AZ UTOLSÓ SIMÍTÁSOK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.07.
A cím többszörösen igaz, hiszen az UFM Arénában már lerakták az Európa-Liga találkozókra bérelt Gerflor borítást. Újdonság lesz az is, hogy a zsűriasztal, a kispadok átkerülnek a másik oldalra és a Sport TV is onnan közvetíti a vasárnap 16.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Fana mérkőzést. Sok ok van tehát, ami miatt érdemes jegyet váltani, amire lehetőség van online a jegyester.hu oldalon, vagy majd vasárnap a mérkőzés kezdete előtt egy órával az UFM Aréna jegypénztárában. A legfontosabb azonban a szakmai előzetes amelyet, Gyurka János a csapat vezetőedzője foglalt össze.


- A Budaörs elleni bajnoki találkozón mindenki tette a dolgát, koncentrált volt a csapat, így kijavítottuk az előző forduló hibáját - nyilatkozta a szakember. - A játékkal azonban nem voltam elégedett, mert mi sokkal jobban tudunk kézilabdázni. Az ünnepi időszak pedig érthetően szaggatott, sajnos akkor betegségek is jelentkeztek, ezért kevesebb csapatszintű munkát végeztünk el, mint amit szerettünk volna. Annak azonban nagyon örülök, hogy a teljes keretünk rendelkezésre áll, Tóth Gabriellának is zöld a lámpája, aki így a fokozatosság betartása mellett segíthet a csapatnak. Nagy szükség is lesz mindenkire, hiszen ez a menetelés teljesen más munkamenetet, munkarendet követel meg tőlünk. Nagyon gyorsan kell majd regenerálódnunk a mérkőzések között, hiszen nagy öröm a számunkra az Európa-Liga szereplés, de közben a magyar mezőnyben sem akarunk megcsúszni. Kértem is a lányokat, hogy fogják fel bónuszként, élvezzék a nemzetközi mérkőzéseket, ne izgulják túl a sorozatot. Tudjuk a reális helyünket a mezőnyben, sok olyan játékosunk van, aki még nem játszott ilyen rangos ellenfelek ellen, nem vett részt nemzetközi tornán. Jó példa erre, hogy az első ellenfelünk esetében mindenhol kiemelték, hogy a Fana mennyire fiatal csapat, miközben az átlagéletkort figyelembe véve a mi vagyunk a fiatalabbak. 
A norvégok több mérkőzését megnéztük, ezek pedig egyértelműen megmutatták, hogy az erő, a gyorsaság és a technikai felkészültség terén erős csapat lesz az ellenfelünk. Azzal pedig egyáltalán nem foglalkozunk, hogy a napokban nagyobb vereséget szenvedtek a legjobb norvég csapta, a Vipers Kristinsand ellen, mert az a jelenlegi helyzetben nem mérvadó. Veszélyes ellenfél, jó csapat érkezik hozzánk vasárnap, de ebben az Európa-Liga csoportfázisában ez már természetes. A kluboknak, a játékosoknak az a céljuk, hogy itt szerepeljenek, ami elismertséget hoz a számukra, de kötelezettségekkel is jár. 
Mi pedig szeretnénk folyamatosan itt szerepelni, hiszen ez a két hónap igaz értékmérő lesz, megmutatja majd, hogy hol a helyünk ebben az erős mezőnyben. Hazai pályán kezdünk, ahol imádunk a saját közönségünk, szurkolótáborunk előtt kézilabdázni. Bízunk abban, hogy telt ház lesz az UFM Arénában, amit győzelemmel tudunk majd meghálálni!