BALKEZES ERŐSÍTÉSEK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.06.08.
Két új játékos érkezett a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatához, a 24 esztendős montenegrói Tanja Asanin és az egy évvel fiatalabb szerb Ana Kojic. A jobbátlövő Asanin és a jobbszélső Kojic is két éves szerződést kötött a mosonmagyaróvári klubbal, ahol ma sikeres orvosi vizsgálatokon és felméréseken vettek részt


Tanja Asanin
1996 november 05.-én született Montenegróban, ahol a szülővárosában Bijelo Polje-ban kezdett el kézilabdázni. Ezt követte a szintén RK Trebjesa, majd a legjobb montenegrói csapat a Buducsnoszt Podgorica. A jobbátlövő három évig szerepelt a huszonhétszeres jugoszláv, szerb és montenegrói bajnok csapatban, ahol a legjobb góllövők közé tartozott. A 2018/2019-es bajnokság előtt, a 182 cm magas és 80 kg súlyú játékos a Zork Jagodina gárdájába igazolt, ahol az idén szerb bajnoki címet szerzett, kupagyőztes lett, sőt a sorozat legértékesebb játékosának választották. Tanja Asanin rendszeresen szerepelt a nemzetközi kupamérkőzéseken, Bajnokok Ligája selejtezőkben, az Európa-Liga és a Challenge kupában. 

- Nagyon örülök annak, hogy a pályafutásomat a magyar bajnokságban folytathatom, ahol a Motherson-Mosonmagyaróvár fantasztikus eredményt ért el - nyilatkozta Tanja Asanin. -  Jól ismerem, mindig figyelem a magyar élvonal csapatait, eredményeit, hiszen itt olyan kiváló csapatok szerepelnek, mint a Ferencváros, a Győri Audi ETO, a Siófok vagy a Debrecen. Biztos vagyok abban, hogy Mosonmagyaróváron sokat fogok fejlődni, jobb játékos leszek, amiért mindent meg is fogok tenni. Tudom, hogy komoly lehetőség előtt állok, vannak céljaim, terveim, amelyeket meg is szeretnék valósítani az új csapatommal.

A 23 éves jobbszélső Ana Kojic a szerbiai Kalenic-ben született, 1997 október 04.- én. A hazájában a ZRK Knjaz Milos volt a nevelő egyesülete, ahonnan már gyerekként elkerült ZRK Izvor Bukovicka Banja gárdájához. A 163 cm magas és 54 kg súlyú jobbszélső Szerbiában egy bajnoki címet szerzett és háromszor volt kupagyőztes. Folyamatosan meghívást kapott a szerb utánpótlás válogatott csapatokba, így részt vett a legutóbbi spanyolországi junior Európa-bajnokságon. 2019-ben a kétszeres EHF kupagyőztes, Ljubljanai, huszonegyszeres szlovén bajnok RK Krim Mercator csapatába igazolt. A tavalyi bajnokságban pedig a török Kastamonu Belediyesi első számú jobbszélsője volt, ahol török bajnokságot és kupát nyert. Ana Kojic így komoly nemzetközi tapasztalatokat szerzett a csapataival a Bajnokok Ligájában és az EHF, azaz az Európa-Ligában. Lassan ugyanez lesz elmondható róla válogatott szinten is, hiszen tizenegy mérkőzésen, kilenc gólos a szerb nemzeti csapatban, amellyel részt vett a 2019-es Japánban rendezett világbajnokságon.

- Boldogon fogadtam el a mosonmagyaróvári ajánlatot, mert tudom, hogy ez a karrierem szempontjából remek lehetőség - mondta a szerződése aláírása után Ana Kojic. - A magyar élvonalbeli bajnokságot tartom ugyanis az egyik legerősebbnek, legjobbnak a világon, tehát öröm és megtiszteltetés lesz ebben szerepelni. Ráadásul az Motherson-Mosonmagyaróvár csapatával a nemzetközi mezőnyben is szerepelhetek ismét, ami szintén biztosíték a számomra a fejlődésre. Tudom, hogy milyen kimagasló eredményt ért el az MKC a 2020/2021-es idényben és hiszek abban, hogy ezt a következő bajnokságban is sikerül megközelíteni. Nagy várakozással állok tehát a feladatok, a mérkőzések elé, amelyekből szeretném igazán hasznosan kivenni a részem.