 24. forduló:     Siófok KTC – Mosonmagyaróvári KC                       25 – 36
Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X