AZ MKSZ KÖZLEMÉNYE A SPORTLÉTESÍTMÉNYEK LÁTOGATÁSÁRÓL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.04.27.
A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan figyelemmel követi a koronavírus-járványt és az azzal kapcsolatos várható jogszabály-változásokat. A jelenlegi információk ismeretében a szurkolók számára védettségi igazolvánnyal ismét látogathatóvá válnak a sportesemények, amint a magyarországi beoltottak száma eléri a 4 millió főt. Az ezzel kapcsolatos jogi háttér már ismert, a szurkolók beengedéséhez azonban számos technikai, illetve ellenőrzési feltételt is biztosítania kell az események szervezőinek.


Miután az új jogszabályi feltételek lehetővé teszik, az MKSZ határozott szándéka újranyitni a kapukat, a mérkőzéseket, minden sportági, egészségvédelmi, rendezési szempont figyelembevételével, hogy a nézők a lehető leghamarabb visszatérhessenek a lelátókra, észszerű és biztonságos körülmények között.
Amint aktuális lesz a sportesemények megnyitása, az MKSZ azonnal meghozza a szükséges döntéseket, és erről haladéktalanul tájékoztatni fogja a szurkolókat és a sportszervezeteket.  

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club természetesen az MKSZ által megjelölt szabályok értelmében fog eljárni. A 2021 április 29.-én lebonyolításra kerülő Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd bajnoki mérkőzés azonban még nézők nélkül kerül lebonyolításra. Addig ugyanis az előírásra kerülő technikai, személyi és ellenőrzési feltételeket, felelősséggel nem lehet biztosítani az UFM Arénában.


Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.