BAJNOKI RAJT DEBRECENBEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.03.
A kétszeres magyar bajnok és EHF kupagyőztes, valamint ötszörös magyar kupagyőztes DVSC-Schaeffler az előző, félbeszakadt bajnokság negyedik helyén zárt. Ez nem is igazi meglepetés a kézilabda szurkolók, szakemberek számára, mert debreceni gárdát minden évben esélyesnek tartják arra, hogy közvetlenül a három sztárcsapat, az ETO, az FTC és a Siófok mögött végezzen.

Különösen hazai környezetben tartják erőteljesnek a Debrecenben rendkívül népszerű kézilabda csapatot. Igaz, hogy Hódos Imre Sportcsarnok felújítása miatt, most a szomszédos Főnix csarnokban kerül majd sor a mérkőzésre, de ez a helyszín sem ismeretlen a DVSC számára. A szeptember 04. pénteken 18 órakor kezdődő bajnoki találkozóra, a hazai csapat szempontjából, két nap híján, fél éves szünet után kerül majd a sor. Nem véletlen tehát, hogy ezt emelte ki a debreceni honlapon, a mérkőzés előtti nyilatkozatában Vantara-Kelemen Éva a DVSC csapatkapitánya:
- „Nagyon hosszú volt ez a fél év tétmeccs nélkül, így a szokásosnál is nagyobb izgalommal várjuk az első bajnokit. Kemény volt a felkészülés, de ez természetes és úgy érzem a nyáron érkezett játékosok beilleszkedése is remekül ment.” 


Az említett új igazolások közül elsőként kell említeni az FTC-ből, Debrecenbe kilenc év után visszatért irányítót, Hornyák Dórát. A Békéscsabáról érkező rendkívül gólerős, szerb válogatott irányító-átlövő Aleksandra Vukajlovicot. A szintén az FTC-ből igazolt junior világbajnok jobbszélsőt Bánfai Kirát és a két kapust, a német válogatott Ann-Cathrin Giegerich-et a Thüringer VC-ból és Csapó Kyrát, aki legutóbb Dunaújvárosban védett. Nekik kell tehát pótolni a tavalyi csapatból távozott kapusokat Triffa Ágnest és Oguntoye Viktóriát, valamint a rutinos Bulath Anitát, Karnik Szabinát és a pályafutását befejező Varsányi Nórát. 

A DVSC-Schaeffler 2020/2021-es játékos kerete és mezszámai: 
Kapusok: 12. Torda Vanessa, 16. Ann-Cathrin Giegerich (német), 93. Csapó Kyra 
Szélsők: 17. Vantara-Kelemen Éva, 25. Csernyánszki Liliána, 28. Bánfai Kíra, 71. Petrus Mirtill, 72. Arany Rebeka 
Irányítók: Sápi Boglárka, 38. Vámos Petra, 92. Hornyák Dóra, 62. Sápi Gréta 
Beállók: 13. Tóvizi Petra, 18. Bordás Réka, 31. Török Lilly 
Átlövők: 7. Aleksandra Vukajlovic (szerb), 8. Poczetnyik Luca, 22. Elke Karsten (argentín), 33. Kovács Anna, 77. Panyi Krisztina, 80. Jelena Despotovic (montenegrói) 
Edző: Köstner Vilmos 

A DVSC külföldi játékosai valamennyien válogatott kézilabdázók, ahogyan Kovács Anna, Tóvizi Petra és a Vámos Petra is stabil magyar válogatott játékos. Egyetlen csapat számára sem könnyű feladat tehát Debrecenben elkezdeni a bajnokságot, amire Gyurka János az MKC edzője is felhívta figyelmet. 
Semmiképpen sem nevezhető könnyűnek a sorsolásunk, hiszen Debrecenben kezdünk és ezt követően is olyan erős csapatok következnek, mint az FTC, az MTK és a Vác.  Az első fordulók után pontos képet fogunk tehát kapni arról, hogy jelenleg hol tartunk, hogy sikerült a felkészülésünk. Az edzőmérkőzéseken vegyes képet mutattunk volt, amikor vissza tudtuk adni az edzéseken gyakorolt elemeket, viszont akadt azonban olyan találkozó is, amikor ez nem sikerült. Az viszont egyértelmű, hogy az otthonában nagyon hatékony, sokat és gyorsan futó DVSC ellen, a hazai Siófok elleni felkészülési találkozón látott teljesítményre lesz szükség. Azzal a koncentrált, a védekezésben szervezett, a támadásokban pedig pontos játékkal, egy kimondottan élvezetes, ki-ki mérkőzést tudunk majd játszani a Főnix csarnokban. Bizakodó vagyok, de reálisan nézve az esélyeket tudom, hogy egy sikerhez szinte tökéletesen kell alkalmaznunk majd azt a játékrendszert, amit tanultunk, valamint nekem is hiba nélkül kell irányítanom a csapatot. 

A Debrecen nyári felkészülési találkozóinak eredményei:
DVSC-Schaeffler - Békéscsabai ENKSE  39 - 20 
DVSC-Schaeffler - FTC-Rail Cargo Hungaria  29 - 31  (Balatonboglár) 
DVSC-Schaeffler - Győri Audi ETO KC  24 - 42  (Balatonboglár) 
DVSC-Schaeffler - Dunaújvárosi KKA  33 - 24 (Balatonboglár) 
DVSC-Schaeffler - MTK Budapest  36 - 34 
Kisvárda Master Good SE - DVSC-Schaeffler  22 - 27 
FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC-Schaeffler  30 - 25 
DVSC-Schaeffler - Váci NKSE  42 - 33 
Debrecen: Giegerich - Bánfai 1, Kovács Anna 5 (1), Tóvizi 2, Deszpotovics 6, Vámos P. 6, Vantara-Kelemen 2. Csere: Csapó Kyra, Torda V. (kapusok), Arany 4, Hornyák D. 7 (2), Bordás 1, Petrus 1, Vukajlovics 5 (1), Panyi A., Csernyánszki L. 2 (1).


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök