Az MTK ellen zárja az évet az MKC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.12.29.
A listavezető Motherson Mosonmagyaróvár december 30-án a tizenegyedik MTK otthonában zárja a 2023-as esztendőt.
A fővárosi kék-fehérek az MKC-hoz hasonlóan előrehozták Magyar Kupa mérkőzésüket, és az NB II-es Borsod Sport Klub-Miskolc ellen a papírformát érvényesítve 42-26-ra győztek. A Mosonmagyaróvár a NEKA elleni 37-29-es sikerrel jutott a legjobb nyolc közé. Az MTK-nál az elmúlt időszakban több változás is történt a játékoskeretben. Juhász Eszter és Szabó Kitti távozott, de érkezett a Ferencvárostól kölcsönbe Papp Dorka, és a korábban Dunaújvárosában is megforduló beállós, a német Saskia Weisheitel.

„A változás előnyére válhat az MTK-nak, pozitív irányba lendítheti a játékot és a csapatmorált is -mondja Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. Nem tudjuk, hogy szombati ellenfelünk, hogy halad az új játékosok beépítésével, de az biztos, hogy az MTK sokkal jobb csapat annál, mint amit a tabella mutat.  Jó játékosokból álló csapat, ahol a tapasztalat, a fiatalság és a lendület is megvan.  Mi tesszük a dolgounkat, már karácsony utolsó napja is edzéssel telt. Szeretnénk győzelemmel zárni az évet, és ahhoz, hogy ezt elérjük, szükség van a munkára, hiszen hat hétig nem voltunk együtt. Dolgozunk, próbáljuk pótolni a kimaradt dolgokat, javítani a hiányosságainkat."

Az MTK-MKC mérkőzést szombaton 17 órakor rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontra. Az óvári csapatot több mint 80 szurkoló kíséri el az év utolsó bajnokijára.

2023. december 30. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont
MTK Budapest‒Motherson Mosonmagyaróvár
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó