BELSŐ ÉRTÉKEK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.04.03.
A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata Vácra utazik szombaton, ahol televíziós mérkőzésen találkozik majd a hazai csapattal. A bajnokság egyik legfiatalabb gárdája lesz az ellenfél, amely azonban rendkívül összeszokott, mivel évek óta együtt van a keretük. Gyurka János tanítványai nehéz feladatra készülnek tehát, az edző pedig meg is fogalmazta, hogy mi szükséges ennek a megvalósításához


-
Egy nagyon stabil, jó formában lévő csapat lesz az ellenfelünk, amely most szerencsésebb időszakot tudhat maga mögött a pandémia szempontjából is - mondta a mérkőzés felvezetésként Gyurka János az MKC edzője. - A váci csapat amúgy is az igazán kellemetlen ellenfelek közé tartozik, hiszen összeszokott csapat, technikailag képzett játékosokkal, akik nagyon kevés hibával vezetik végig a támadásaikat. A védekezésükben is szokatlan, hogy már egészen magasan, a kilences környéken elkezdik a védőmunkát, amivel rendre elbizonytalanítják az ellenfeleiket. Biztosak vagyunk abban, hogy a mérkőzése elejétől dominálni akarnak majd, játszani a saját játékukat, amellyel az elmúlt fordulókban rendre sikeresek is bajnokságban. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk tehát, amit azonban én nem tartok lehetetlennek. 
Igaz mi most komoly hátrányban vagyunk, mert továbbra is vannak hiányzóink, hiszen a keddi keretünkhöz csak Simona Szarková tud csatlakozni. A héten edzettünk, edzünk folyamatosan, felkészülünk most is mindig, megvan a stratégiánk is arra, hogy hogyan lehetünk sikeresek. A keddi találkozó azonban megmutatta, hogy a játékunk gyorsasága, dinamikája megkopott, kicsit statikusak lettünk, nehezen tudjuk felvenni a versenytempót. Így aligha a taktikai táblára felírt dolgok fogják majd eldönteni a sorsunkat. Sokkal nagyobb szerepe lesz annak, hogy mennyire tudunk, majd ha kell fogcsikorgatva küzdeni, hogyan tudjuk majd alkalmazni a belső értékeinket. Kár lenne tagadni, hogy mindenkit megviselt a keddi vereség, hiszen ebben a szakaszban már komoly tétek jellemzik a találkozókat. Tudjuk, hogy a szombat mérkőzés eredmény is befolyásolhatja akár a helyezéseket is, de ha azt látom, hogy mindent megtett a csapat Vácon, akkor én elégedett leszek.


Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.