Bemutatjuk a Siófokot

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.01.01.
Az újév második napján, a magyar női kézilabda bajnokság legkiszámíthatatlanabb csapatának otthonában lép pályára az MKC.
A Siófok gárdája ugyanis most vasárnap is egy, a saját bevallásuk szerint is vereséggel felérő döntetlent játszott hazai pályán az MTK Budapest ellen. A Balaton partiak az EHF Kupa sorozatban remek játékkal a csoportkörbe jutottak, viszont a Magyar Kupában elbúcsúztatta őket a Dunaújvárosi KKA gárdája. Ellentmondásos tehát a Siófok szereplése és ezt jól érzékelteti a csapat eddig lejátszott tíz bajnoki találkozójának eredmény sora is.

1. forduló       Siófok – Debreceni VSC                      35 – 18
2. forduló       Dunaújvárosi Kohász KA – Siófok     20 – 26
3. forduló       Siófok – GVM Europe-Vác                   28 – 29
4. forduló       Siófok – Érd                                           34 – 22
5. forduló       Békéscsaba – Siófok                           25 – 30
6. forduló       Eszterházy ESC – Siófok                     11 – 31
7. forduló       Siófok – Győri Audi ETO KC                26 – 35
8. forduló       Kisvárda – Siófok                                 22 – 27
9. forduló       Siófok – Ferencvárosi TC                    28 – 31
10. forduló      Siófok – MTK Budapest                      22 – 22

5. Siófok KC   10 mérkőzés   6          1          3          287 – 235        13 pont
Forrás: www.siofokkc.hu

A siófoki csapat a tavalyi bajnokság végén is az ötödik helyen zárt, de az idén ennél lényegesen jobb helyezést jelöltek meg célként. Az eddig is nagyon erős játékos keretüket ugyanis a nyáron ismét válogatott kézilabdázókkal erősítettek meg. A szakmai munkát pedig egy igaz sztáredzőre, az 53 éves norvég Tor Odvar Moen – re bízták, aki először dolgozik külföldön. Moen huszonegy évén át dolgozott a Larvik HK csapatánál és 14 norvég bajnoki, 11 norvég kupa valamint Kupagyőztesek Európa Kupa győzelem mellett 2011 – ben az EHF Bajnokok Ligáját is elhódította a norvég csapatával.

A magyarországi munkájában azonban eddig csak az EHF Kupa szerepléssel lehet elégedett, ahol a 2. selejtező körben a GVM Europe-Vác csapatát búcsúztatták kettős győzelemmel. Ezután az orosz Lada Togliatti gárdája következett és az oroszországi négy gólos vereség után, egy remek játékkal, 37 – 26 arányban megnyert visszavágó mérkőzés. Összesítésben így 63 – 58 – as eredménnyel jutott a csoportkörbe, a klub története során az első alkalommal a Siófok gárdája. A csoportkör hat mérkőzését pedig a következő 36 nap alatt fogják lejátszani a német Metzingen, a svéd Savehof és a dán Herning-Ikast csapataival. Ezt a sorozatot január 5. – én már meg is kezdik, és ezért kerül sor, egy nappal hamarabb és a pályaválasztói jog felcserélésével, az ellenünk sorra kerülő bajnoki találkozóra.
Forrás: www.siofokkc.hu

A szakemberek szerint a Siófok mostani játékos kerete akár az EHF Kupa végső győzelmére is alkalmas. Ezzel az állítással pedig nem is nagyon lehet vitatkozni, végig nézve a Balaton parti csapat névsorát, ahol szinte mindegyik külföldi játékos válogatott kézilabdázó.

Kapusok: 12. Silje Solberg (norvég), 16. Denisa Dedu (román)
Jobb szélsők: 8. Simone Böhme (dán), 23. Such Nelli
Jobb átlövők: 5. Melinda Geiger (román), 10. Takács Eszter, 21. Mazák-Németh Csilla,
88. Andela Janjusevic (szerb), 99. Mireya Gonzalez (spanyol)
Beállók: 6. Asma Elghaoui, 17. Katarina Jezic (horvát), 20. Joanna Drabik (lengyel) Irányítók: 27. Estelle Nze Minko (francia), 71. Tatjana Khmyrova (orosz)
Balátlövök: 22. Gabriela Perianu (román), 32. Andrea Kobetic (horvát), 37. Barkóczi Dorina
Balszélsők: 13. Camille Aoustin (francia), 47. Sárosi Nanetta
Forrás: www.siofokkc.hu

A Siófok keretéből nyolc játékos szerepelt a decemberi kontinens viadalon és tunéziai születésű, de már magyar válogatott beálló Asma Elghaoui is csak az utolsó rostán maradt le az Európa-bajnokságról. A két másik beálló, Joanna Drabik a lengyel, Katarina Jezic a horvát válogatottban játszott. Denisa Dedu, Melinda Geiger és Gabriela Perianu az éremről igaz lemaradó, de így is várakozáson felül szereplő román válogatottat erősítette.

A norvég Silje Solberg, 40 százalékos mutatóval a torna legjobb kapusa volt és Mireya Gonzalez is meghatározó játékos volt a spanyol nemzeti csapatban. Az EB győztes házigazdák egyik legjobbja pedig az irányító Estelle Nze Minko volt, aki a 2017 – es világbajnoki aranyérméhez most egy EB aranyat is szerzett. Minko volt a kontinens bajnokság leghatékonyabb kézilabdázója, hiszen a 38 akció gólját, mindössze 46 kísérletből szerezte meg.
Forrás: www.siofokkc.hu

Többen nagyon pozitív élményekkel tértek tehát vissza a siófoki csapathoz, amelynek az itthon maradt tagjai a Győri Audi ETO KC – vel tartottak közös edzéseket az EB ideje alatt. A Siófok negyven nap után, december 27. – től edzenek ismét teljes kerettel és így játszották le a már említett, számukra csalódást jelentő MTK elleni hazai bajnoki találkozót. A legjobb teljesítményt a horvát válogatottból kimaradó Andrea Kobetic nyújtotta, aki kilenc gólt szerzett és így jelenleg 71 találttal a második helyen áll a magyar góllövő listán. A siófoki csapatnak azonban nem ment az év utolsó mérkőzésén, mert az egész találkozó során egyszer sem tudtak vezetni, sőt a szünetben az MTK Budapestnek öt gólos volt az előnye.

Az tehát egészen biztos, hogy a Siófok ki akarja majd köszörülni ezt az újabb hazai bajnoki találkozón esett csorbát. Egy nagyon összeszedett és bizonyítani akaró hazai csapatra számíthatunk tehát, amelyik ki akarja engesztelni a szurkolóit. Vélhetően az önbizalmukat is ellenünk akarják majd helyre állítani és így maximális odafigyeléssel kézilabdáznak majd. Ezt azonban el kell fogadnunk és úgy kézilabdáznunk, hogy magunkat építsük a számunkra is kiemelten fontos bajnoki találkozók előtt.
Forrás: www.siofokkc.hu
Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B