BOGNÁR RÓBERT AZ ŐSZT ÉRTÉKELTE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.11.26.
Egy rövid szünet után ismét munkába állt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club első osztályú csapata.
Hátravan még egy bajnoki mérkőzése a gárdának, hiszen december 29. – én a Vác vendégei leszünk. Ennek ellenére Bognár Róbertet az MKC vezetőedzőjét már a bajnokság őszi szakaszának értékelésre kértük.

"Egy interjú során már említettem, hogy mi egy külön versenyben vagyunk az Eger, a Békéscsaba, a Budaörs és az MTK Budapest csapataival. Ezeknek a csapatoknak ugyanis az elsődleges célja az, hogy elkerüljék a kiesést jelentő helyeket. Hat pontot tervezetünk ebben a szakaszban és azzal megnyugtatóbb lenne a helyzetünk, tehát az MTK elleni két pont hiányzik. Viszont az utolsó fordulókban az eredmények, elsősorban az egri győzelem Békéscsabán, a számunkra kedvező volt. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy mi kevesebb mérkőzést játszottunk, mint a közvetlen riválisaink és ebből is ötöt idegenben és csak hármat hazai környezetben. Az esélyeink tehát megvannak, de nagyon keményen kell dolgoznunk a bajnokság hátralévő szakaszában, mert nyílt ez a mi külön versenyünk."

A pontok, az eredmények abszolút objektív dolgok és ezeket ismerjük. A szurkoló számára azonban a csapat játéka a Budaörs és az Alba FKC elleni kupamérkőzés kimondottan biztató volt.

"Sőt én ide sorolom a Debreceni VSC elleni találkozónk első félidőben mutatott játékunkat is. Az ezeken mutatott teljesítményünk a jó irány és az a követendő példa, amellyel sikeresek lehetünk. Az Alba elleni görcsösség nélküli és koncentrált játékunk kellemes meglepetés volt és egyben egy visszaigazolást is adott a lányoknak. Viszont ha egy magasugró teljesíti a két méteres magasságot egy versenyen, akkor az 1.90 centiméterrel már később sem lehet elégedett. Erre kell tehát most felkészülnünk, mert igaz az elvárásaink során az ellenfeleinket is figyelembe kell vennünk, de az utolsó mérkőzéseinken mutatott színvonalon kell kézilabdáznunk."

Tudjuk, hogy az edzők nem szívesen emelnek ki egyéneket egy csapatsportban, de most mégis erre kérünk. Tehát milyen személyi konzekvenciái vannak a számunkra bajnokság eddig lejátszott szakaszának?

"Elsőként a két kapusunkat Lucia Gubikovát és Scholtz Andreát szeretném kiemelni, akik megbízhatón teljesítettek és jól egészítették ki egymást. A mezőnyjátékosok közül pedig Tilinger Tamarát, aki rendkívül gólerősen játszott és mellette igazi vezér, csapatkapitány volt a pályán. Dicséretet érdemel Farkas Veronika is, aki nehéz helyzetekben segített sokat a csapatnak, valamint Kopecz Barbara, aki azonban még ennél is lényegesen jobb játékra képes. Elmarasztalni a fiataljainkat sem akarom, de itt az NB I kapujában többet kell tenniük, hiszen látják, hogy megkapják a lehetőséget. A távozókat illetően, Irene Fanton és Lozsi Erna esetében is közös megegyezéssel váltunk el és a helyükre, tehát azonos posztokra olyan játékosok leigazolást tervezzük, akik jobban előre viszik a csapatot."

Hasznos volt a számunkra most ez a bajnoki szünet, hiszen egyrészt lendületben voltunk, másrészt január – februárban nagyon komoly terhelés vár ránk.

"Talán a Dunaújvárosi KKA elleni bajnoki találkozó lejátszása még jó lett volna, de azt is láttuk, hogy a sok sérülés miatt sokan már a teljesítő képességük határán voltak. A pihenés és regenerálódás tehát nagyon jól jött a játékosoknak és örömmel láttam, hogy jó állapotban is tértek vissza egy hét után. Így most egy olyan fizikai felkészítő munkát kezdtünk el, amelynek elégnek kell lennie a következő év elejére. A műtétje után lábadozó Tilinger Tamara remélhetőleg december közepétől kezdheti az edzéseket és egyelőre Farkas Veronika és Zana Maric sem tud még teljes értékű munkát végezni. A többiek viszont rendben vannak és így szeretnénk 5 – 6 edzőmérkőzést játszani, minőségi ellenfelek ellen. Ezeken szeretnénk az új játékosainkat és a hosszú sérüléséből felépülő Hudák Emmát is beépíteni és így kialakítani egy ütőképes csapatot. Bizakodó vagyok, mert érzem, hogy a csapat és a klub vezetése is az előre lépésen dolgozik és ez a szándék, a mi fantasztikus szurkolóink támogatásával sikeres lehet."

Néhány napon belül kezdődik a női kézilabda kontinens viadal. Ezzel kapcsolatban mit remélsz, hiszen a testvéred most tagja a magyar válogatott keretének.

"Nagyon örülök annak, hogy a húgom Pálos-Bognár Barbara ott van a keretben és szurkolok neki, hogy pályára lépjen az Európa-Bajnokságon. Neki ez vélhetően az utolsó lehetősége lesz arra, hogy részt vegyen egy ilyen versenyen és én tudom, hogy meg is érdemelné, mert sokat dolgozott érte. A magyar válogatott esélyeit azonban nehéz most megítélni, mert sok volt a kényszerű változás a keretünkben. Apróságokon, egy – egy gólon múlhat tehát a szereplésünk és ebben a helyzetben egy jó helyezés igazi bravúr lenne."
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó