BÍZTATÓ ELSŐ, GYENGÉBB MÁSODIK FÉLIDŐ UTÁN, VERESÉG NANTES-BAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.14.
Az Európa-Liga csoportkör második találkozóján bátran kezdett és az első félidőben remekül tartotta magát a Motherson-Mosonmagyaróvár Franciaországban. Sajnos a második játékrészben a Neptunes De Nantes fokozatosan növelni tudta az előnyét, így végül magabiztos győzelmet aratott a támadásban jobban teljesítő mosonmagyaróvári csapat ellen.

Neptunes De Nantes - Motherson-Mosonmagyaróvár 36 - 29 (18 - 15) 
Európa-Liga B. csoport második mérkőzés – Nantes, Palais des Sports de Beaulieu, 400 néző 
2023 január 14. szombat 20.00 óra 
Vezette: Yves Schols (Hollandia) - Stephen Martens (Belgium) 


Nantes: PLACZEK - Dupuis 3, FINSTAD BERGUM 4, Grandveau 2, ONDONO 6, LAGERQUIST 4, HAGMAN 8 (2). 
Csere: André (kapus), Strömberg 2, AHANDA 4, Ardouin 2, Cossou 1. 
Edző: Helle Thomsen  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Mihály, Albek 3, Tóth E. 3 (1), PÁSZTOR 4, Ivancok 5, Stranigg Zs. 1. 
Csere: MISTINA (kapus), LANCZ 10 (4), Faragó, Kovács P. 1, Tóth N. 2, Csire, Sztankovics, Bardi, Tóth G.  
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc (piros lap: Tóth Eszter 12. perc)  
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5 

Két gyors góllal kezdett a Motherson-Mosonmagyaróvár a Neptunes De Nantes ellen, ezzel kicsit meg is lepve a hazai csapatot. Ines Ivancok és Tóth Eszter is duplázott, így a franciák csak a hetedik percben tudtak először vezetni. 
Az MKC csapatkapitánya remekül kezdte tehát találkozót, így komoly veszteséget jelentett, hogy a 12. percben egy szándékosnak aligha nevezhető szabálytalanság miatt piros lapot kapott. Mindkét oldalon a támadójáték működött jobban, sok volt a gól, így Gyurka János először időkéréssel, majd kapuscserével próbálta javítani a védekezést. Mistina Kitty bravúrokkal érkezett, a Nantes nem tudta növelni az előnyét, sőt többször az egyenlítésért is támadhatott az MKC. 
Erős volt a tempó, sokat futottak a csapatok, próbálták gyorsan befejezni a támadásaikat, ezért látványos volt a játék. Az MKC remekül tartotta magát, ami azért volt kiemelten fontos, mert ebben a csoportban kiemelt jelentősége lehet az egymás elleni eredményüknek. Helle Thomsen nem is adott pihenőidőt az alapjátékosainak, miközben Gyurka János csapatában a csereként beálló kézilabdázók is gyorsan felvették a ritmust. Ezért volt sajnálatos, hogy a félidő végül háromgólos francia vezetéssel zárult, mert ez nem tükrözte reálisan a első harminc perc játékát. 

A szünet után viszont a Nantes kezdett jobban, ötre növelte az előnyét, de az MKC Lancz Barbora duplájával ismét felzárkózott. Sok gondot okozott a francia válogatott beálló Oriane Ondono semlegesítése, akit rendre jól játszottak meg a társai.  Feljavult a hazaiak védekezése is, ami mögött jól védett a lengyel válogatott kapus Adrianna Placzek. Nehezen tudott tehát gólt szerezni az MKC, így szépen fokozatosan nőtt a Neptunes de Nantes előnye. Gyurka János időt is kért, de ebben a periódusban a svéd válogatott szélső Nathalie Hagman is nagyon elkapta a fonalat, egy triplával jelezve, hogy a világ egyik legjobbja  posztján. 
Az MKC csapatából a nagyon bátran vállalkozó, a büntetőket is magabiztosan értékesítő Lancz Barborát lehetett kiemelni. Becsülettel küzdött, ment előre az egész csapat, dicséretes, hogy megpróbálta a saját, gyors játékát játszani. A rendkívül keveset cserélő Nantes azonban türelmesen pergette le az utolsó perceket, esélyt sem adva az MKC-nak egy esetleges felzárkózásra. 
A második félidőben megmutatta a Neptunes de Nantes, hogy kiváló csapat, rendkívül tapasztalt, képzett játékosai vannak. A győzelmük jogosságához nem is férhet kétség, mert a Motherson-Mosonmagyaróvár most csak a találkozó első felében tudta tartani velük a lépést.  

Gyurka János: - Hullámzó volt a játékunk, voltak tehát jobb periódusaink, de sokat is hibáztunk, amit a második félidőben már kihasznált a Nantes. A fordulás után már nem tudtunk felzárkózni, így a francia csapat rutinos játékosai többet mertek vállalni. Kiváló kapusteljesítmény is segítette őket, miközben nálunk hiányzott az a Tóth Eszter, aki jól kezdte a találkozót, így stabilizálhatta volna a teljesítményünket. A mérkőzés második felében gondjaink voltak az egy az egy elleni párharcokkal, a beálló körüli védekezéssel, így sokszor megvertek bennünket a közeli zónákban. Szerettünk volna egy szorosabb mérkőzést játszani, de a nem akartuk feladni a filozófiánkat, mert ezt a tempót kell elsajátítanunk ahhoz, hogy ezen a szinten sikeresek legyünk.

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó