BÍZIK RÉKA ELLENFÉLKÉNT – PÉNTEKen az Érd következik

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.08.
A székesfehérvári nemzetközi négyes torna első mérkőzésén az Érd és az Alba élvonalbeli csapatai mérkőztek meg egymással. Az első félidő döntetlen eredménye után, a második harminc percben az Érd állva hagyta a hazai csapatot és magabiztosan győzött. Alba Fehérvár KC – Érd 21-33 (12-12)
Alba: Attingré, Györkös (kapusok), Mendy 4, Zazai 4, Rózsás 3, Walfisch 3 (2), Sztankovics 2, Temes 2, Pelczéder 1, Piller 1, Szarka 1, Boldizsár, Moutsogianni, Töpfner, Vukcevic. Vezetőedző: Deli Rita.

Érd: Foggea, Janurik (kapusok), Nascimeto 8 (3), Schatzl 5, Szabó 4, Kiss N. 3, Tóth 3, Jerabkova 2, Kovacevic 2, Lavko 2, Bízik 1, Kisfaludy 1, Kiss D. 1, Termány 1, Csáki, Gávai. Vezetőedző: Szabó Edina.

Kiállítások: 4 perc illetve, 10 perc
Hétméteresek: 2/3 illetve, 3/4

Jubileumi évre készül az Érd női kézilabda csapata, hiszen ez lesz a tizedik évük a legmagasabb osztályban, az NB I – ben. A nyáron a játékos keretüket is megerősítették és a szakmai stáb is kibővült a korábbi izlandi válogatott Ragnar Oscarsson erőnléti edzővel és a francia Sebastien Gardillou szakmai konzulenssel. Rácz Marianne a klub sportigazgatója pedig a napokban azt is bejelentette, hogy egy éves együttműködési szerződést kötöttek a Moyra-Budaörs Handball csapatával, amely sokat segíthet a fiatal játékosiak fejlődésének szempontjából.


Az elmúlt két bajnoki év gólkirálynője viszont az idén nem áll a csapat rendelkezésére, mert Katarina Krpez-Slezák anyai örömök elé néz és ezért egy évre felfüggeszti a játékos karrierjét. A szerb jobbszélső pótlására azonban sikerült megszerezniük a brazil világbajnok Alexandra do Nascimentót, akit 2012 – ben a világ legjobb játékosának választottak és az elmúlt években is remekelt az Alba csapatában. A bal szélre szerződtették, a szlovák válogatott Bízik Rékát, akit a mosonmagyaróvári szurkolóknak nem kell bemutatni. Átlövőként is egy tapasztalt, az NB I – ben kiváló idényeket produkáló kézilabdázót szerződtettek, hiszen Termány Rita rendkívül gólerős volt az MTK Budapest csapatában.

Az utánpótlásból pedig felkerült az NB I – es kerethez két tehetséges fiatal kézilabdázó, a beálló Kiss Dorottya Zsófia és a jobbszélső Csáki Lilla. Az érdi csapat eddig két felkészülési mérkőzést játszott és ezek közül az elsőn, még korántsem teljes csapattak kapott ki 30 – 24 arányban Dél – Korea válogatottjától.

Ezt követően viszont két góllal legyőzték a Dunaújvárosi KKA gárdáját és a 25 – 23 – ra végződött edzőmérkőzésen már szinte mindenkire számíthatott Szabó Edina vezetőedző. A székesfehérvári tornát követően, a saját rendezésű Érdi Kupa lesz a felkészülésük következő állomása.


Az Érd 2019 / 2020 – as játékos kerete:
Kapusok: Julie Foggea, Janurik Kinga
Jobbszélsők: Csáki Lilla, Király Réka, Alexandra do Nascimento
Jobbátlövők: Jelena Lavko, Kiss Nikolett
Iránytó: Tóth Gabriella
Beállók: Kisfaludy Anett, Kiss Dorottya Zsófia, Simon Armilla, Szabó Laura
Balátlövők: Markéta Jerábková, Jovana Kovacevic, Landi Gabriella, Termány Rita
Balszélsők: Bízik Réka, dr. Gávai Szonja, Schatzl Natalie
Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.