BEMUTATJUK AZ ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – SARA VUKCEVIC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.21.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubhoz nyáron érkező új játékosok közül, most Sara Vukcevic- el beszélgettünk. Vele azonban, a bemutatkozáson kívül, már a bajnoki mérkőzéseink tapasztalatairól és a péntek esti MTK Budapest elleni találkozóról is szót ejtettünk.
Szinte tökéletesen tudsz már magyarul, ami igazán elismerés méltó, hiszen köztudottan nem könnyű megtanulni a nyelvünket. Hogyan sikerült ez neked?

Azt gondolom, hogy van érzékem a nyelvekhez és elég kommunikatívnak is tartom magam. Törekedtem tehát arra, hogy megtanuljak magyarul is, és ebben nagyon sokat segítettek a csapatársaim Magyarországon. Néha igaz, nem könnyű a gyors fordítás az angol, a magyar, az olasz és a szerb nyelvek között, de örülök, hogy tudok a csapatnak segíteni az edzéseken és mérkőzéseken.

Elég változatos volt eddig a pályafutásod, hiszen több országban is megfordultál már, Hogyan alakult ez eddig?

Podgoricában születtem, így egyértelmű volt, hogy a Buducnost - ban kezdtem el kézilabdázni, tizenhárom éve koromban. Szépen végig is jártam ott az utánpótlás korosztályokat, és eljutottam a felnőtt csapatig. Tagja voltam a 2010 - ben, Dél - Koreában világbajnoki címet szerzett junior válogatottnak és két évvel később játszottam az EB győztes montenegrói felnőtt válogatottban. A nevelő egyesültem felnőtt csapatában azonban keveset játszottam és ezért 2011 - ben Magyarországra igazoltam. Itt az Érd csapatában kézilabdáztam két évig, majd elsősorban Uros Bregar, a szlovén vezetőedző személye miatt, Vácon folytattam a játékot. Ott is két évet töltöttem és minkét gárdában nagyon sokat fejlődtem, és jól is éreztem magam. 2016 - ban viszont elfogadtam a Valcea ajánlatot és így a tavalyi szezonban Romániában is játszottam. Talán ebből a felsorolásból is kiderül, hogy kedvelem a kihívásokat és szívesen próbálom ki magam, egy új környezetben.

A nyáron visszatértél Magyarországra és elfogadtad az MKC ajánlatát. Milyenek az eddig tapasztalataid a csapatról, a bajnokságról és a városról?

Szívesen jöttem vissza Magyarországra, mert a számomra ez olyan mintha haza érkeztem volna. Mosonmagyaróvár pedig egy nagyon kedves város, amit egyre jobban meg is ismerek, hiszen a csau - csau kutyámmal Simba - val sokat sétálunk. Így a szurkolókkal is sűrűn találkozom, akik itt az MKC nyolcadik játékosának számítanak, hiszen rengeteget segítenek nekünk a mérkőzéseken. Szükségünk is van erre, mert szeretnénk stabilizálni a helyünket, a nagyon erős magyar élvonalbeli bajnokságban. Jó úton is járunk ehhez a csapattal, de elsősorban a támadó játékunkban, még sokat kell fejlődnünk. Hatékonyabban kell kézilabdáznunk, tehát több gólt kell szereznünk a bajnoki találkozóinkon. Az első negyedórát leszámítva, az egri mérkőzésen már jobbak is voltunk támadásban, és ezzel két nagyon fontos bajnoki pontot szereztünk.

Az MTK Budapest ellen pedig egy igazi rangadó következik pénteken este. Kedveled az ilyen, komoly téttel bíró mérkőzéseket?

Igen, én szeretek az olyan találkozókon játszani, ahol forró szívvel, de közben hideg fejjel kell kézilabdázni. Az MTK Budapest csapatában vannak nagyon jó lövők, és ezért nekünk kiemelten kell figyelnünk a védekezésünkre. Ebben pedig nekem is nagyon komoly szerepem lesz és arra is felkészülök, hogy a támadásokban is segíteni tudjam a játékos társaimat. Nagyon nagy csatára számítok pénteken este, de biztos vagyok abban, hogy hazai környezetben, a szurkolóink támogatásával, le tudjuk győzni a budapesti csapatot. Akkor pedig, a négy mérkőzésen megszerzett, négy bajnoki ponttal, már nyugodtabban várhatjuk a bajnokság középső szakaszát.

A pályán egy igazi harcos vagy, miközben a magán életben egy igazán kedves, mosolygós embert ismertünk meg a személyedben. Hogyan tudod összeegyeztetni ezt?

Egyelőre a kézilabdázás tölti ki az életemet és ez mindaddig így is lesz, amíg a játék száz százalékban örömet ad. A keménységet pedig megköveteli ez a sportág, és egyelőre még ezt is bírom. Szokták néha viccesen azt mondani, hogy a nő olyan, mint a bor, tehát annál jobb, minél öregebb. Egy kicsit én is így vagyok most ezzel, de azért már gondolkozunk a párommal, a szintén kézilabdázó, szerb - magyar állampolgárságú Marko Vasic - al, a jövőn és a család alapításon.
A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG FELFÜGGESZTETTE A VERSENYEIT!

Megértéseteket köszönjük!

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda