Bognár Róbert: "Be kell bizonyítanunk, hogy jobb csapat vagyunk!"

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.13.
Bognár Róbert az MKC vezetőedzője, heti rendszerességgel értékeli a csapatunk helyzetét a honlapunkon. Most a soron következő Eszterházy KESC elleni találkozó kapcsán kérdeztük, amely a bajnokság egyik fontos találkozója lesz a számunkra. Ezt a szakember is megerősítette, sőt a szombati mérkőzést, a tavalyi sorsdöntő NEKA elleni összecsapáshoz hasonlította.
"A helyzetünk valóban arra emlékeztet, mint amikor a NEKA elleni, a bajnoki címet eldöntő mérkőzésre készültünk. Akkor is, a számunkra megfelelő eredmény megszerzésére kellett törekednünk és most is ez a célunk. Ismét fel kell dolgoznunk tehát ezt a terhet és én biztos vagyok abban, hogy ezt meg is fogjuk oldani. Szombaton be kell bizonyítanunk, hogy jobb csapat vagyunk mint az Eszterházy KESC, tehát a bajnoki mérkőzésen, idegenben is le kell győznünk őket. A játékosaink pontosan tudják, hogy milyen jelentősége van ennek a találkozónak és én arra számítok, hogy a tapasztalatunk és a jobb egyéni képességeink segítségével, megszerezzük a két bajnoki pontot."

Két tulajdonképpen, a realitásoknak megfelelő vereséggel kezdte a szezont az MKC, amelyekből nyilvánvaló, hogy nehezebb építkezni. Mi az tehát amiben feltétlenül javulnunk kell szombaton?

"A vereséget valóban soha nem tervezi a csapat, de úgy érzem, hogy a Kisvárda és az FTC elleni találkozóinkat, fel tudtuk dolgozni. Egy kicsivel többet szerettünk volna kihozni ezekből a találkozókból, de azért csalódottságról sem beszélhetünk. Szombaton viszont bátrabban, felszabadultabban és okosabban kell kézilabdáznunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Lényegesen több helyzetet kell kialakítanunk és ezeket nagyon jó százalékban ki is kell használnunk. A sérülések miatt, a védekezésünkben több helyen pozíciókat kell cserélnünk, és így módosítanunk kell a felállásokat. Ezeket azonban begyakoroljuk és abban is biztos vagyok, hogy a sérültek közül is lesznek visszatérők. Jó látni a lányokon, hogy mindent elkövetnek azért, hogy játszani tudjanak szombaton Egerben."

A nyári felkészülés során kétszer is találkoztunk az egri csapattal, és az első két fordulóban az Eszterházy KESC is megmutatta, hogy masszív csapat.

"Debre Viktor munkája már jól érzékelhetően megmutatkozik az Eszterházy KESC teljesítményén. Fizikálisan tökéletesen rendben vannak és valóban nagyon lelkesen és különösen hazai pályán elszántan kézilabdáznak. A nyári felkészülési találkozókból tehát nem lehet kiindulni, viszont az egriek első két bajnoki találkozójának felvételét, alaposan kielemeztük már. Különösen figyelni fogunk a nagyon gólerős beálló Sári Barbara játékára, akivel a társai, rendre nagyon jó páros kapcsolatokat alakítanak ki. Az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődött Pados Mónika átlövésire is készülünk, mert az ő teljesítménye is meghatározó az egri csapatban. Nagyon komolyan vesszük ezt a találkozót, mert pontosan tudjuk, hogy a hazai csapat is az „életéért", azaz az élvonalbeli tagságért játszik a szombati bajnoki mérkőzésen."

ROKOB PÉTER
Következő mérkőzés:
NB I, 6. forduló
2019.10.18., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.