AZ MKC UTÁNPÓTLÁS IS FELKÉSZÜLT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.02.
Az elmúlt időszakban jórészt az NB I-es szezonra készülő felnőtt csapatról szóltak a hírek, így időszerűvé vált, hogy az MKC utánpótlásáról is írjunk. A fiatalok mögött is tartalmas napok, hetek vannak, amelyekről Bognár Róbertet az MKC utánpótlás szakmai vezetőjét kérdeztük.


- Ezen a héten, szerdán kezdtek a legkisebbek, egy edzéscsoportban az MKC U8 - U9-es korosztályai valamint a tízévesek, akik viszont már külön gyakorolnak - kezdte a beszámolót a szakember. - Így már minden korcsoportban dolgoznak a gyerekek, a fiatalok és örömmel számolhatok be arról, hogy a létszámot illetően számottevő növekedés történt a nyáron. Jelenleg 165 utánpótlás játékosa van a klubnak és ezt a számot folyamatosan figyeljük, növelni szeretnénk, ezért minden hónap elején ellenőrizzük. Több mint húsz teljesen kezdő gyerek kezdett el nálunk kézilabdázni a nyáron, ami azt mutatja, hogy valóban sikeres volt a nyári táborunk, ahol megismerkedtek a játékkal, a klubbal.   

- Milyen feltételek adottak és kikből áll az a megújult edzői stáb, akik irányítják ezt a most valóban erős utánpótlás létszámot? 
- Elsősorban az UFM Arénában és Mosonszolnokon készülünk, amelyek szabványos termek, ami fontos tényező főként a nagyobbaknál. Kisebb csoportokban a Mogaac csarnokban és a Kossuth Gimnázium tornatermében is vannak foglalkozások. Persze jó lenne még terem, edzésidő, amiben majd az új munkacsarnok lesz az áttörés, de tulajdonképpen most is le van fedve az utánpótlás, megfelelőek a feltételeink. Az U8-U9-es csoportokkal Mayer Rebeka foglalkozik, aki C licences edzői képesítést szerzett az idén nyáron. Az U10-esek edzője a nyáron hozzánk érkező feleségem Bognár-One Evelin, aki D licences edző és tréfásan szeretném megjegyezni, hogy otthon lehet ő a főnök, de itt én vagyok. Az U11 edzője a szintén a nyáron csatalakozó Orbán Ákos, egy Dunaújvárosból érkezett, fiatal, tehetséges C licences edző. A gyerekektől, a szülőktől nagyon jó visszajelzéseket kaptunk az eddigi munkájáról és mi is azt tapasztaljuk, hogy a személyében lelkes, felkészült szakembert „igazoltunk”, aki az U14-es gárdát is irányítja, tehát két korosztályt visz. Ugyanez a helyzet Balogh Sándorral is, hiszen a tapasztalt, remek csapatépítő B licences szakember az U12 és a második számú serdülő csapatunkat is felügyeli. Az U13-as gárda szakmai munkáját Kránitz János irányítja, tehát az idén egy korosztállyal dolgozik, viszont ezekkel a gyerekekkel már évek óta kapcsolatban van. A serdülő és az ifjúsági csapatoknál pedig nincs változás, tehát továbbra is Farkas Veronika és jómagam készítjük fel ezeket a gárdákat. Az idei szezonban is lesz jórészt az ifjúsági keretre épülő MKC U22, amely az NB II-es bajnokságban indul. A már említett serdülő II. pedig a megyei bajnokság helyett szerepel majd a serdülő harmadosztályban, mert így a 2005-ös születésű lányoknak is tudunk játéklehetőséget adni. 

- Hogyan sikerült az MKC utánpótlás csapatainak nyári felkészülése, mennyire felkészülten várják a fiatalok a közelgő bajnoki idényeket?  
- A járványhelyzet után végre ismét a felkészülési tervek mentén tudtunk haladni, újra teljes értékű edzésmunkát tudtunk végezni. Tornákon vettünk részt, edzőmérkőzéseket játszottunk és ezek azt mutatták, hogy tisztességesen dolgoztunk. Több korosztályban sikerült legyőzni a Lipóton edzőtáborozó német TSV Ebe Forst csapatát, amelynek a felnőtt gárdájával a mi ifjúsági csapatunk egy nagyon hasznos, győztes felkészülési találkozót. Az elmúlt hétvégi emléktornáról már beszámoltunk, de kiegészítésként el kell mondanunk, hogy az MKC U12 is sikeresen szerepelt Dunaújvárosban, ahol a legjobb játékosnak Szalay Zoét, a legjobb kapusnak pedig Horváth Annát választották az MKC csapatából. Ezen a héten pedig a most tisztán az ifjúsági keretre épülő U22 győzte le egy edzőmérkőzésen a SZESE Győr csapatát. 

- Megnyugtató azt hallani, hogy a nagyon sok nehézséggel járó előző szezon után ismét teljes intenzitással működik az MKC utánpótlása.
- A felkészülésünk valóban azt mutatja, hogy erősödtünk, fejlődtünk, rendben mennek a dolgaink. Megvannak a tárgyi feltételeink, az eszközeink és bíztatónak tartom azt is, hogy az edzői stábunk megőrizte a stabilitását, a tapasztalatát, de közben meg is újult. Előre léptünk a szervezettség terén is, amire nagyon jó példa, hogy a napokban itt az UFM Arénában tudjuk elvégezni a szükséges sportorvosi vizsgálatokat. Remekül segíti a munkánkat az új utánpótlás technikai vezető Makó Márk is, aki alapos, ügyes és szorgalmas munkatársunk. Több nagyon jó hangulatú csapatépítő programot sikerült tartanunk, az utánpótlás csapatok is voltak gokartozni és többször jártak a mosonmagyaróvári fürdőben. Szerencsére rengeteg segítséget kapunk a szülőktől, akik remek közösségeket alkotnak a csapataink körül.