BEFEJEZŐDTEK A GYERMEK BAJNOKSÁGOK IS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.05.29.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club gyermek csapatai régiós tornák kereteiben belül versenyeztek a bajnokságaikban.
A legkisebbek sorozataiban az MKC, a Győri ETO KC és a Szombathelyi KKA több csapatával is rendszeresen megmérkőzött. Több komoly utánpótlással rendelkező város korosztályos gárdái is az ellenfelei voltak, így fiataljaink többször találkoztak Ajka, Bük, Körmend, Tapolca, Sárvár és a Veszprémben működő Éles József Kézilabda Iskola csapataival.

Kránitz János edző három gyermekcsapatunk, az MKC tizenegy -, tizenkét -, és tizenhárom éves korosztályáról készített egy beszámolót. Több olyan játékosunk nevét is megemlítette, akik nagyon sokat fejlődtek ebben az évben. Mosonmagyaróváron öt éve indult el a saját utánpótlás képzése és ma már több korosztályban is vannak ígéretes tehetségeink.

Az U11 -es sorozatban, a 2008/2009-es születésű kislányok szerepeltek és a csoportot Farkas Veronika irányította. Ebben a csapatban Tolnai Fanni egész évben kimagasló teljesítményt nyújtott, de nagyon ügyesen kézilabdázta a Csáki testvérek, Anna és Viola, valamint Mogyorósi Csenge is.

Az egy évvel idősebbek között, hat alkalommal is megmérkőztünk a Szombathelyi Kézilabda Akadémia nagyon erős csapatával, így a tíz győzelemből és ugyanennyi vereségből álló mérlegünk is megfelelőnek mondható. Minden játékosunkat dicséret illeti tehát, de a nagyon tehetséges Tolnai Fanni és Lengyel Zsófia eredményes játéka ebben a bajnokságban is meghatározó volt. Ezek a gyerekek először versenyeztek ilyen erős mezőnyben, ahol megérezték a „tétmérkőzések” súlyát.

A 2006/2007-es korosztályú U13-as gárdát alapvetően Vura József készítette fel, hiszen ők már a tizennégy éves csapatunk edzéseire jártak. Szerdánként azonban Kránitz Jánossal gyakoroltak és a bajnoki találkozókon is ő irányította őket. A húsz találkozónkból, tizenhármat sikerült megnyernünk. Arra pedig különösen büszkék lehetünk, hogy az utolsó tizenkét találkozónk után, tizenegyszer győztesen jöhettünk le a pályáról. Bertalan Nadin, Bíró Luca, Buga Réka és Lengyel Zsófia játékát érdemes kiemelni. Rajtuk kívül pedig külön dicséret illeti a két 2007-es születésű játékosunkat, Schuttovits Kamillát és a kapus Zentai Csengét.

Kránitz János: - Nagyon hosszú évek óta foglalkozom már kézilabda utánpótlással, de a számomra még így is sok tanulsággal szolgált az év. A lehetőségeinket nyilvánvalóan nem lehet összehasonlítani a győriek vagy a szombathelyiek rendszerével, ezért a létszámot és a kiválasztást illetően nagyon figyelmesnek kell lennünk. Az egész éves munkám során nagyon sok segítséget kaptam a gyermekek szüleitől, amit ezen az oldalon is szeretnék megköszönni!
Következő mérkőzés:
NB I, 6. forduló
2019.10.18., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.