BAJNOKOK LIGÁJA SZINTEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.31.
Megyei mérkőzés helyszíne lesz 2023 február 01-én 18.00 órakor az UFM Aréna, ahol a Motherson-Mosonmagyaróvár a Győri Audi ETO KC csapatát fogadja. A bajnoki listavezető látogat Mosonmagyaróvárra, ahol a hazai szurkolók abban bíznak, hogy az előző évekhez hasonló színvonalas mérkőzést játszanak majd a csapatok.


A következő három hét meghatározó lesz az életünkben, a munkánkban és a megítélésünkben - nyilatkozta Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője. - Ezért nagyon örülök annak, hogy teljes a keretünk, Ines Ivancok combizom húzódása is rendbejött, így minden játékosunkra számíthatok. Nagyon kemény időszak elé nézünk, igazán rangos ellenfelekkel fogunk találkozni, amelynek az első megmérettetése a szerdai ETO elleni bajnoki találkozó. Tisztában vagyunk azzal, hogy minden klubnak lehetnek nehézségei, de mi most a Győri Audi ETO KC csapatával, fogunk találkozni, amelyben világklasszis kézilabdázók szerepelnek. Meg fogjuk tisztelni őket azzal, hogy a legjobbunkat fogjuk nyújtani és abban is biztos vagyok, hogy zöld-fehérek profi mentalitású kézilabdázói is erre fognak törekedni. Bajnokok Ligája sebességen kell megoldanunk a védekezést, így kell kizárnunk a technikai hibákat és jó döntéseket kell hoznunk a támadásaink során. Ugyanez lesz a feladatunk a hétvégén is az Európa-Ligában, hiszen a dán Ikast Handbold hasonló szintet képvisel. Az a legfontosabb tehát, hogy egy jó mérkőzést játszunk szerdán, sok pozitívumot éljünk meg, amelyek megerősítenek bennünket.  

Az előző idény minkét bajnoki mérkőzésén győri siker született, az UFM Arénában fölényesebben győztek a vendégek, az Audi Arénában viszont nagyon szoros lett a végeredmény. Igazán örülhettünk tehát annak, hogy a tavaly tavaszi Győri Audi ETO KC - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki találkozót a Televízió is közvetítette, mert ekkor az MKC messze túllépte a jó edzőpartner, a szimpatikus vesztes szerepét.  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC  22 - 29  (13 - 15)  
NB I. bajnoki mérkőzés 9. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1.100 néző   
2021 november 10. szerda 19.15 óra  

Győri Audi ETO KC - Motherson-Mosonmagyaróvár  35 - 33  (15 - 14)  
NB I. bajnoki mérkőzés 21. forduló - Győr, Audi Aréna, 2.000 néző  
2022 április 07. csütörtök 18.30 óra  

A győriek a 2022/2023-as idényben is megcélozták a triplázást, tehát a Bajnokok Ligája, a magyar bajnoki és kupagyőzelmet. Tőlük szokatlan módon azonban a nemzetközi sorozat csoportkörében kétszer kikaptak a francia Metz ellen és vereséget szenvedtek a román Rapid Bukarest otthonában. Az NB I- es bajnokság hetedik fordulójában pedig a Ferencváros 32 - 26 arányban tudott győzni ellenük a népligeti rangadón. 
Ezek a szépségfoltok az ETO idei teljesítményében, de közben olyan eredményeket is jegyeznek, mint a 2023. január 14.-én elért sikerük, amellyel ők lettek az első csapat, amely elérte a bűvös kétszáz győzelmet jelentő álomhatárt a Bajnokok Ligája történetében. Győrben mozgalmasok a napok, a hetek, mert a jövőt is építik, így már megállapodtak a klub nyáron megüresedő vezetőedzői posztjára a dán Ulrik Kirkely-vel. Biztossá vált az is, hogy a belső posztok mindegyikén bevethető brazil Bruna de Paula is csatlakozik a kerethez 2023 nyarától, valamint várható a 26 éves norvég válogatott jobbszélső Emilie Hovden érkezése is. Megújította a szerződését Estelle Nze Minko, Yvett Broch, Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória és a szülését követően ismét edzésbe állt Jelena Despotovic. Viszont hat év után távozik majd Anne Mette Hansen és a most gyereket váró Veronica Kristiansen is szünetelteti a pályafutását. 

A Győri Audi ETO KC 2022/2023-as játékos kerete és mezszámai:
Kapusok: 16. Silje Solberg (norvég), 19. Győri Alexa, 89. Sandra Toft (dán) 
Szélsők: 6. Schatzl Nadine, 22. Győri-Lukács Viktória, 23. Fodor Csenge, 48. Faluvégi Dorottya 
Irányítók. 15. Stine Oftedal (norvég), 27. Estelle Nze Minko (francia), 81. Farkas Júlia
Beállók. 5. Linn Blohm (svéd), 7. Kari Brattset Dale (norvég), 31. Yvett Broch (holland) 
Átlövők: 2. Line Haugsted (dán), 4. Ogonovszky Eszter, 8. Anne Mette Hansen (dán), 9. Ana Gros (szlovén), 11. Ryu Eun Hee (dél-koreai), 21. Veronica Kristiansen (norvég), 80. Jelena Despotovic (montenegrói) 
Vezetőedző: Ambros Martin (spanyol)Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó