AZOK A KAPUFÁK…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.07.31.
Az edzőmérkőzés előtti várakozásunk bevált, hiszen egy nagyon masszív, erős szombathelyi gárda várta a csapatunkat, amely tapasztalt légiósokkal rendelkezik. Komoly erőpróba volt tehát ez a találkozó, amelyen a vereség ellenére, dicséretesen küzdött, játszott az MKC. A kapufa, amelyet nyolcszor találtak el a játékosok, most azonban nem segített a lányoknak.

Szombathelyi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár 26 - 25 (14 - 11)
2020 július 31. péntek 15.00 óra - Szombathely, Aréna Savaria, edzőmérkőzés, 250 néző 
Vezette: Altmár Kristóf - Horváth Márton  


Szombathely: Tomasevic - Orbán 2 (2), Agbaba M., Pődör R. 4, Gorilska 8 (2), Bandelier 5 (1), Csire 2. Csere: Balog (kapus), Horváth P. 3, Mayer Sz. 2, Szendrei, Tóth A., Kozma, Franka, Varga N.  
Edző: Marosán György  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Katona 5, Kovács P. 4, Tóth E. 3 (2), Horváth B. 1, Szarková 3, Holesová 3. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi 2, Hajtai 1, Lancz 1 , Sirián, Hudák, Domokos 2, Kellermann, Stranigg Zs. 
Edző: Gyurka János 

Hétméteresek: 4/3 illetve 2/2
Kiállítások: 8 perc illetve 8 perc 

Az MKC két kapufával, a hazai csapat pedig három gyors góllal kezdte az edzőmérkőzést az Aréna Savariában. Balszerencsés volt tehát a csapatunk, de néhány perc múlva sikerült kiegyenlíteni a hátrányt, sőt a triplázó Holesová vezérletével két gólos előnyt is szerezni. A zsinórban kapott öt gól után gyorsan időt is kért Marosán György és rendezte a csapatát, amely az első negyedóra végére egalizálta az eredményt. A folytatásra már nem is volt jellemző ez a hullámzás, mert sokkal megfontoltabban kézilabdáztak a csapatok. Az MKC szervezetten védekezett, a támadásait pedig kombinatív csapatjáték jellemezte. A szombathelyi gárdában pedig dominált az erő, különösen Gorilska, Bandelier és Mayer Szabina teljesítményében. Az első játérészből hátralévő időben egy-két gólos különbség volt a csapatok között, amelyet végül azért nyert meg a hazai csapat 14 - 11 arányban, mert az MKC ismét két kapufával zárta a harminc percet.

Nem hozott sok gólt ez a gyakorló találkozó az első félidőben, de az egyértelműen látszott, hogy rutinos, fizikálisan nagyon erős ellenfél lesz az SZKKA a bajnokságban. A tavaly is jól szereplő légiósok átmentették a formájukat, így eredményes ötvözetet alkotnak a szombathelyi fiatalokkal.  Herczeg Lili, Domokos és Hudák is a kezdőben kapott helyett a folytatásban, akik közül Domokos azonnal góllal is indított. Ezután kétszer is sikerült mattolni az SZKKA kapus nélküli játékát, tehát ismét a megszokottnak mondható döntetlent mutatta az Aréna Savaria eredményjelző táblája. Ezt azonban egy holtpont követte a mosonmagyaróvári csapat játékában és a dobott gól nélkül perceket, ezen a szinten azonnal megbüntette a hazai gárda. Az utolsó negyedórában azonban egy kicsit fáradni látszott az SZKKA, amire viszont az MKC érzett rá és zsinórban dobott négy gólt. Így élvezetes, sőt izgalmas lett a mérkőzés hajrája, amelyhez egy gólos szombathelyi előnnyel érkeztek a csapatok. Lancz Barborának ezt még sikerült kiegyenlítenie, de ezt követően, hazai pályán, hazai büntető következett. Sajnos az utolsó másodpercekben erre is egy kapufa volt a válasz, akkor éppen Katona Flórától…..
A harmadik felkészülési találkozóján egy gólos vereséget szenvedett tehát az MKC, de sok szempontból ez volt az eddig leghasznosabb gyakorló mérkőzése. 

Az MKC 2020/21-es idényének őszi fordulói:
 • 1. forduló: Debrecen-MKC
 • 2. forduló: MKC-FTC
 • 3. forduló: MTK-MKC
 • 4. forduló: MKC-Vác
 • 5. forduló: Alba-MKC
 • 6. forduló: Kisvárda-MKC
 • 7. forduló: MKC-Békéscsaba
 • 8. forduló: Érd-MKC
 • 9. forduló: MKC-Szombathely
 • 10. forduló: Dunaújváros-MKC
 • 11. forduló: MKC-Siófok
 • 12. forduló: NEKA-SZISE-MKC
 • 13. forduló: MKC-ETO

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda